16 / 05 / 2024

Antalya Merkez Bankası müzesi

Antalya Merkez Bankası müzesi

Antalya'nın Sinan Mahallesi Ali Çetinkaya Caddesi üzerinde uzun süredir hizmet veren Merkez Bankası'nın tarihi binasının müzeye dönüştürülmesi önerildi.

Antalya Merkez Bankası'nın tarihi binası için müze önerisi!

Antalya'nın Sinan Mahallesi Ali Çetinkaya Caddesi üzerinde uzun süredir hizmet veren Merkez Bankası'nın tarihi binasının müzeye dönüştürülmesi önerildi.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını indirdi!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından politika faizinin yüzde 0,50’den yüzde 0,25 seviyesine çekilerek varlık alım programının da 435 milyar sterline yükseltildiği açıklandı.

Merkez Bankası faiz indirmine ara vermemeli!

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, "Merkez Bankası, enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesini bahane ederek faiz indirimlerine ara vermemeli" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı iş dünyasına moral veriyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında açıklama yaptı. İşte Kuzu'nun indirim açıklaması..

Merkez Bankası'nın indirimi olumlu gelişmelere neden olacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimini yorumladı. Şimşek, " Merkez Bankası’nın bu kararı hem reel hem de finans sektöründe olumlu gelişmelere neden olacaktır. " dedi.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!

Para Politikası Kurulu açıklamasından: "Marjinal fonlama oranı yüzde 9'dan yüzde 8,75'e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulmuştur" denildi.

Merkez Bankası faizi düşürdü, gözler bankalarda!

Merkez Bankası'nın faizlerde 175 baz puanlık indirime gitmesine rağmen faiz oranları yüzde 1'in üzerinde seyretmeye devam ediyor. Bankacılar indirimlerin tüketiciye yansıması için fonlama maliyetinin düşmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Merkez Bankası'nın faiz kararı konut kredilerine ışık olacak!

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faiz koridoru üst bandını yüzde 9'a çekmesinin, konut kredi faizlerinde gidilecek indirime ışık olacağına inandıklarını kaydetti.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kredi faizlerine yansımalı!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz koridorunun üst bandını yüzde 9,50'den 9'a çekmesini son derece olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi sektöre olumlu yansıyacak!

Uğur Dumankaya, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararını yorumladı. İndirimin sektöre olumlu yansıyacağını söyleyen Dumankaya şunları söyledi:

Merkez Bankası faiz oranlarını düşürdü!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 9,50'den yüzde 9'a indirdi.

Merkez Bankası tarihinin en dar faiz koridoruna geçebilir!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirim sürecini devam ettirmesi ve tüm zamanların en dar faiz koridoruna geçmesi bekleniyor.

Merkez Bankası faiz indirimi için 21 Haziran'da toplanacak!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 21 Haziran'da yapacağı toplantı merakla bekleniyor.İki ay içinde faizi 1 puan indiren yeni başkan Murat Çetinkaya'nın, bu hafta da üst bantta 0.25 ya da 0.50 puan indirim yapacağı belirtiliyor.

Antalya Merkez Bankası müzesi Haberi

Antalya Merkez Bankası müzesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın meclis üyeleri, Merkez Bankası'nın yeni hizmet binasının inşaatının sürdüğü ve bitime yaklaştığını, tüm birimleriyle buraya taşınmaları halinde hem Kaleiçi'ne yakınlığı hem de tarihi özellikleri nedeniyle taş binanın Para Müzesi'ne dönüştürülmesini önerdi.

Yeni Alanya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Anadolu'nun parayı icat ettiği belirtilen Lidyalıların da yaşadığı topraklar olduğunu söyleyen Alp Özel, Antalya'nın da 'Yüzyılın Definesi' olarak adlandırılan Elmalı Sikkeleri'nden Likyalılara, Roma'dan Osmanlı'ya binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı ve bu dönemlerde para olarak kullanılan birçok tarihi esere sahip olduğunu belirtti. Özel, Merkez Bankası'nın taş binasının hem Antalya topraklarında meydana gelen Osmanlı dönemine kadarki tarihi sikkeler, hem de Cumhuriyet döneminden sonra kullanılan ve tedavülden kalkmış madeni ve kağıt para türleriyle, başka ülkelere ait para çeşitlerinin...