08 / 05 / 2024

antalya turizmi çeşitlenmeli

antalya turizmi çeşitlenmeli

Aska Lara Otel'de yapılan toplantının açılışında konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da deniz, kum, güneş destinasyonunun dışına çıkılıp pazarın ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Antalya'yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...

Antalya'da ev kiraları ve konut satış fiyatları yaklaşık 1,5 yıldır sabit kalırken Antalya'nın tek sorunun eşyasız kiralık ev bulamamak olduğu ortaya çıktı. 

Tatil için yazlık kiralamayı düşünenler dikkat! İşte bölge bölge yazlık kiraları!

Bu sene yazlık kiralamanın da bütçeleri oldukça zorlayacağı belirtiliyor. Bodrum'da aylık yazlık kiraları 40 bin ile 120 bin lira arasında değişirken, Antalya merkezde eşyalı dairelerin kiraları 55 bin liraya kadar yükseliyor.

Hatay ve Antalya'daki 67 gayrimenkul kiraya veriliyor!

Hatay ve Antalya'da yer alan toplam 67 gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenleniyor. Antalya'daki eğlence merkezinin kira süresi 1 yıl, Hatay'daki iş yerlerinin kira süresi ise 5 yıl olarak açıklandı.

NG SIGN Kemer için düğmeye basıldı! Antalya Kemer'e 636 yataklı 5 yıldızlı yeni otel yapılacak!

Antalya İli, Kemer İlçesi, Göynük Mahallesi 106 ada 15 parsel, 106 ada 20, 21 ve 8 numaralı parsellerde yer alan sahada NG Kütahya Seramik Porselen tarafından 237 oda, 636 yatak kapasiteli turizm konaklama tesisi yapılıp işletilmesi planlanıyor.

Antalya Kemer'e 445 milyonluk 5 yıldızlı otel yatırımı! 

Hayat Sağlık Hizmetleri Yatırım İşletmecilik Turizm Taahhüt Tic. Ve San. A.Ş, Antalya Kemer'e 445 milyonluk otel yatırımı yapacak. Proje kapsamında 249 oda 1000 yatak kapasiteli turizm konaklama tesisi kurulacak.

Antalya Kepez’e 360 konutluk yeni proje geliyor! 331 milyon TL’lik proje için düğmeye basıldı!

Şirazi Grup Adi Ortaklığı, Antalya Kepez’de 360 konutluk inşa edecek. Bahsi geçen proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapıldı ve bu doğrultuda, ÇED süreci resmen başladı.

IMF'den Türkiye raporu: Politika faizi, piyasa faiz oranları ile eşitlenmeli!

Uluslararası Para Fonu Türkiye için 4. madde değerlendirmesini bitirdi. Enflasyonun 2023’te yüzde 69,1, 2024’te ise yüzde 46 olarak tahmin eden IMF, politika faizinin daha da yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Antalya Kemer'e imar müjdesi!

Antalya'nın Kemer Beldibi ilçesinde, imar planı projesinde son noktaya gelindi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu imar planlarında yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Bahçeşehir Koleji'nden Antalya'ya yeni kampüs!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bahçeşehir Koleji, yeni kampüsünü Antalya Serik'te hayata geçiriyor.

Kaş'ta kaçak villa furyası! Pandemiyle rekor kırdı!

Antalya’da eşsiz doğal güzellikleriyle dikkat çeken tatil bölgesi olan Kaş'ta kaçak inşaatlar hızla artıyor. Kalkan’ın dışında en yakın yerleşim yerlerinden olan İslamlar, Üzümlü ve Yeşilköy sınırlarında konumlanan Fırnaz Koyu bölgesi de villaların yaygın olarak görüldüğü yerler.

Antalya Kepez'e 'Burhanettin Onat Kütüphanesi' geliyor!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından DokumaPark'a Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.

Antalya Kepez Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi'nde inşaat hızlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Kepez'de inşaatına başlanan Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi Projesi'nde çalışmalar hızla tamamlanıyor...

Antalya Kepez'e millet bahçesi müjdesi!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez'e kazandırılacak yeni yeni eserler ve projeler kapsamında ilçeye yeni millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı. 

antalya turizmi çeşitlenmeli Haberi

antalya turizmi çeşitlenmeli

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Bölgesel Toplantısı, Antalya'da yapıldı.


Aska Lara Otel'de yapılan toplantının açılışında konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da deniz, kum, güneş destinasyonunun dışına çıkılıp pazarın ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi. 


Antalya'da kış aylarında 2 bin futbol takımının kamp yaptığını ifade eden Türker, "Sorunlarımız sektörün büyümesine paralel olarak büyüyor. Bizim de kendimizi buna adapte etmemiz lazım. Sorunumuz yok mu, şüphesiz ki çözmemiz gereken çok fazla sorunumuz var. Çözme konusunda ortak bir irademiz de var. Antalya'daki turizm sorunu devletin en üst kademesindeki yöneticilerin de gündeminde" diye konuştu. 


İldeki sivil toplum örgütlerinin duyarlılığına değinen Türker, Antalya'da sivil toplumun çok dinamik olduğuna işaret etti. Türker, sivil toplum örgütlerinin zaman zaman kamu yöneticilerini yorduklarını belirterek, "Bu duyarlılık bizim için çok kıymetli. Yanlış yaptığımız yerlerde bize...