16 / 05 / 2024

Antalya sel

Antalya sel

Antalya ekonomisini ayakta tutan 2 büyük sektör olan turizm ve tarımda alarm zilleri çalıyor. Rusya'nın içinde bulunduğu büyük ekonomik darboğazın, bu iki büyük sektörü ciddi anlamda olumsuz etkilemesi bekleniyor.

İnşaat Yüksek Mühendisi Selçuk Anık vefat etti!

İTÜ mezunu, İnşaat Yüksek Mühendisi, ASKİ Eski Genel Müdürü, Antalya Eski 13. Bölge Müdürü Selçuk Anık vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Antalya'daki hortumda 315 binada hasar tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada iki günlük hortum ve sel nedeniyle Antalya'da 315 binada hasar oluştuğunu söyledi.

Selçuklu Av Köşkü'ndeki kazı çalışmalarında su sarnıcı bulundu!

Antalya Kemer'de Selçuklu Av Köşkü'nde yeniden başlanılan kazı çalışmalarında, su sarnıcı ve kanalizasyon sistemi ortaya çıkarıldı.

Antalya Manavgat'ta altyapı çalışmaları yapılıyor!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Manavgat'taki sel görüntülerini sona erdirmek için başlattığı yağmur suyu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Afyonkarahisar-Antalya yolu 40 kilometre kısalacak!

Kocatepe-Serban yoluna yüz bin metrekarelik parke taşı döşeme işini yerinde inceleyen İGM Başkanı Salih Sel, işin bitimi ile birlikte Afyonkarahisar'ı Antalya'ya bağlayan mesafenin yaklaşık 40 kilometre kısalacağını söyledi.

Kaş'ta sel meydana geldi!

ANTALYA’nın Kaş İlçesi’nde aşırı yağmur sabaha karşı Gendive Deresi’nin taşmasına neden oldu. İlçe merkezindeki evleri su basarken, araçlar sel sularının getirdiği molozların altında kaldı.

Antalya'nın Haskızılören köyü harabeye döndü!

Antalya'da selin vurduğu Haskızılören köyü harabeye döndü. Adeta dere yatağına dönüşen köyde 6 kişi sel sularına kapıldı, 4'ünün cesedi kilometrelerce uzakta bulundu

Club Golden Beach Tatil Köyü'nü sel bastı!

Antalya Manavgat'ta bulunan Club Golden Beach Tatil Köyü'nü sel bastı. İdari binalar, resepsiyon, restoran ve yaklaşık 300 evin zarar gördüğü açıklandı

Selçuk Güzenge: Sahte markalı lüks otellerle mücadele!

Selçuk Güzenge, tüm Türkiye'de taklitle mücadele ederken, son dönemde en çok Antalya ve ilçelerindeki lüks otellere odaklandıklarını anlattı

Antalya'daki selde 50 konut zarar gördü!

Sel felaketi Antalya'nın Kumluca ilçesinde evleri sular altında bıraktı

İTO'dan sel mağduru firmalara destek

İTO, Vakıfbank'la yaptığı protokol çerçevesinde sel mağduru firmalara protokolle dört ayrı kredi paketi seçeneği sunacak

Mapfre Genel Sigorta sel zararını tazmin etti

Sel felaketinin ardından bölgede zarar gören şirketler, sigorta şirketlerinden zararlarını tazmin etmeye başladı

Antalya sel Haberi

Antalya sel

TARIM SEKTÖRÜ YERLE BİR 

Rus para birimi ruble 3 ay gibi kısa sürede yüzde 70'den fazla değer kaybetti. Rus tüketicilerin alım gücü bir anda eriyince Antalya'da panik başladı. Manset.at sitesine konuşan Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Osman Budak, "Tüccarlar ürünlerini ruble üzerinden 3 ay vadeli sattı. 10 bin dolarlık bir kargonun parası geri ödendiğinde 3-4 bin dolara indi. Kayıplar çok büyük" dedi. 


Antalya'nın yerel nüfusu 2.2 milyon. Antalya Valiliği ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre Antalya'ya gelen turistler içinde Ruslar ilk sırada yer alıyor. Şehre gelen turist sayısı ise 12 milyon. Bu sayının 3.5 milyonu yani 4'te biri Rusya'dan geliyor. 


REZERVASYONLAR İPTAL 

Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, 2015 yılının turizm sektörü açısından zor bir yıl...