04 / 05 / 2024

Antalya otel sayısı

Antalya otel sayısı

En genç oteller Antalya'da. KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli otellerin işletmeye giriş tarihlerine göre sıralamasında en genç tesisler Antalya'da, en yaşlı oteller ise istanbul'da bulunuyor.

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

Elektrikli araç şarj soket sayısı yurt genelinde 12 bini geçti...

Türkiye genelinde elektrikli araçlar için şarj soket sayısı 25 Aralık 2023 itibarı ile 12 bin 67'ye kadar ulaştı. En fazla elektrikli şarj istasyonu bin 308 ile İstanbul'da, İstanbul'u ise 542 istasyonla Ankara ve 422 istasyonla da Antalya takip ettiği belirtildi. İşte detaylar...

Antalya Manavgat'taki Seaden Sea World Resort-Spa otelin oda sayısı artırılıyor!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Kızılağaç Mahallesi, Meydan Alanı Sokak, Bina No:56 adresinde, Polen Turizm Yatırımları tarafından 45 bin 426 metrekarelik ÇED alanında 674 oda 1602 yatak kapasiteli Sea World Resort-Spa otelde oda sayısı artırılıyor.

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Kempinski Hotel The Dome'un oda sayısı resmen artırılıyor! Antalya'daki dev otele milyonluk havuzlu villalar yapılacak!

Antalya Golf Kulübü Turizm Anonim Şirketi'ne ait olan Antalya'daki Kempinski Hotel The Dome'un oda sayısı resmen artırılıyor. Yapılacak olan kapasite artışı kapsamında tesiste konaklayacak misafirler için havuzlu villalar inşa edilecek.

Kempinski Hotel The Dome Antalya'nın oda sayısı artırılıyor! Dev otele havuzlu villalar inşa edilecek!

Antalya Golf Kulübü Turizm Anonim Şirketi'ne ait Kempinski Hotel The Dome Antalya'nın oda sayısı artırılacak. Söz konusu kapasite artışı kapsamında tesiste konaklayacak misafirler için havuzlu villalar yapılacak.

Ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısı 35'e çıkacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kültür ve Turizm Bakanlığı, tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Antalya'da 2 bin 600 şezlong kapasiteli Küçük Çaltıcak Ücretsiz Halk Plajı'nı hizmete açacak, böylece 5 yıldızlı halk plajı sayısı 35'e ulaşacak...

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı! Yalı dairesi fiyatına konut alıyorlar!

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı ve 9 bin adede çıktı. Karadeniz sahili dışında istedikleri yerden ev alabilen Rusların en çok konut satın aldığı şehir ise Antalya oldu...

İşsiz inşaat mühendisi sayısı arttı mı?

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Bu süreçte işini kaybeden meslektaşlarımızın sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Tasarım yapan bürolar yavaş yavaş kapanıyor, okulunu yeni bitiren meslektaşlarımızın iş bulmaları giderek imkânsızlaşıyor." dedi.

Dedeman Grubu otel sayısını 10 yılda 50’ye çıkaracak!

Dedeman Turizm Grubu, Erzurum Palandöken’de bulunan iki oteliyle 27. kış sezonunun açılışını yaptı. Dedeman Turizm Grubu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Banu Dedeman, ''17 olan otel sayımızı 10 yılda 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.

Nidapark Bomonti'de konut sayısı değişti!

Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nidapark Bomonti projesinde konut konut sayısı 840 oldu. Projede ayrıca 102 adet ofis, 168 adet otel odası ve 12 adet ticari ünite de yer alacak.

Antalya otel sayısı Haberi

Antalya otel sayısı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından hazırlanan "Geleceğin Turizmi, Turizmin Geleceği" başlıklı rapora göre, Türkiye'nin turizmde geleceğe yönelik hazırlık sürecinde öncelikli konuların başında yenileme yatırımları geliyor. Otellerin yenileme yatırımı yapmasının rekabetin yalnız fiyat olarak değil, kalite ile yürütülmesi açısından da önemli olduğuna dikkat çekilerek, konunun müşterilerin odalarındaki değerlendirme formuna yazdıkları notlara kadar yansımaya başladığı belirtildi. Raporda, başta İspanya olmak üzere Akdeniz ülkelerinin, artan rekabette güçlerini koruyabilmek için otel yenilemelerine odaklandığı, İspanya'da kamu ve yerel yönetimlerin sağladığı destekleme ile yenilemelerin zorunlu hale getirildiği, Yunanistan'ın iki yıldır bu konuda ciddi yatırım yaptığı, Mısır'ın da otel yenileme yatırımlarında atağa geçtiği kaydedildi. 


YAŞ GRUBUNA GÖRE 


Türkiye'de turizmin atılım dönemi olarak kabul edilen 1980'li yılların ikinci yarısından sonra yapılan otel yatırımlarının üzerinden 30 yıl...