28 / 07 / 2024

Antalya Taşatan yolu genişletme çalışmaları

Antalya Taşatan yolu genişletme çalışmaları

Antalya Büyükşehir Belediyesi Taşatan yolunda bakım ve genişletme çalışmaları başlattı. 13 kilometresi geçen yıl yapılan yolun, kalan 8 kilometresi düzenlenip, asfaltlanacak.

Antalya Manavgat'ta inşaat kazası: 1 ölü!

Antalya Manavgat'ta çalıştığı inşaatın 3'üncü katından düşen işçi yaşamını yitirdi. Pars'ın cenazesi otopsi için Manavgat Devlet Hastanesi'nin morguna alındı.

Antalya Manavgat'ta 19.9 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Manavgat 2. İcra Dairesi, Antalya Manavgat'ta yer alan arsayı icradan satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 30 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Antalya ve İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Antalya ve İzmir'deki bazı taşınmazları özelleştiriyor.

Antalya'da istinat duvarı çöktü! Bir ev ve bir araçta hasar oluştu!

Antalya Kaş'ta meydana gelen heyelanda istinat duvarının üzerine çöktüğü otomobille bir evde hasar meydana geldi.

Antalya Ters Ev Aksiyon Parkı yeni yerine taşınıyor!

Antalya'nın Kundu oteller bölgesinde 2015'te hizmete açılan Ters Ev Aksiyon Parkı, yeni yerine taşınıyor. Vinç ve iş makinelerinin yardımıyla sökümü tamamlanan ters ev, yeni konseptiyle açılacak.

Antalya Demre'de taş evlere Avrupalı turist ilgisi!

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Beymelek taş evler, batı Avrupalı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bölgeye tatile gelen turistler Beymelek taş evlerde tarih ve doğayla vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.

Demir yolu taşımacılığını yüzde 20'lere çıkarmayı hedefliyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Ülkemizde demir yolu taşımacılığı genel taşımacılığın içerisinde yüzde 4'lerde. Kısa zamanda bunu yüzde 10'lara çıkarmayı ve 2025 yılı sonrasında yüzde 20'lere çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Antalya'da protesto için yolu prefabrik evle kapattı!

Antalya Konyaaltı'nda bir vatandaş, tapulu arazisinden geçtiğini söylediği yolu prefabrik evle kapattı. 

Antalya'da inşaat yasağının başlama tarihi ertelendi!

Antalya'ta her sene 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasağı bu sene 15 Haziran'a kadar uzatıldı. Sivil toplum örgütleri koronavirüs salgını döneminde inşaat yasağının ertelenmesine tepki gösterdi...

Yabancıya konut satışını İstanbul ve Antalya sırtladı!

Yabancıya konut satışı 2019’da artış gösterdi. Bu artışın 2020 yılında da devam edeceği hedefleniyor. Yabancıya konut satışını 2019’da İstanbul ve Antalya taşırken Türkiye geneli satışı gerçekleştirilen toplamda 45 bin 483 konuttan yüzde 66'sı (29 bin 808) bu iki ilden gerçekleşti.

Antalya'daki taç kapı onaylı projeyle yapıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Antalya'nın Korkuteli ilçesinde bulunan 800 yıllık taç kapının restorasyonuyla ilgili açıklama geldi. Bakanlık, taç kapının onaylı projeyle yapıldığını belirtti.

Gebze-Halkalı demir yolu hattı 12 Mart’ta açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Gebze-Halkalı demir yolu hattının 12 Mart’ta hizmete açılacağını duyurdu.

Antalya Kuzey Çevre Yolu ulaşımı rahatlatacak!

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Antalya Kuzey Çevre Yolu, Antalya-Burdur kara yolu ve bu yol üzerindeki köprülü kavşaklar, ulaşımda önemli bir rahatlama oluşturacaktır" dedi...

Antalya Taşatan yolu genişletme çalışmaları Haberi

Antalya Taşatan yolu genişletme çalışmaları


Alanya ve Gündoğmuş sakinlerinin mahalle ve yaylalara geçiş güzergahı üzerinde olan 21 kilometrelik Taşatan yolunu Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri yeniliyor. Geçtiğimiz yıl 13 kilometrelik bölümü asfaltlanan yolun, kalan 8 kilometrelik bölümde çalışmalar başladı. Kış mevsiminde bozulan, heyelan nedeniyle bazı bölümleri çöken yolda bakım genişletme ve duvar çalışmaları gerçekleştiriliyor. 

YAYLALARA GİDİŞ GÜZERGAHI

Yapılan bakımın ardından yolun asfalt hazırlığı yapılacak. Çalışmalarda kullanılacak dolgu malzemesi bölgeye kurulacak konkasör tesisinden elde edilecek. Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Alanya halkının yaylalara ulaşmak için yoğun olarak kullandığı Taşatan yolu bozuk zemini ve dar olması nedeniyle sıkıntı yaratıyordu. Yolu modern hale getirmek için gereken çalışmaları yapıyoruz. Geçen yıl 13 kilometresini asfaltladığımız yolun bu yıl kalan kısmını da asfaltlama programına aldık” dedi.



Antalya Büyükşehir...