07 / 05 / 2024

antalyada ki ualşım

antalyada ki ualşım

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çılgın proje Boğaçayı ile ilgili bütün STK ve kent dinamiklerinin projeye katkı koymasını beklediklerini söyledi.

Uzman isimden kentsel dönüşüm yorumu! ‘Yüzde 49’a haksızlık oluyor’

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündüz, “Yıkmak için bir kişinin müracaatı yetiyorken yıkıldıktan sonra arazinin nasıl değerleneceği konusunda salt çoğunluğu göstermek bizce yanlış” diye konuştu.

İzale-i şuyu nedir?

İzalei-i şuyu önemli bir hukuk terimidir ve bir davayı ifade eder. Ortaklığın giderilmesi davası olarak da adlandırılan bu dava kişisel mülkiyete geçilmesini sağlar. Peki izale-i şuyu davası nedir, hangi durumlarda açılı ve nasıl sonuçlanır? İşte izale-i şuyu ile ilgili bilgiler...

Kentsel dönüşüm yasasında planlanan değişiklikler ortaya çıktı! Tapular tehlikeye mi giriyor?

Yasa teklifi depremden dolayı park, asgari alan ve yerleşim alanlarını rezerv alanlara dönüştürülüyor. Bu durum bazı kişilerce mülkiyet hakkına girdiği belirtildi. Bu durum sonucunda tapular tehlikeye mi giriyor? Uzman isim açıkladı...

DAP Bölge Kalkınma İdaresi yüksek maaşlı personel alacak! Son başvuru tarihi 31 Ağustos! Acele edin!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’ndan yayımlanan ilanda alıma ilişki tüm bilgilere ver verildi.

Jeoloji mühendisinden korkutan deprem açıklaması! ‘Artçı sarsıntılar en az 3 yıl daha devam sürecek!’

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, 6 Şubat’taki deprem felaketinin artçılarının en az 3 sene daha süreceğini belirtti. Mersin’in kuzeyinde kalan Çamyayla’ya da vurgu yapan Perinçek, “Bana öyle geliyor ki önümüzdeki dönemlerde Çamyayla’da da bir deprem meydana gelecek” dedi.

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

Arabası olanlara müjde! Resmen açıklandı! Duyanlar kulaklarına inanamayacak!

Arabası olan ve otomotiv servis, bakım ve lastik harcaması yapacak kişilere müjdeli haber Akbank’tan geldi. Akbank, Axess müşterilerinin bu alana yönelik yapacakları alışverişe 12 aya varan taksit imkânı sağlayacağını duyurdu.

Aile Bakanlığı'ndan bu kişilere müjde! 1.140,23 TL'ye kadar destek ödemesi yapılacak!

Aile Bakanlığı, sosyal yardım programlarından yararlanan ailelere müjdeli bir haber verdi. 3294 sayılı Kanun kapsamında, İŞKUR tarafından işe yönlendirilen ve 18-55 yaş aralığında olan kişilere destek ödemesi yapılacak.

Akbank ve Denizbank'tan bayram öncesi flaş açıklama

Akbank ve Denizbank'tan bayram öncesinde flaş bir açıklama geldi. İki banka müşterilerine yönelik önemli miktarda kredi desteği sunacak.

KOBİ'lere girişimci desteği 750 bin TL'yi aşıyor! KOBİ Desteği nasıl alınır?

Kendi işini kurmak isteyen kişilere müjdeli bir haber geldi! KOBİ’lere özel 750 bin TL üzerinde girişimci desteği sağlanarak pek çok kişinin kendi işini kurmasına yardımcı oluyor. Artık kendi işinin patronu olmak bu destek ile mümkün olacak gibi görünüyor…

Araba almak isteyenlerin beklediği gün geldi! ÖTV’yi artık dert etmeyin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Araç alacak kişilere müjdeli haber verildi. İşte detaylar!

Tarım ve Orman Bakanlığı sürpriz personel alımı! Çok sayıda personel alınacak!

İş arayan kişilere müjdeli haber Tarım ve Orman Bakanlığından geldi. Bakanlık, çok sayıda personel alımı yapacağını duyurdu. Alım yapılacak söz konusu kadrolara ilişkin başvuru şartları ve detaylar belli oldu. İşte detaylar...

Binlerce kişiye müjdeli haber geldi

Borç yapılandırma düzenlemesine yeni maddeler eklendi. Buna göre çalışan depremzedeye işveren tarafından yapılan ayni yardımlarla 50 bin TL’yi geçmeyen şekilde vergi alınmayacağı belirtildi.

antalyada ki ualşım Haberi

antalyada ki ualşım

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çılgın proje Boğaçayı ile ilgili bütün STK ve kent dinamiklerinin projeye katkı koymasını beklediklerini söyledi. Bazı STK'lann daha projeyi görmeden eleştiriye başlamasına tepki gösteren Türel, "STK'lann baştan her şeye karşı olan yaklaşımları bizim ortaya koyduğumuz hoşgörü ve işbirliğini gayretini, şevkini ortadan kaldınyor" dedi. Kundu-Belek-Expo arasında yeni bir yol açacaklan müjdesini veren Türel, Kundu-Belek arasının 7 dakikaya düşeceğini söyledi. Başkan Türel, belediye tarafından yürütülecek yeni akıllı kart sisteminin sıfır sorun anlayışıyla uygulanacağını, vatandaşlann mevcut kartlarını kullanmaya devam edeceğini açıkladı. Türel, Varsak-Meltem arasında yapılacak 3. Etap raylı sistem hattının temelini 2016'da atacaklarını bildirdi Başkan Menderes Türel, Döşemealtı'ndaki Antalyaspor Tesisleri'nde basın mensupları ile bir araya geldi. Antalya'yı kanatlandıracak projelerin son durumuyla ilgili bilgi veren Türel, basın...