23 / 12 / 2024

apartmanda hukuk bürosu açmak

apartmanda hukuk bürosu açmak

Apartmanda hukuk büroları, ancak kat sahiplerinden izin almaları halinde mümkün olabiliyordu. Peki, 2013 yılında yapılan düzenlemeler sonucunda maliklerden izin alınmadan apartmanda hukuk bürosu açılabilir mi?

Kira ödemelerinde havale ücreti kime ait?

Banka üzerinden kira ödemesi yapanlar havale ücretinin kime ait olduğu ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira ödemelerinde havale ücreti kime ait? İşte ev sahibi ve kiracı hakları paylaşımları ile dikkat çeken Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu’nun konu ile ilgili paylaşımı…

Yıllara yaygın inşaat işlerinde defter ve belge saklama süresi ne kadar?

Yıllara yaygın inşaat ve onarım  işleri özel vergileme rejimine tabidir, bu nedenle re defter ve belgeler yasada belirtileni sürede saklanmalıdır. Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, yıllara yaygın inşaat işlerinde defter saklama süresiyle ilgili bilenmesi gerekenleri açıkladı.

Emsal kira bedeli nedir? Hangi hallerde emsal kira bedeli esas alınmaz? 

Daha önceki paylaşımında kira geliri vergisinin nasıl hesaplanacağı ile ilgili bilgiler veren Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu bu kez de hangi hallerde emsal kira bedelinin esas alınmayacağını açıkladı. 

Ev alırken ‘Davalıdır’ şerhi olan taşınmazlara dikkat!

Konut satışlarının rekor üstüne rekor kırdığı şu günlerde Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu yaptığı paylaşımda ev almak isteyenlerin ‘Davalıdır’ şerhi olan taşınmazlardan uzak durulması gerektiğini belirtti.

Yeni ev alırken hukuki açıdan dikkat edilmesi gerekenler 6 maddede tüm detaylarıyla!

Konut satışlarının rekor üstüne rekor kırdığı şu günlerde Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu yaptığı paylaşımda yeni ev alırken hukuki açıdan dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı.

İcra yoluyla tahliyeye rağmen evden çıkmayan kiracı hakkında ne yapılır?  Ev sahipleri dikkat!

Ev sahibi-kiracı kavgaları devam ederken, bazı kiracılar icradah tahliye gerçekleşmesine rağmen evden çıkmıyor. Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, böyle bir durumda yapılması gerekenleri açıklayarak Yargıtay kararını  örnek gösterdi.

Ev sahipleri dikkat! Yeni malikin ihtiyaç sebebiyle tahliye davası hangi tarihte açılmalı? 

Ev sahibi ve kiracı kavgaları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu yaptığı paylaşımda yeni malikin ihtiyaç sebebiyle tahliye davası hangi tarihte açılması gerektiğini açıkladı.

Anayasa Mahkemesi’nden ortaklığın giderilmesi davası ile ilgili çok önemli karar!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu yaptığı paylaşımda Anayasa Mahkemesi’nin ortaklığın giderilmesi davasına konu taşınmaz üzerindeki ihtiyati tedbirin uzun süre devam etmesinin mülkiyet hakkını ihlal ettiğine karar verdiğini belirtti.

Kiracılar dikkat! 1 kuruş eksik ödeme için bile tahliye edilebilirsiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu yaptığı paylaşımda havale ücretini kiracıların ödemek zorunda olduğunu ve havale ücretinde yapılan cüzi kesintilerin dahi tahliye nedeni olduğunu belirtti.

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tahliye hakkını kaybedebilirsiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda iki haklı ihtar nedeniyle tahliye hakkını kaybetmemeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Tadilat nedeniyle tahliyede aranan bu şartı biliyor musunuz? 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tadilat nedeniyle tahliyede aranan şartı açıkladı. 

Ev sahipleri dikkat! Kira alacaklarınızı 5 yıla kadar talep edebilirsiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira alacaklarının 5 yıla kadar talep edilebileceğini belirtti.

Kiracım evi göstermiyor diyen ev sahipleri dikkat! İşte yapmanız gerekenler!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracı evi satın almak isteyenlere evi göstermiyorsa ne yapılması gerektiğini anlattı.

apartmanda hukuk bürosu açmak Haberi

apartmanda hukuk bürosu açmak

Apartmanda hukuk bürosu açılabilir mi?

Apartmanda hukuk büroları, ancak kat sahiplerinden izin almaları halinde mümkün olabiliyordu. Ancak, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 6460 sayılı Kanun gereğince bu zorunluluk kaldırıldı.


Bu kanun kapsamında Avukatlık Kanunu'nun 43. maddesine yapılan değişiklikler şu şekilde sıralanıyor:


30 Nisan 2013 tarihinde yayınlanan resmi gazetede, Avukatlık Kanunu'nun 43 maddesine yapılan ekleme:


“23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre anagayrimenkulün mesken olarak gösterilen bağımsız bölümlerinde kat maliklerinin izni ve benzeri şartlar aranmaksızın avukatlık büroları faaliyet gösterebilir. Bu konuda, yönetim planındaki aksine hükümler uygulanmaz" 


Kat Mülkiyeti Kanunu:

VII - Yasak işler:

Madde 24 – Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna...