04 / 05 / 2024

Apartman bazlı kentsel dönüşüm

Apartman bazlı kentsel dönüşüm

Antalya'da gerçekleştirilen "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nin ikinci toplantısında, 'Yatırım Fırsatları" tartışıldı. Konuşmacılar, kentsel dönüşümün yatırımlar açısından büyük fırsatlar yaratacağını dile getirdi. İşte açıklamalar...

İstanbul'da son dakika kentsel dönüşüm: Yıkılan binanın yan apartmanın duvarı yok!

İstanbul Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binanın, bitişiğindeki apartmanın balkon duvarının olmadığı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümle yeniden inşa edilen bina depremde 44 can aldı!

Kahramanmaraş'taki 6 Şubat deprem felaketinde 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Apartmanı'nın 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kentsel dönüşüm doğrultusunda yıkılan binanın yerine yapıldığı öğrenildi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konutların perişanlığını gözler önüne seriyor... Bina yıkıldı; yan apartman duvarsız kaldı

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım sırasında, yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı. 

Kentsel dönüşüme parsel değil ada bazlı formül gerekiyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentsel dönüşün önemine vurgu yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz güvenli şehir, sağlam binalar için kentsel dönüşümün olmazsa olmaz olduğunu söyledi. 

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Yeksa Yapı Şükrüpaşa apartmanında son konut!

İstanbul'un en nezih semti Kadıköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeksa Yapı tarafından hayata geçirilen Şükrüpaşa apartmanında son konut. Peki Şükrüpaşa apartmanında son konutun fiyatı ne kadar?

Orhan Pamuk'un yaşadığı Cihangir'deki Taray Apartmanı yıkılıyor! 50 yıllık apartmanda tahliye süreci başladı!

Cihangir Zindan Sokak'ta yer alan 50 yıllık Taray Apartmanı 'Kentsel Dönüşüm Yasası' kapsamında yıkılıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. Çalışmalar dahilinde Gürpınar Mahallesi Siteler Bölgesi’nde bulunan Doğa Apartmanı'nın yıkımı gerçekleşti.

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni öneri!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, ada bazlı yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm açıklamalarına tepki!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün sabah saat 10.30'da çöken Zeytinburnu Sümer Mahallesi 27/2 sokak 27 numaralı Hilal Apartmanı'nın enkazında incelemeler yaptı. Ekrem İmamoğlu'nun incelemelerden sonra kentsel dönüşüme ilişkin yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu.

Apartman bazlı kentsel dönüşüm Haberi

Apartman bazlı kentsel dönüşüm

Antalya'da gerçekleştirilen "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nin ikinci toplantısında, 'Yatırım Fırsatları" konusu da tartışıldı. Moderatörlüğünü DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın yaptığı panelde, konuşmacılar, kentsel dönüşümün yatırımlar açısından büyük fırsatlar yaratacağını dile getirdi. 


Fenix Yapı Genel Müdürü Eyüp Mavi, Antalya'nın Bahçelievler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yaptıklarını, 1,5 yıldır kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "496 hak sahibinin olduğu bir bölgede çalışma yapıyoruz. 360 hak sahibi ile birebir görüştük. 320'sinden olumlu yanıt aldık. Emsal artışlarında sorun yaşanıyor. 120 milyon liralık bir yatırım projesi. Antalya ekonomisi için de sanayisi içinde önemli bir rakam. Örnek proje olacak. Yaşadığımız sorunlar belediyelere eğitim açısından örnek olmalı. Başarılı olursak kentsel dönüşüm projeleri daha rahat gider. Vatandaş örnek proje görmek istiyor" dedi. 


Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit...