28 / 04 / 2024

apartman aidatını ödemeyince ne olur

apartman aidatını ödemeyince ne olur

Ortak kullanım alanları giderlerinin karşılanması için toplanan kurulla belirlenen aidatın tüm kat maliklerinden ve varsa kiracılardan alınması gerekiyor.Peki, apartman aidatını ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Aidatını ödemeyenin bürosu, dükkânı ve mağazası satılacak!

"Aidatını ödemeyenin bürosu, dükkânı ve mağazası da diğer maliklere satılacak." Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Kızılot, herkesin merak ettiği "apartman aidatı" konusuna köşesinde açıklık getirdi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

Milli Emlak'tan asgari ücretli için arsa ilanı! 10 bin TL'si olana 465 metrekare arsa sahibi olabilecek!

Apartman hayatının boğuculuğu yaşanan doğal afetler pek çok insanın uygun fiyatlı arazi aramasına neden oldu. Uygun fiyatlı arsa arayışında olan vatandaşlar için Milli Emlak’tan asgari ücretli arsa imkanı! 465 metre kare arsa için 10 bin TL yetiyor!

Kredi kartı kullananlara müjde! E-Devlet’ten başvurarak bu parayı alabileceksiniz!

Bir kredi kartı sahibinin yıllık kart aidatının iadesi için başlattığı hukuk mücadelesinde mahkeme yurttaşın haklı olduğuna karar verdi. Emsal nitelikteki karar için haksız yere alınan 189 liralık kart aidatının yurttaşa iade edilmesi kararlaştırıldı.

Kredi kart sahiplerine müjdeli haber! Yüksek mahkeme öyle bir karar verdi ki, herkes yararlanacak!

Yıllardır yılan hikayesine dönen kredi kart aidatlarının iadesi konusunda bu defa çok önemli bir gelişme yaşandı. Davaya bakan yüksek mahkeme kart sahipleri lehine karar verdi. Kart aidatınızı almak için ne yapacaksınız? Hemen bakın!

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatları neye göre artar?

Apartman aidat neleri kapsar? bu ve benzeri sorular pek çok apartman sakini tarafından sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen yanıtlar ve detayları!

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Son günlerde kira kadar gündeme gelen site aidatları konusunda önemli bir uyarı daha geldi. Uzmanlar, site ve apartmanlardaki aidat ücretleri ile çok önemli bir uyarıda bulunarak, aidatın kirayı geçmesi durumunda aradaki farkı ev sahibinin ödemek zorunda olduğunu duyurdu.

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Aidat ücretlerine ne zaman indirim yapılacak? Site aidatınıza zam yapıldıysa bu ayrıntıya dikkat edin!

Artan konut fiyatlarına gelen zamlar yetmezmiş gibi vatandaş fahiş şekilde artan aidat ücretlerine de yetişemiyor. Peki site yönetimi kafasına göre aidat ücretine zam yapabilir mi? Site aidat ücretlerinde ne zaman indirime gidilecek? İşte detaylar…

Rize'de inşa edilen bir ev görenleri hayrete düşürdü!

Karadeniz fıkralarına konu olacak bir ev inşatı görenleri şaşkına çeviriyor. Rize'nin İyidere ilçesindeki bir apartman katını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Apartmanın fotoğrafı sosyal medyada 'Resimde eksik olan öğeyi bulun' denilerek elden ele paylaşılıyor.

Konut sitesi aidatlarında 2022 tarifesi!

2022 yılı site ve apartman aidat rakamları belli oldu. Belirlenen aidat rakamları ile İstanbul'un bazı ilçelerinde aidat oranları yüzde yüz arttı. İşte ayrıntılar...

İcradan satılan dairenin aidatını kim öder?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde icradan satılan daire için aidat ödenip ödenmeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Konut sitelerinde kiracılar aidattan sorumlu mu?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde kiracı tarafından ödenmeyen aidatın ev sahiplerinden istenip istenemeyeceğini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Site aidatını ödemeyenlere icra takibi başlatılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatları ödemelerini kaleme aldı. Peki site aidatı ödemeyene ne yapılabilir?

apartman aidatını ödemeyince ne olur Haberi

apartman aidatını ödemeyince ne olur

Apartman aidatını ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Yasal düzenlemelerle belirlenen kanunlara göre kat maliklerinden giderler için aidat talep ediliyor.Normal koşullarda aidatı kat malikleri öderken,eğer gayrimenkulu kullanan kiracı ise aidatı kiracı ödemekle yükümlü oluyor.Kiracı düzenlemelerle belirlenen aidatı ödemez ise yönetici aidat borcunu kat malikinden karşılıyor.


Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlü oluyor.


Taşınmaz mal sahiplerinden birinin veya onun bağımsız bölümünden herhangi bir nedenle faydalanan kişinin kusurlu bir hareketi neden olmuşsa, gidere katılanların yaptıkları ödemeler için o kat malikine veya gidere sebep olanlara rücu hakları vardır.



Apartman aidatı ödemeyenlere ihtarname örneği


.........................SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE 


DAVACI : (Yöneticinin Adı Soyadı,Adresi)

DAVALILAR : (Kat Malikinin Adı-Soyadı,Adresi) 

(Veya kiracının Adı-Soyadı Adresi) 

KONUSU : Kat Maliki(veya kiracı)bulunan davalının ana gayrimenkulün...