07 / 05 / 2024

apartmanda mantolama kararı

apartmanda mantolama kararı

Bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan mantolama işlemi, yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor. Peki, apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

5 soruda apartmanda karar nasıl alınır?

Apartmanın ortak alanları ile ilgili kararlar yönetimin öncülüğünde yapılacak toplantıda alınıyor. Peki, apartmanda karar nasıl alınır?

Dükkan sahibi mantolama kararına itiraz edebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''Dükkan sahibi mantolama kararına itiraz edebilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Isı yalıtımı kararı nasıl alınır?

Apartmanda ısı yalıtımı yapılması ile bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgenmiş oluyor. Peki, bir apartmanda ısı yalıtımı kararı nasıl alınır?

Apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır?

Mevcut ısınma sistemi kömür olan apartmanın doğalgaza geçmesi için de kat malikleri tarafından bu yönde karar alınması gerekiyor. Peki, apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır? İşte apartmanlarda kömürden doğalgaza geçiş..

Apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?

Apartmanda yapılan toplantılarda kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanıyor ve oy çokluğuyla karar veriyor. Peki, apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?

Binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Mantolama sayesinde tasarruf sağlanmış olunuyor. Peki, binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Mantolama yaptırmak için karar yeter sayısı nedir?

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışı ile ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan ,mantolama yapılacak yerde oturanlar tarafından yapılması kabul edilen bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.Peki mantolama yaptırmak iç

Apartmanda ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır?

Apartmanda alınacak bazı kararlar, kat maliklerinin çoğunluğunun kararını gerektirirken; bazı kararlar ise oy çokluğu ile alınabiliyor. Peki, apartmanda ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Apartmanda karar alma yeter sayısı!

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartmanda karar alma yeter sayısı nedir?

Apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

Bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan mantolama işlemi, yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor. Peki, apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

Apartmanda kapıcı çalıştırmak zorunlu mu?

Apartmanlarda kat malikleri tarafından kapıcı çalıştırılıp çalıştırılmama hususuna karar verilmesi için yasalara bakılması gerekiyor. Apartmanda kapıcı çalıştırmak zorunlu mu? Kapıcı çalıştırmanın zorunlu olduğu yapılar hangileridir?

Apartmanda çatıya anten takılması yasal mı?

Apartmanlarda oturan kat malikleri için sürekli tartışma konusu olan bireysel çanak anten konusu hakkında alınan son Yargıtay Kararı ne diyor? Apartmanda çatıya anten takılması yasal mı?

apartmanda mantolama kararı Haberi

apartmanda mantolama kararı

Apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

Bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan mantolama işlemi, yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor. 


Binaya mantolama yapıldıktan sonra, içerideki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. Böylece binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artıyor. Peki, apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor.


Yenilik ve ilaveler:

I - Faydalı olanlar:

Madde 42 – Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve...