05 / 05 / 2024

antalya ticaret krizi

antalya ticaret krizi

Antalya' da, turizm başkenti olmasına rağmen turizm yasası çıkmadığı için turizmcilerde sıkıntılar devam ediyor. Turfanda sebze meyve ambarı ve önemli ticari merkezlerden biri olan Antalya’da derin dalga krizi yaşanıyor...

İnşaat işçisi krizi tam gaz: Günlük 3 bin liraya çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün yılın 12 ayı hareketli olduğu Antalya'da inşaat işçisi krizi de tam gaz devam ediyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 5 bin işçiye ihtiyaç duyduklarını, günlüğü 3 bin TL yevmiyle işçi bulamadıklarını söyledi.

Antalya’daki kiracılardan ‘Barınamıyoruz’ isyanı!

Türkiye’nin büyük kentlerinde kira fiyatları artışı yüzünden ortaya çıkan barınma krizi gün geçtikçe büyüyor. Bu kapsamda, Antalya’da kurulan Kiracılar Dayanışma Platformu, geçtiğimiz haftalarda TBMM’ye giderek 36 maddelik çözüm önerilerini milletvekillerine iletti.

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

Antalya'da ticaret ve konut imarlı 6 arsa satılacak! 

Kepez Belediye Başkanlığı, Antalya Kepez'de yer alan 6 adet arsayı satışa çıkardı. Arsalar konut ve ticari imarlı olarak belirtildi.

Antalya'ya 4 yıldızlı, 221 milyon 874 bin TL'lik yeni otel geliyor!

Sirkeci İplik Tekstil Petrol Ürünleri Transmarin Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi otel projesi için düğmeye bastı. Antalya'ya 4 yıldızlı 221 milyon 874 bin TL'lik yeni otel geliyor...

Döşemealtı Belediyesi, Antalya'da arsa satacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlara müjde!

Antalya İli Döşemealtı Belediyesi Döşemeyol İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Antalya Döşemealtı'nda yer alan arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 17 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Meyve fiyatları son 8 yılın rekorunu kırdı! Sadece bir ayda yüzde 146’dan fazla arttı!

Antalya Ticaret Borsası’ndan elde edilen verilere göre, şehirdeki hallerde işlem gören domates ağustos ayında yıllık bazda yüzde 125,48 oranında arttı. Öte yandan, meyve fiyatlarındaki artış ise yüzde 146'yı aştı.

Antalya Döşemealtı'nda 250 milyon liraya arsa satılıyor! Yüzde 50 peşin ve 3 taksitle ticaret imarlı arsa!

Antalya ili Döşemealtı Belediye Başkanlığı, Antalya ili, Döşemealtı ilçesi, Altınkale Mahallesi'nde yer alan 25 bin 128 metrekarelik arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Sebze ve meyve fiyatları rekora koşuyor! Alım gücü iyice düşüyor

Antalya Ticaret Borsası (ATB)'ndan elde edilen bilgler ışığında, meyve fiyatları yüzde 120,7, sebze fiyatları yüzde 87,2 artış gösterdi.

Sebze meyve fiyatları rekor üstüne rekor kırdı!

Antalya Ticaret Borsası Sebze ve Meyve Endeksi belli oldu. Meyve için 8 yılın rekoru olurken, sebze için ise 2019 ve 2021 yıllarından sonra en yüksek rakamlar yansıdı.

Antalya Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Antalya Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Öztürk, Filiz Öztürk ve İbrahim Erinan ortaklığında kuruldu.

Konyaaltı Belediyesi ticaret imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Antalya İli Konyaaltı Belediye Başkanlığı, Antalya Konyaaltı'nda yer alan ticaret imarlı arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

antalya ticaret krizi Haberi

antalya ticaret krizi


Türkiye’nin turizm başkenti, turfanda sebze meyve ambarı ve önemli ticari merkezlerden biri olan Antalya’da derin dalga krizi yaşanıyor.


TURİZMCİ SIKINTILI


Turizm başkenti olmasına rağmen turizm yasası çıkmadığı için turizmcilerde sıkıntılar devam ederken sezonun bitmesiyle birlikte on binlerce turizm işçisi kapı önüne konuldu. Turizmde herkes kendi telaşını yaşıyor. Kemer yöresindeki gibi bazı otel sahipleri yıkım kararı ile sarsılırken bazı otel sahipleri ise borçlarını zamanında ödeyememesinin derdine düştü. Kıyı kanununa aykırı yapıldığı belirlenen otellerin yıkımına karar verildi.


TURFANDA PARA ETMİYOR


Turfanda sebze ve meyvede ise durum turizmden farklı değil bir tarım politikası çizilmediği için tarımda da el yordamıyla gidiliyor. Bir dönem domatesten para kazanan üretici ikinci dönem yola dökmek zorunda kalıyor. Soğanın para ettiğini gören üretici soğana yöneliyor bu kez soğan para etmiyor. Gübre, ilaç,...