30 / 04 / 2024

Antalya Tekne Mavi Kart

Antalya Tekne Mavi Kart

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gemi atıklarının etkin yönetiminin ve takibinin online izlenebilmesini sağlayan Mavi Kart Elektronik Atık Takip Sistemi, Muğla'nın ardından Antalya'da da uygulamaya geçti

Bakanlıktan Antalya'da teknelere mavi kart!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denizlerde kirliliğin önüne geçmek amacıyla Antalya ilinde de Mavi Kart uygulamasına başlayacak.Bakanlık, Antalya’da 14 ayrı noktada atık alım tesisi ve 2 bin adet Mavi Kart’ı teknelere dağıtacak

Antalya Konyaaltı Sahili’nde yıkım gerginliği!

Antalya Konyaaltı Sahili'nde, mavi bayrak kriterlerine aykırı yerleştirildiği öne sürülen locaların yıkımı, belediye ve işletmeciler arasında anlaşmazlık yarattı. 

Antalya’nın kalbi Muratpaşa!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi, mavi bayraklı plajıyla Türkiye’nin gözdesi oldu. Başkan Uysal, “Muratpaşa ilçesi akvaryum gibi sahiliyle bunu hak ediyor. Umuyorum ki gelecek kuşaklara aynen bugün olduğu gibi pırıl pırıl sahiller bırakırız. Yeni 5 yıllık dönem için halkımızın oyuna talibim” dedi.

Fenix Yapı Antalya'daki ada bazlı dönüşüm projesini tanıttı!

2019 Mart ayında teslim edilecek olan Antalya'nın özel sektör eliyle yapılan ada bazlı ilk kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı. Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, Antalya halkını bugüne kadar hep özel projelerle buluşturduklarını söyledi.

Antalya Alzheimer Hasta ve Hasta Yakını Merkezi açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. 'Mavi Ev' Antalya Alzheimer Hasta ve Hasta Yakını Merkezi yerli ve yabancı bilim insanlarının da yakından takip ettiği törenle hizmete açıldı.

CarrefourSA, tekne marketi açtı!

CarrefourSA deniz üzerinde market hizmeti vermeye başladı. “CarrefourSA Mavi” isimli tekne ile Göcek koylarında konaklayan motoryat, gulet, charter, sailing teknelere ve elektriği olmayan restoranlara ulaştırılıyor.

Antalya sahilleri yenilendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en güzel plajları arasında yer alan Mavi Bayraklı Konyaaltı Plajı, BeachPark, Sarısu Mesire Alanı Plajı, Kadınlar Plajı ve Beldibi 1 Atatürk Parkı Plajı yeni sezona hazır.

Antalya'nın ekonomisi 6T ile büyüyecek!

İkibinli yılların başında tarım, turizm ve ticaretten oluşan 3 T ile öne çıkan Antalya ekonomisi, tekne üretimi (ultra lüks), tıp hizmetleri ve teknolojiyi de katarak T’lerin sayısını 6’ya çıkarmayı başardı.

Antalya Kaş Marina mavi bayrak aldı!

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 2011 yılında hizmete açılan Kaş Setur- Makyol Marina, mavi bayrak almaya hak kazandı.Kaş Setur- Makyol Marina. dördüncü kez mavi bayrak verildi.

Kaş Marina mavi bayrak aldı!

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 2011 yılında hizmete açılan Kaş Setur- Makyol Marina, mavi bayrak almaya hak kazandı.Kaş Setur- Makyol Marina. dördüncü kez mavi bayrak verildi.

Mavi Kart kullanmayan il kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Muğla ve Antalya’da uygulamaya başladığı Mavi Kart projesi yılsonuna kadar tüm illere yaygınlaştırılacak. Bu uygulama ile birlikte Mavi Kart kullanmayan il kalmayacak.

Kızılağaç tatil beldesindeki 13 otel ve mavi bayrak verildi!

Avrupa ülkelerinde en çok Mavi Bayrak ile Türkiye üçüncü sırada yer alıyor. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç tatil beldesinde bulunan 13 otel ve tatil köyüne de mavi bayrak verildi.

Setur Antalya Marina'yı geri alıyor!

Denizde 235, karada 300 tekne olmak üzere toplam 535 tekne kapasiteli olan ve Türkiye'nin Akdeniz kıyısındaki en büyük çekek kapasitesine sahip Antalya Marina'nın el değiştireceği iddia edildi...

Antalya'da mavi bayraklı sahil sayısı 208'e çıktı!

Yaz sezonun açılmasıyla birlikte Antalya'da hareketlilik başladı. Antalya'da mavi bayraklı sahil sayısı 208'e yükseldi...

Antalya Tekne Mavi Kart Haberi

Antalya Tekne Mavi Kart

''Mavi kart'' uygulamasının başlaması dolayısıyla Kaleiçi Yat Limanı'nda tören düzenlendi. Törende konuşan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, mavi kartı ilk olarak Muğla Valiliği görevi dönemde uyguladığını ve o dönemde başarılı sonuçlar aldıklarını anlattı. Altıparmak, deniz temizliği konusunda toplumun her geçen gün daha çok bilinçlendiğini, ancak tekne ve yat sahiplerinin de denizin temiz tutulması konusunda sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurguladı. 


Vali Altıparmak, şöyle konuştu: 


''Tekne sahipleri arasında birbirlerini şikayet etme, kendisi kirlettiği zaman ise 'Bir teknenin kirliliğinden ne olacak' düşüncesinin hakim olduğu yanlış bir algı var. Bu denizden ekmek yiyorsunuz. Burada yüzüyorsunuz. Bir şekilde denizlerden yararlanıyorsunuz. İçine girip yüzdüğünüz yere, kendi pisliğinizi bırakmanın ne anlama geldiğini, artık sizin vicdanınıza bırakıyorum. Antalya, farklı ve duyarlı olduğunu mavi kartı sahiplenerek ve sahip çıkarak göstermeli.'' 


Haziran ayı başında...