17 / 05 / 2024

apartman ismi nasıl belirlenir

apartman ismi nasıl belirlenir

Apartmanda yapılacak değişiklik kararları, kat malikleri tarafından alınıyor. Peki "apartman ismi değiştirme" hususunda kat maliklerinin oyu aranıyor mu? İsim değişikliği için oy çokluğu mu oy birliği mi gerekiyor?

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Konutlara şarj istasyonu nasıl kurulur?

Elektrikli araç kullanımı yaygınlaştıkça aracını sitesinde ya da apartmanının önünde şarj etmek isteyenler, "Konutlara şarj istasyonu nasıl kurulur?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

TOKİ'ye başvuranlar dikkat! TOKİ para iadesini kimler, nasıl alır? Bir bir açıklandı! Şimdi bakın! 

TOKİ'ye başvuru yapan ancak kurada ismi çıkmayan binlerce vatandaş, para iadesinin nasıl yapıldığını merakla araştırıyor. Peki TOKİ para iadesini kimler, nasıl alır?

TOKİ aylık taksitleri ne kadar 2023! TOKİ’de ödemeler nasıl olacak? TOKİ taksitleri ne zaman başlıyor?

TOKİ’ye başvuru yapıp ve kurada ismi çıkan vatandaşlar nasıl ödeme yapacaklarını araştırıyor. İşte TOKİ taksitlerine dair detaylar!

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

TOKİ kurasında ismi çıkmayanlar dikkat! TOKİ para iadesi nasıl alınır? Bu yolları deneyin

Ev sahibi daha kolay hale getiren TOKİ projeleri devam ederken, ‘TOKİ para iadesi nasıl alınır’ soru yanıt buluyor. Kura çekimleri sonrası para iadesi almak isteyen vatandaşların izlemeleri gereken yollar var. İşte detaylar…

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Sitelerde aidat borçluları nasıl duyurulmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartman yöneticilerin aidat borçlularının nasıl duyurulacağını kaleme aldı.

TOKİ 100 bin konut başvuru ücreti nasıl geri alınır?

TOKİ tarafından yürütülen 100 bin sosyal konut projelerinin kura çekimleri başladı. Dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan projede bugün Ankara Sincan Saraycık kura çekimleri yapılacak. Peki kurada ismi çıkmayan vatandaşlar başvuru ücretlerini nasıl geri alacak? İşte kuralara dair detaylar...

Apartman yönetici yardımcısı nasıl istifa eder?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir binada yönetici yardımcılığı yapmaktayım. Gerek işlerimden dolayı gerekse apartmandaki düzensizlikten dolayı bu işi bırakmak istiyorum. Nasıl bırakabilirim?' sorusunu yanıtladı.

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

TOKİ 2019 hak sahibi sözleşmeleri nasıl imzalanacak?

TOKİ İstanbul 2019 konutları için kuralar çekilmeye başlandı. Kurada ismi çıkan vatandaşlar şimdi hak sahibi belirleme kurası ile beraber sözleşmenin nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki TOKİ 2019 hak sahibi sözleşmeleri nasıl imzalanacak?

İsfanbul Tema Park'a nasıl gidilir? İsfanbul nerede? Ulaşım bilgisi!

İstanbul Eyüpsultan'da hizmete sunulan alışveriş ve eğlence merkezi Vialand projesinin ismi İsfanbul olarak değişti.  Peki İsfanbul Tema Park'a nasıl gidilir? İsfanbul nerede? İsfanbul ulaşım bilgisi...

apartman ismi nasıl belirlenir Haberi

apartman ismi nasıl belirlenir

Apartman ismi değiştirme!

Apartman, birden fazla bağımsız bölümü içerisinde barındıran anagayrimenkul olarak tanımlanıyor. Apartmanda yapılacak değişiklik kararları, kat malikleri tarafından alınıyor.


Peki "apartman ismi değiştirme" hususunda kat maliklerinin oyu aranıyor mu? Apartman isminin değiştirilmesi için oy çokluğu mu oy birliği mi gerekiyor?


Apartman ismi nasıl değiştirilir?

Apartman ismi değiştirme olayı ile ilgili esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan 28. maddede düzenleniyor. Kanuna göre, apartman isminin değiştirilmesi için kat maliklerinin beşte dördünün oyu şartı aranıyor.


Yani, apartmandaki kat maliklerinin yüzde 80'i apartman adının değiştirilmesini istiyorsa, apartman ismi değiştirilebilir. Apartman ismi yönetim planında yer alıyorsa bunu tapuya bildirmekte yarar vardır. Ancak, yönetim planında yoksa bildirmek gerekmiyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu 

Madde 28:

Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime alt diğer...