08 / 05 / 2024

apartman dairesinde açılabilen işler

apartman dairesinde açılabilen işler

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre kimi işyerlerinin apartmanda açılmasına izin verilirken kimi işyerlerinin apartmanda açılmasına izin verilmiyor. Peki apartmanda hangi işyerleri açılabilir?

Almanya'da ciddi konut sıkıntısı var! 9,5 milyondan fazla kişi bu konutlarda yaşıyor! 

 Almanya'da her on kişiden birinin şu anda aşırı kalabalık bir apartman dairesinde yaşıyor (yüzde 11,3). Özellikle bekar ebeveynler ve çocukları sıkışık yaşam alanlarında yaşıyor.

Türk Kızılay'dan Ankara'da satılık kargir apartman!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü Ankara'da yer alan kargir apartmanı satışa çıkardı. Satış ihalesi 18 Ocak 2024 tarihinde yapılacak.

İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlandı! Sorunlar giderek artıyor!

İzmir Tabip Odası tarafından depreme dayanıksız tartışmaları ile 10 yıl sonra açılabilen İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlandı.

Türk Kızılay'dan Ankara'da satılık apartman!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, başkent Ankara'da yer alan apartmanı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 30 Kasım'da yapılacak.

Vakıflar, Ankara Çankaya'da kargir apartman satacak!

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan kargir apartmanı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 17 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yeksa Yapı Şükrüpaşa apartmanında son konut!

İstanbul'un en nezih semti Kadıköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeksa Yapı tarafından hayata geçirilen Şükrüpaşa apartmanında son konut. Peki Şükrüpaşa apartmanında son konutun fiyatı ne kadar?

Arnica Tostit Maxi Granit Tost Makinesi fiyatı ne kadar, en uygun nerede? 24 Mart 2023 fiyat listesi... 

Aynı anda 6 tost yapan Arnica Tostit, 180 derece açılabilen üst gövdesi sayesinde değişik sebzeler, et ya da tavuk pişirmek için de kullanılabilir. Peki, Arnica Tostit Maxi Granit Tost Makinesi kaç TL? İşte detaylar... 

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Çelen tarafından kuruldu.

Gözü açıklık yapanları yıkan gelişme! Satış iptal edilebiliyor, tedbir kararı alınabiliyor

Evlilik sırasında sahip olunan mal varlığının eşlerden birinin rızası olmaksızın satılması, düşük bedellerle farklı kişilerin üzerine geçirilmesi 'mal kaçırma' davalarına neden olmakta. Boşanma öncesi ya da sonrasında açılabilen davalar ile yapılan satışlar iptal olabiliyor. İşte tüm detaylar...

Artırılmış menzil yeni fiyat! BMW i3 23 Ekim 2022 fiyat listesi

BMW’nin en küçük elektrikli modeli i3 serisi yeni yüzü ve ters cephe açılabilen kapılarıyla ne istediğini bilenlerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Yeni elektrikli BMW i3 serisi yenilenen menzil mesafesi ve fiyatıyla alıcılarını bekliyor.

Ordu Büyükşehir'den büyük fırsat! Arsa, arazi ve apartman satacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Altınordu ve Ünye'de yer alan arsa, arazi ve apartmanı satışa çıkardı.

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

Fiat Ducato sıfır kilometre ne kadar? En ucuz Fiat Ducato kaç TL? İşte 7 Nisan 2022 fiyat listesi...

270 dereceye kadar açılabilen kapıları, kare yükleme ağzı, 8 ila 17 metreküp yük hacmiyle dikkat çeken Fiat Ducato, sınıfının en düşük yakıt tüketim oranına sahip. Peki Fiat Ducato fiyatı kaç TL? İşte 7 Nisan 2022 Fiat Ducato fiyat listesi...

apartman dairesinde açılabilen işler Haberi

apartman dairesinde açılabilen işler

Apartmanda hangi işyerleri açılabilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre kimi işyerlerinin apartmanda açılmasına izin verilirken kimi işyerlerinin apartmanda açılmasına izin verilmiyor. Peki apartmanda hangi işyerleri açılabilir?


Apartmanda açılmasına izin verilen işler, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında 24. maddede açıklanıyor. Buna göre, apartmanda mesken olan alanda lokanta, pastahane, süthane gibi gıda vebeslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabiliyor.


Madde 24 – 

Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmıyan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.


Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino,...