30 / 04 / 2024

apartmanda fırın açılır mı

apartmanda fırın açılır mı

Apartmanlarda fırın açma koşulları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. İşte yönetmelik kapsamındaki fırın açma şartları 2017..

Fırın açma yönetmeliği!

Fırınlar; unlu gıda mamulleri üretilen yerler, fırınların hangi binada hangi koşullarda açılıp açılamayacağı, imar ve ruhsat yönetmelikleri ile belirleniyor. İşte fırın açma yönetmeliği ve fırın açma şartları..

Yapılarda fırın açılması hakkında son karar 2014!

Yapılarda fırın açılması hakkında son karar, 26 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Kara gereğince, işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunan ancak ayrık nizamda müstakil binada bulunmayan ekmek fırınları devredilemiyor...

İstanbul'da İFM'nın açılışıyla ofis pazarı canlandı! 

Türkiye gayrimenkul pazarı görünümü 3.Çeyrek 2023 Ofis pazarı verileri belli oldu. Bu kapsamda İstanbul'da İFM'nın açılışıyla ofis pazarı canlandı.

Gümüş almak isteyenler çabuk baksın! Uzman isim gümüş yatırımcıları için alım fırsatını açıkladı!

Yatırımcılar gümüş fiyatlarındaki yakından takip ediyor. Son zamanlarda altın ile birlikte rekor seviyeye ulaşan gümüş için uzman isim alım fırsatını açıkladı. 

İslam Memiş altın için alım fırsatını açıkladı! Gram altın tam bu kadar olduğunda hemen alın! Elinizi çabuk tutun!

Altın fiyatları son dönemlerde yükselişe geçerken yatırımcılar alım fırsatı için ekranlara kilitlendi. İslam Memiş altın için alım fırsatını açıkladı! Gram altın tam bu kadar olduğunda hemen alın! Elinizi çabuk tutun!

Ekonomist Belgin Maviş gram altın için alım fırsatını açıkladı! Bu rakamdan alın!

Altın fiyatlarındaki hareketlilik haftanın dördüncü işlem gününde de devam ediyor. Yatırımcılar altın almalı mı, satmalı mı sorusunun yanıtını araştırırken ekonomist Belgin Maviş gram altın için alım fırsatını açıkladı...

Taksim AKM bugün açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM), bugün açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

Taksim AKM yarın açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yarın açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

İstinyePark İzmir bugün açılıyor!

Orjin Grup tarafından İzmir Üçkuyular'da inşa edilen İstinyePark İzmir bugün açılıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin İzmir'de yapılmış ikinci en büyük özel sektör yatırımı olan İstinyePark İzmir, kentin en büyük AVM'si olmaya aday...

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı bugün açılıyor!

İstanbul halkının uzun zamandır beklediği Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı bugün açılıyor. Seferler ise 4 Ocak'ta başlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası yarın açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yarın açılışı yapılacak, CSO yeni binasına ilişkin, "Pandemiden sonra biz burada hafta içi, hafta sonu çok düzenli konserlere imza atacağız, dünyada ses getiren konserlere imza atacağız, yurt dışından da birçok grubun buraya gelmesini sağlayacağız" dedi.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı bugün açılıyor!

Tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgını sebebiyle test sürüşleri geciken Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu bugün açılıyor...

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

Bosna Alaca Cami bugün açılıyor!

Bosna iç savaşında Sırp askerler tarafından büyük tahribata uğrayan Bosna Alaca Cami'si bugün açılıyor. Savaş sırasında temellerine kadar yıkılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yeniden ibadete kazandırıldı.

Dinar 112 Acil Çağrı Merkezi binasının açılışı TBMM'de!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi Altmışevler Mahallesi'ndeki 112 Acil Çağrı Merkezi binasının açılışı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Köksal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

apartmanda fırın açılır mı Haberi

apartmanda fırın açılır mı

Binalarda fırın açma şartları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. 14/7/2005 tarihli ve 2005/9207 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümleri saklı kalmak üzere fırınlar; sanayi, küçük sanayi, organize sanayi, konut dışı çalışma alanları ile ticaret bölgelerinde yapılabiliyor. 


Yönetmelik gereğince, katkılı pide, kebap, simit fırınları ve geleneksel tandır ocakları, zemin katı işyeri olarak kullanılabilen binalarda yapılabiliyor.


Fırınların tanziminde;

a)    Mevcut binalarda ekmek fırını hariç fırın ve tandır yapılması durumunda, 634 sayılı Kanun hükümlerine uyulur.


b)   Ekmek fırınları ayrık nizam yapılaşma bölgelerinde ve müstakil olarak yapılır.


c)    Projesinde sınıfı belirtilmek zorundadır.


ç) Duvar ve döşemelerinde ısı ve ses yalıtımı uygulanır. Binanın taşıyıcı sisteminin ve fırınla ilgisi olmayan diğer bağımsız bölümlerin ısı değişiminden olumsuz etkilenmemesi için...