09 / 05 / 2024

apartmanda yapılmaması gerekenler

apartmanda yapılmaması gerekenler

Apartman talimatnamesi, her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi denebiliyor. Peki, apartmanda neler yapılamıyor? Apartmanda hangi tür işyerleri açılamaz ? Apartmanda yasak olan şeyler neler !

Kredi notunuzu nasıl yükseltebilirsiniz? İşte kredibiliteyi artırmak için yapılması gerekenler

Herhangi bir ihtiyaç anında kredi çekmek istediğinizde bankalar, kredi notuna göre sonucu belirliyor. Peki, kredi notunu yüksek tutmak için neler yapılabilir? İşte cevabı…

1934'te İstanbul'da yeni sokak açılmayacak, park yapılmayacak kararı!

1934 yılında İstanbul'da gerek görülmedikçe sokak ve park yapılmamasına karar verilmiş. Bu karar belediye tarafından onaylanmış,  ve yeni sokak ve parkların yapılmamasına karar verilmiş.

Miras sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tarafından kurumun internet sayfasında yayınlanan  video kapsamında mirasçısı olunan taşınmazların öğrenilebilmesi için yapılması gerekenler bir bir açıklandı.

Gayrimenkulün liderleri sorunların çözümü için yapılacak 15 maddeyi sıraladı!

Management Plus Danışmanlık Eğitim tarafından her yıl organize edilen ve bu yıl 11. si düzenlenen Gayrimenkulde Liderler Zirvesi gerçekleşti. Zirvede piyasasındaki sorunlar masaya yatırılarak, yapılması gerekenler açıklandı.

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri yapılırken belirli bir prosedür takip edilir. Dolayısıyla bu işlem için yapılması gerekenler bilinmelidir. Hisseli tapu devri sürecinde ilgili merciler devreye girer ve bazı ödemelerin yapılması gerekir. Peki hisseli tapu devri nedir ve nasıl yapılır?

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

İş Bankası Borç Kapatma Kredisi İle Kredi Kartı Borçlarınızı Kapatabilirsiniz! Başvuru Nasıl Yapılır?

İş Bankası'ndan Borç Kapatma Kredisi fırsatı geldi. Kredi kartı borçlularını ilgilendiren bu haber oldukça müjde verici. İş Bankası'nın sunduğu borç kapatma kredisini almak için yapılması gerekenler nelerdir? İşte ilgili bankanın sunduğu borç kapatma kredisiyle ilgili tüm detaylar…

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Kentsel dönüşüm uzmanı mimar Dr. Nihat Şen, ülkemizin fay hattı üzerinde olması nedeniyle olası deprem riskleri nedeniyle fay hattına ve dere yataklarına bina yapılmaması kararını desteklediğini ve olumlu bulduğunu açıkladı.

Bankkart Lira nasıl kullanılır? Bankkart Lira kullanırken yapılması gerekenler nelerdir?

Bankkart Lira, Ziraat Bankası'nın bir uygulaması olarak öne çıkan bir sistemdir. Bu sistem, Ziraat Bankası kredi kartı veya banka kartı olan müşterilere biriken paraları farklı yerlerde kullanma imkanı sağlamaktadır. Bankkart Lira'nın anlaşmalı üye işyerlerinde yapılan alışverişler kapsamında birike

Emeklilere 17 bin 500 TL promosyonu sadece İş Bankası veriyor! İşte alabilmek için yapılması gerekenler!

İş Bankası emeklilere 17 bin 500 TL promosyon verecek! Oldukça yüksek olan bu promosyonu alabilmek için yapılması gerekenler haberimizde...

Deprem sonrasında yapılması gerekenler nelerdir? Hayat üçgeni ne demek?

Deprem sonrasında yapılması gerekenler, Kahramanmaraş depreminden sonra en çok aranan konulardan biri oldu. İşte bu konuya dair detaylar!

Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır?

Bir evi almayı planlarken, birçok yöntem ile evin gerçek değeri belirlenebilir. Böylelikle de maddi zarara uğramaktan kaçınmak mümkün olabilir. Peki, Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır? İşte yapılması gerekenler…

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

apartmanda yapılmaması gerekenler Haberi

apartmanda yapılmaması gerekenler

Apartmanda yasak olan şeyler!

Apartman talimatnamesi, her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi denebiliyor.Tüm bunları; apartmana ve komşuluk haklarına yakışır bir şekilde; kat maliklerinin veya kiracıların yanlış hareketlerini veya ihmallerini önlemek amacıyla, sosyal uyum çerçevesinde yapması gerekiyor. Ayrıca apartmanda bağımsız birimlere hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz. Bu sayede apartman içerisinde huzur ve sukünet sağlanmış oluyor. 


Apartmanda yapılmaması gerekenler..


-Bağımsız bölümlerini kumarhane, randevuevi veya bunların benzeri yer olarak ahlaka ve adaba aykırı bir şekilde kullanamazlar.


-Radyo, teyp, pikap,televizyon, müzik seti gibi müzik aletlerini diğer kat maliklerini tedirgin edecek derecede açamazlar, yüksek ses tonuyla ve ara vermeden çalamazlar.


-Bağımsız bölümlerinin pencere veya balkonlarından kilim, halı ve benzeri şeyleri silkeleyemezler; çöp ve su dökemezler.


-Bağımsız bölümleriyle eklentilerinde patlayıcı, yanıcı, tehlikeli...