06 / 05 / 2024

apartmanda sayı çokluğu ile alınan kararlar

apartmanda sayı çokluğu ile alınan kararlar

Apartmanda karar alırken kimi kararlar oybirliği ile kimi kararlar için ise oyçokluğu ile alınıyor. Peki apartmanda hem arsa payı hem sayı çokluğu ile alınan kararlar nelerdir?

İBB, Tuzla Hali’ndeki 244 iş yerinin kiralanma ve satışına onay verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Tuzla'da yapımı süren ve yaş sebze ve meyve halindeki 244 iş yerinin kiralanması veya satılmasına oy çokluğu ile onay verdiğini duyurdu. 

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

İzmirlileri Şaşırtan Karar: Suya Yüzde 43,48 Zam! İşte Detaylar...

İzmir'de suya yüzde 43,48 zam yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir ve Su Kanalizasyon İdaresi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından alınan karara göre bu zam 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. AK Parti ve MHP grubunun ret oylarına karşılık oy çokluğu sonucunda suya zam yapılacak.

Dolarda 7 gün sonra dananın kuyruğu kopacak! Geri sayım başladı! Dolar tam tamına bu kadar olacak!

Doların yönünü belirleyecek olan kritik tarihe 7 gün kaldı. FED faiz kararı toplantısı 21-22 Mart tarihinde belli olacak. Faiz kararı 22 Mart Çarşamba günü saat 21.00'de duyurulacak. Dolarda 7 gün sonra dananın kuyruğu kopacak! Geri sayım başladı! Dolar tam tamına bu kadar olacak!

Beko Çift Kapılı No Frost Buzdolabı 12.669 TL! En uygun fiyata nerden alınır? 8 Şubat 2023 fiyat listesi

Beyaz eşya teknolojisiyle adından çokça söz ettiren Beko bu sefer çift kapılı no frost buzdolabı ile karşımıza çıkıyor. Geniş iç hacim,üstün teknoloji soğutma sistemi ve raflarının çokluğu ile kalabalık ailelere hitap ediyor. İşte ürün hakkında bilmeniz gerekenler ve güncel fiyat listesi.

Bu rakamlar şok edecek! İşte havalimanlarındaki yolcu, yük ve uçak sayısı!

Pandemide en ağır darbeyi alan havalimanlarının, 2022 senesinde büyük bir sıçrama yaşadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz sene havalimanlarında hizmet verilen yolcu, uçak ve yük sayısını duyurdu. İşte şok eden o rakamlar…

Kapıcı dairesi gibi ortak alanları kiraya vermek yasal mı? Kiralama için kime nasıl yetki verilir?

Site ve apartmanda ortak alanın kiraya verilmesi kararını kim alır? Oy birliği mi oy ç okluğu mu gerekir? Kiralamaya kim yetkilidir? Bütün maliklerin oyu gerekir mi? Vekaleten oy kullanılabilir mi? İşte sık sık tartışma yaratan bu konudaki sorulara verilen yanıt...

Beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Sosyal konut hamlesinde tanınan kontenjanın tamamlayıcı olması için gençlere beyaz eşyada uzun taksit imkanı tanınması gerektiğini söyleyen BEYPER Başkanı Ali Yıldız, beyaz eşya taksitlerinin 12- 24 aya çıkarılmasını istedi. Peki taksit sayısı artacak mı? Beyaz eşyada taksit sayısı şu an kaç?

Borsadaki milyoner sayısı uçtu! İşte o rakamlar...

Borsa İstanbul'da 1 milyon TL ve fazla portföyü bulunan kişilerin rakamı 35 bin civarına yaklaşmış durumda. Milyonerler borsadaki yatırımcıların yüzde 1,52'lik kısmını meydana getirirken toplam portföyün yüzde 63,3'ünü ellerinde bulundurmaları ön plana çıktı. 

Haydar Özkan'dan İzmir'deki emsal artışının reddedilmesine tepki!

İzmir'de Bornova ve Karşıyaka belediyelerinin emsal artışı önerisi oy çokluğu ile reddedildi. Emsal kararın reddedilmesinin ardından İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar  Özkan durum değerlendirmesi yaptı. 

İBB'nin 2022 bütçesi 43.6 milyar TL!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), 43 milyar 650 milyon liralık 2022 yılı bütçesi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliği mi oy çokluğu mu gerekir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliğinin mi oy çokluğunun mu gerekli olduğunu kaleme aldı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Beykoz Çayırı'nın millet bahçesi yapılmasına veto!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı'nın, oyçokluğu ile Millet Bahçesi olmasına karar verilmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararı veto etti.

apartmanda sayı çokluğu ile alınan kararlar Haberi

apartmanda sayı çokluğu ile alınan kararlar

Apartmanda hem arsa payı hem sayı çokluğu ile alınan kararlar!

Apartmanda alınacak kararlar ile ilgili esaslar Kat Mülkiyeti Kanununda açıklanıyor. Kanuna göre karar yeter sayısı, kararın niteliğine göre değişkenlik gösteriyor. Kimi kararlar için oybirliği şartı aranırken, kimi kararlar için ise oyçokluğu yeterli oluyor. Kimi kararlarda ise hem arsa payı hem sayı çokluğu aranıyor.


Peki, kanun gereğince apartmanda hem arsa payı hem sayı çokluğu ile alınan kararlar nelerdir?


Hem arsa payı hem sayı çokluğu ile alınan kararlar:

-Yönetici tayini (KMK 34/4.madde),

-Denetçi tayini (KMK 41/3.madde),

-Ortak yerlerin düzgün veya bunların kullanımının daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bunlardan elde edilecek faydanın çoğalmasına yarayacak büyük yenilik ve ilavaler için (KMK 42/1.madde).


Madde 34 – Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye 

veya üç...