05 / 05 / 2024

apartman yıllık olağan toplantısı

apartman yıllık olağan toplantısı

Apartman yönetimi yasal esasları, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen apartman maliklerinin yılda bir defadan az olmamak üzere toplanmaları gerekiyor. İşte apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği...

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken mesaj: Bir yıllık kaybım 228 bin TL!

Ev sahibi ve kiracılar arasında sert rüzgarlar esmeye devam ederken, mağdur bir ev sahibinin mesajı oldukça dikkat çekti. Yaşadığı mağduriyeti paylaşan ev sahibi bir yıllık kaybının 228 bin TL olduğunu söyledi.

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Yıllık izin alırken yol izniniz olduğunu biliyor muydunuz? Bu hakkınızı kullanmayı unutmayın!

Yıllık izin kullanacakların bonus bir izin hakkı olarak yol izni de sunuluyor. Yaz tatilinin gelmesiyle pek çok çalışanın yıllık izne ayrılırken bu izni de kullanması büyük fayda sağlayacak. Bu izin sayesinde çalışanların telafi iş yapmalarına gerek yoktur.

Hesaplar karıştı! Kıdem tazminatındaki artış ikiye böldü! 10 yıllık çalışan…

Memur ve emekliye yapılan zamdan sonra 2023 yılı için kıdem tazminat tavanı 17 bin 904 TL olarak belirlendi. Ancak 10 yıllık çalışan için bu durum farklılık arz ediyor. İşte detaylar!

4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı?

Tazminat, çalışan kişilerin, çalıştıkları yerden aldıkları ödemeye denir. Peki 4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı? İşte detaylar!

Çalışanlar dikkat! Yıllık izinlerle ilgili flaş karar!

Yıllık izinlerle ilgili oldukça dikkat çeken bir karar aldı! Çalışan milyonlarca kişiyi sevindirecek güzel haber geldi. Yargıtay emsal kararıyla beraber mazeret izninin yıllık izinlerden düşülemeyeceğini hükmetti.

Binlerce çalışan bu haberi bekliyordu. Yıllık izin kararı yürürlüğe girdi!

Tüm yıl sıkı çalışıp izin günlerini biriktirenlere bir haberimiz var. Yıllık izin günleri hakkında yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı. Kamuda çalışan pek çok personeli yakından ilgilendiren bu düzenleme çalışanlar tarafından araştırılmaya başlandı bile. İşte yıllık izin kararına ait d

Yargıtay milyonlarca çalışanı ilgilendiren o karara imza attı! Yıllık izinlere ne olacak?

Yargıtay milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren o karara imza attı. Dava ayrıntıları ve milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren karar ise şu, çalışan çalıştığı süre zarfında yıllık izin kullanmadığını belirterek hak ettiği yıllık izin alacağının kendisine ödenmemesi üzerine alacakla

Orhan Pamuk'un yaşadığı Cihangir'deki Taray Apartmanı yıkılıyor! 50 yıllık apartmanda tahliye süreci başladı!

Cihangir Zindan Sokak'ta yer alan 50 yıllık Taray Apartmanı 'Kentsel Dönüşüm Yasası' kapsamında yıkılıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Hazine arazilerinin yıllık kira artışları yüzde 9'a düşürülüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine arazileriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni bir kararla bu 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22'den yüzde 9'a indiriyoruz" dedi.

Yapı Kredi Koray GYO yönetim kurulu üyelerine yıllık 127 bin 200 TL ödeyecek!

Yapı Kredi Koray GYO olağanüstü genel kurul toplantısında, Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerine her biri için yıllık brüt 127 bin 200 TL, diğer Yönetim Kurulu üyelerinin her birine yıllık brüt 62 bin 400 TL ücret ödenmesi kararı aldı. 

Ressam İliçin Çetiner'in 100 yıllık evi restore ediliyor!

Burdur'da sipsi yapımı ile uğraşan Mehmet Bedel isimli vatandaş,  ressam ve gazeteci, İliçin Çetiner’in yaklaşık 100 yıllık evini satın aldı. Bedel, evi restore ederek kültür evine dönüştürecek.

apartman yıllık olağan toplantısı Haberi

apartman yıllık olağan toplantısı

Apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği!

Apartman yönetimi yasal esasları, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen apartman maliklerinin yılda bir defadan az olmamak üzere toplanmaları gerekiyor.


Apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı için öncelikle, maliklere kurul çağrısı yapılması gerekiyor. Toplantının nasıl yapılması gerektiği ve toplantı karar süreci esasları şu şekilde sıralanıyor;


C) Kat malikleri kurulunun toplantısı ve kararları:

I - Toplantı zamanı:

Madde 29 – Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. 


Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanır.

Önemli bir sebebin çıkması halinde,...