26 / 11 / 2024

apartmanda dükkan sahibinin ne gibi hakları vardır

apartmanda dükkan sahibinin ne gibi hakları vardır

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına sahip kimselerin bazı hakları bulunuyor. Peki, apartmanda dükkan sahibinin hakları nelerdir?

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

Alişan Nişantaşı’ndaki dükkanını kapattı!

Alişan babası için Nişantaşı’nda açtığı dönerci dükkanını, mal sahibinin kiraya ekstra zam yapmak istemesinin ardından kapattı.

Dükkan sahibi hakları 2016!

Bir apartmandaki dükkan sahiplerinin diğer kat maliklerine karşı ve kiralama durumunda kiracıya karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, dükkan sahibinin hakları nelerdir? İşte dükkan sahibi hakları 2016..

Dükkan tapulu ev alınır mı?

İnşaat çalışmaları tamamlanan ve iskan belgesi alınarak kat mülkiyeti tapusu çıkarılan apartmanda bulunan dükkan tapulu ev alınır mı? Dükkan tapulu evde oturmanın dezavantajları nelerdir?

Dükkan sahipleri aidat öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda sunulan günlük temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi hizmetlere karşılık aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, aidat kimden alınır? Dükkan sahipleri aidat öder mi?

Dükkan kiracımı nasıl çıkarabilirim?

Dükkanını kiraya veren mal sahibinin dükkandan kiracısını çıkarması için haklı nedenlerinin olması veya karşılıklı anlaşılmış olması gerekiyor.Peki dükkan kiracımı nasıl çıkarabilirim?İşte dükkandan kiracı çıkarma işlemleri..

Apartman altı dükkan önü kullanımı!

Apartmanda, bağımsız bölümler dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerlerine ortak yerler deniyor. Peki, apartman altı dükkan önü ortak alan mıdır? Apartman altı dükkan önü kullanımı nasıl olmalıdır?

Apartmanda dükkan sahibinin hakları!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına sahip kimselerin bazı hakları bulunuyor. Peki, apartmanda dükkan sahibinin hakları nelerdir?

Dükkan kiracısı nasıl çıkarılır?

Dükkan kiracısının hakları ile dükkanını kiraya veren mal sahibinin haklarına ilişkin yasal esaslar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince dükkan kiracısı nasıl çıkarılır? İşte yanıtı...

Düzce'de 510 bin TL'ye satılık dükkan!

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Düzce İli, Merkez İlçesi, Şerefiye Mahallesi, 20MIVB pafta, 62 ada, 8 parselde yer alan 40 metrekare dükkan vasıflı taşınmazı satışa sunuyor

Rize Belediyesi 'nden satılık 2 dükkan! 900 bin TL 'ye!

Rize Belediye Başkanlığı, çarşı mahallesi 39 ada 1 parselde yer alan 2 dükkanı satışa çıkardı. Dükkanlardan birinin fiyatı 600 bin TL diğeri ise 300 bin TL...

Birmes Sanayi Sitesi'nde icradan 150 bin TL'ye dükkan!

Tuzla İcra Müdürlüğü; İstanbul, Tuzla, Orhanlı Köyü, Aydınlıyolu Mevkii, 9 cilt, 842 sayfa, 8384 ada, 7 parseldeki dükkanı satıyor. B9 Blok, zemin katta yer alan 17 numaralı dükkanın ½ hissesi satılacak

Vebemobile AVM'de satılık 2 dükkan! 600 bin TL'ye!

 Küçükçekmece 3. İcra Dairesi; İstanbul ili, Başakşehir ilçesinde yer alan Vebemobile Yaşam Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan 2 dükkanı satışa çıkıyor. Dükkanların ihaleleri 18 Nisan'da yapılacak  

apartmanda dükkan sahibinin ne gibi hakları vardır Haberi

apartmanda dükkan sahibinin ne gibi hakları vardır

Apartmanda dükkan sahibinin hakları!

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bütününe Anagayrimenkul; yalnız esas yapı kısmına Anayapı; anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olup, bu Kanun hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerine bağımsız bölüm deniyor. 


Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerlere eklenti; bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti ve bu hakka sahip olanlara kat maliki deniyor.


Kanunda da görüldüğü üzere apartmanda malik konusunda işyeri ve mesken ayrımı yapılmıyor.


Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından, bu Kanun hükümlerine göre, bağımsız mülkiyet hakları kurulabiliyor. Peki,...