05 / 01 / 2025

antalyada depreme karşı tedbir alınmalı

antalyada depreme karşı tedbir alınmalı

İnşaat Mühendisleri Odası Finike Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Bahadır Cenk Gündoğdu Antalya'da depreme karşı tebdirlerin bir an önce alınması gerektiğini vurguladı. İşte o yazı...

Türkiye'de 5.5'lik depremde bile bina yıkılıyor! Deprem araştırmacısından depreme karşı dirençli kentler çağrısı! 

Türkiye'nin dört bir yanında peş peşe meydana gelen depremler tedirginliğe neden olurken, deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt "Bir kere gündemde depreme karşı dirençli kentler istiyoruz dendiğini hiç görmedim" diyerek önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Çelik yapılar, depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemi!

Ülke nüfusunun yüzde 60’a yakınının faal deprem alanları üzerinde yerleştiği ve depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemlerinden birinin çelik olduğu belirtildi. 

'Depreme karşı güçlendirme önemli' diyen İnşaat Mühendisleri açıkladı! İşte güçlendirmenin tercih edilme nedeni...

İnşaat Mühendisleri, depreme karşı güçlendirme kavramının son derece önemli ve bilimsel bir temele dayandığını vurgulayarak önemli açıklamalarda bulundu.

Sağmalcılar Viyadüğü'nde depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacağı duyuruldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamada, O-3 kara yolu üzerindeki Sağmalcılar Viyadüğü'nde depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacağı kaydedildi.

Mobil evler depreme karşı riskleri en aza indiriyor! 

Kullanımı her geçen gün artan mobil evler (tiny houselar); tek katlı yapıları, depremde yıkılma tehlikesi olmayan tasarımları, zeminden bağımsızlığı ve taşınabilir olması gibi özellikleriyle, depreme karşı riskleri en aza indiriyor.

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçti. Deprem yaraları sarılmaya devam ederken, çıkarılan en büyük ders ise 'depreme karşı güvenli binalar' oldu. Peki depreme karşı güvenli binalar nasıl inşa edilir,  hangi kriterleri taşımalı? İşte detaylar...

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

 'İstanbul Depreme Karşı Güçleniyor' raporu 10 maddede tüm detaylarıyla!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi depreme karşı bugüne kadar gerçekleştirdiği projelere ve uygulanacak yol haritasına yönelik 10 maddelik rapor hazırladı.

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

Evini depreme karşı güçlendirmek isteyen İstanbullular dikkat! KİPTAŞ duyurdu: İstanbul Yenileniyor!  

KİPTAŞ "İstanbul Yenileniyor" projesi kapsamında bina güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Evini depreme karşı güçlendirmek isteyen İstanbullular dikkat! KİPTAŞ duyurdu: İstanbul Yenileniyor...

antalyada depreme karşı tedbir alınmalı Haberi

antalyada depreme karşı tedbir alınmalı

DEPREM 1998 yılında yayımlanan ve 1999 yılında yürürlüğe giren Deprem yönetmeliği ve Türkiye Deprem Risk Haritasına göre Antalya'nın; Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş İlçeleri birinci, Elmalı, Korkuteli, Serik, Manavgat ile kent merkezi ikinci, İbradı ve Akseki üçüncü, Gündoğmuş, Alanya ve Gazipaşa ise dördüncü derece deprem risk bölgesi içerisinde yer alıyor. 


Bölgemizdeki bilinen en büyük depremler ise 8 Ağustos 1926'da Finike'de meydana gelen 6,9 büyüklüğünde, diğeri 25 Nisan 1957'de Fethiye'de meydana gelen 7,1 büyüklüğünde depremlerdir. Bu depremlerin tekrar periyodu eski yıllara ait yeterli kayıt bulunmadığından bilinmemektedir. 


Ayrıca 2004 ve 2005 yıllarında Finike ve kumluca şehir merkezlerinden hissedilen ayrıca kumluca da birkaç binada hasar meydana getiren 4,1, 5,5 büyüklüğünde Finike -Kaş açıklarında 2 adet deprem meydana gelmiştir. Bölgemizin depremsel hareketliliği fazladır son...