30 / 04 / 2024

apartman otoparkında yer kalmazsa ne olur

apartman otoparkında yer kalmazsa ne olur

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Ayıplı ifa olarak otoparkın taahhüt edilenden az olması ve müteahhitin sorumluluğu" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda 'delil karartma' iddiası! Vali izni olmadan yapılıyor...

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen 36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı davasında il duruşma bile görülmeden bölgedeki iş makineleri vatandaş tarafından tepkiye neden oldu. Delil mi karartmaya çalışılıyor?

Emlakta Nostalji: Nişantaşı'nda 3 katlı apartman 13 bin 500 liraya satılmış!

İstanbul'un en gözde semtleri arasında yer alan Nişantaşı'nda 1941 yılında 3 katlı apartman 13 bin 500 liraya satılmış...

Necati Köklü kimdir? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı? Ne iş yapıyor?

Necati Köklü nereden mezun oldu? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı? İşbir Holding’te ne iş yapıyor? İşte Necati Köklü ile ilgili tüm merak edilenler...

Emre Göltepe hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı? Erdemir’de ne iş yapıyor?

Emre Göltepe kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Ne zaman Kurumsal Finans Müdürü oldu? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı? İşte Emre Göltepe’nin hayatı...

Baran Çelik kimdir? Hangi üst düzey görevlerde yer aldı? Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nda ne iş yapıyor?

Baran Çelik üniversiteyi nerede okudu? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer alıyor? Şu an ne iş yapıyor?

Adana'da depremde yıkılan Zeray Apartmanı'nı yapan kooperatifin kurucusu ve fenni mesulüne dava!

Adana'da Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, binayı yapan kooperatifin kurucuları arasında yer alan tutuklu Şevik ile firari fenni mesul inşaat mühendisi Çampınarı hakkında dava açıldı.

Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ektikten sonra çiftçilerin de vazgeçilmezi olacak. Para kazandırıyor

Sofralarımızın vazgeçilme besinleri arasında yer alan bir besinin çiftçilere de ciddi paralar kazandırdığını biliyor muydunuz.

40 bin araç kapasiteli otopark bile yetmedi! İstanbul Havalimanı tatilcilerle doldu taştı!

Bayram yoğunluğunun yaşandığı İstanbul Havalimanı’nın otoparkı adeta tıka basa doldu. 40 bin araç alabilen havalimanının otoparkında yer bulunamıyor.

Altın fiyatlarında yer yerinden oynadı! Gram altın esti, çeyrek altın gürledi! 12 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları 

Altın fiyatlarında haftanın son işlem gününde yer yerinden oynadı. Seçime sayılı günler kala altına olan talep artarken fiyatlar resmen fırladı. Gram altın esti, çeyrek altın gürledi. Altın fiyatları bugün ne kadar? 12 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları.

Demir fiyatlarında yer yerinden oynadı! 1 ton demir fiyatı resmen çakıldı! 25 Nisan 2023 demir fiyat listesi

Demir cevheri fiyatları Çin etkisi ile hızla düşmeye devam ediyor. Demir fiyatlarında yer yerinden oynadı! 1 ton demir fiyatı resmen çakıldı! Demir fiyatları ne kadar oldu? 25 Nisan 2023 demir fiyat listesi

Hurda fiyatlarında yer yerinden oynadı! Hurdaya büyük zam geldi! 22 Nisan 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatlarının yükselişe geçmesi ile bakır hurda fiyatlarında resmen yer yerinden oynadı. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Hurda fiyatları ne kadar oldu? 22 Nisan 2023 hurda fiyat listesi.

Trendler arasında yer alan çeyrekli altın bileklik fiyatı ne kadar? Elizi 11 Mart 2023 fiyat listesi

En trend altın bileklikler arasında yer alan çeyrekli altın bilekliklerin fiyatları merake diliyor. Peki Trendler arasında yer alan Çeyrekli altın bileklik fiyatı ne kadar? Elizi 11 Mart 2023 fiyat listesi.

Depremler sonrasında yer kabuğu 7.3 metre kaydı! AFAD'dan çığ uyarısı da geldi! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezinde son dakika açıklamalarında bulundu. Depremler sonrasında yer kabuğu 7.3 metre kaydı! AFAD'san çığ uyarısı da geldi!

apartman otoparkında yer kalmazsa ne olur Haberi

apartman otoparkında yer kalmazsa ne olur

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Ayıplı ifa olarak otoparkın taahhüt edilenden az olması ve müteahhitin sorumluluğu" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Otoparklı olarak imal edilen binalarda müteahhit her bir bağımsız bölüme düşecek otopark alanını arsa sahiplerine ve/veya gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile satış yaptığı kişilere vaat etmektedir. Otopark alanının vaat edilenden adetten eksik yapılması ayıplı ifa kapsamında değerlendirilmesi gereken hususlardan biridir. Bu yazımızda bu durumda hak kaybına uğrayan tarafların müteahhitten isteyebilecekleri ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır.  

Yargıtay’ımız her ne kadar bir kısım kararlarında söz konusu otopark alanı eksikliğini eksik iş kapsamında değerlendirse de son zamanlarda vermiş olduğu istikrar kazanan bir çok kararında söz konusu eksikliğin ayıplı ifa olacağına hükmetmiştir. 

Otopark alanlarının vaat edilenden eksik yapılmasının ayıplı ifa...