22 / 05 / 2024

apartman görevlisi hakkında kanun

apartman görevlisi hakkında kanun

Kapıcı olarak da nitelendirilen apartman görevlilerinin hak ve iş disiplini ile ilgili olarak 3 Mart 2004'te Resmi Gazete'de yönetmelik yayımlandı. İşte apartman görevlisi mevzuatı bu haberde...

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Emekliler hakkında flaş gelişme. İş Bankası ve ING emekli promosyonunu güncelledi

Emekli vatandaşlarımız hakkında flaş bir gelişme yaşandı. ING Bank ve İş Bankası tarafından yapılan açıklamada emekli vatandaşlarımıza verilen promosyonun güncellendiği bilgisine yer verildi.

İslam Memiş'ten Altın, Dolar ve Euro Hakkında Güncel Görüşler! Yatırımcılar Ne Beklemeli?

İslam Memiş, güncel olarak piyasa analizi yaptı ve görüşlerini paylaştı. Dolar, altın ve euro konuları hakkında tahmin yapan finans uzmanı İslam Memiş'in bu görüşleri yatırımcılar için önem arz ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı bir kez daha bu konular hakkında yorumlarını paylaştı. 

Dolar hakkında flaş gelişme. 1 dolar 30 gün sonra bu kadar olacak. Analistler açıkladı

Analistler tarafından dolar fiyatları hakkında çok önemli bir tahmin geldi. Analistlerin 1 doların 30 gün sonra ne kadar olacağına ilişkin açıklama yaptı.

Altın hakkında bomba tahmin. Daha zirveyi görmedi dedi. Altın 1, 5 ay sonra bu kadar olacak

Ekonomist Selçuk Geçer'den altın fiyatları hakkında bomba bir tahmin geldi. Geçer, altın fiyatlarının henüz zirveyi görmediğini dile getirdi. Analistlerden ise altına ilişkin yeni bir tahmin var.

TYP 2023 okul temizlik görevlisi alımlarında son durum! İŞKUR TYP okul temizlik görevlisi alımı olacak mı?

İŞKUR TYP okul temizlik görevlisi alımları ne zaman? sorusu milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. TYP okul temizlik görevlisi alımı olacak mı? TYP 2023 okul temizlik görevlisi alımlarında son durum!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Elon Musk hakkında flaş iddia! Bu kez de bu işe el attı!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte Elon Musk’ın gireceği yeni sektör.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile 18 ila 72 aylık çocuk sahibi olan kadın tutuklu ve hükümlülerin apart daire şeklinde tasarlanan cezaevlerinde kalmaları amaçlanıyor.

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31053 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31024 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

apartman görevlisi hakkında kanun Haberi

apartman görevlisi hakkında kanun

Apartman görevlisi kanunu!

4857 Sayılı İş Kanunu madde 110 gereğince apartman görevlilerinin hak ve iş disiplini ile ilgili olarak Konut Kapıcıları Yönetmeliği yayımlandı. 


Apartman görevlisi yasası..

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Tanımlar

Amaç ve Kapsam

Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Dayanak

Madde 2 — Bu Yönetmelik, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 110 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar

Madde 3 — Bu Yönetmelikte geçen;

Konut Kapıcısı : Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri gören kişiyi,

İşveren: Konutun...