07 / 07 / 2024

Apartmanlarda hayvan beslenebilir mi

Apartmanlarda hayvan beslenebilir mi

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Apartmanlarda hayvan beslenebilir mi sorusuna yanıt verdi..

Apartmanlarda tadilat saatleri neler? Komşularınız ile sorun yaşamak istemiyorsanız bilmeniz gereken detaylar...

Apartmanlarda tadilat saatleri ile alakalı olarak ayrıntılı bilgiler vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Buna göre, evlerinde tadilat yaptırmak isteyenler komşuları ile sorun yaşamamak için tadilatı nasıl ve ne zaman yapmalı?

İl il küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu: Kurbanlık canlı hayvan kilo fiyatları 2024!

Kurban Bayramı yaklaşırken, insanlar 2024 yılı kurbanlık fiyatlarını merakla araştırılıyor. Ankara, İstanbul ve pek çok ilde küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları ortalama şekilde belirlendi. Fiyatlar geçen yıla göre yüzde 50 civarında yükseldi. İşte kurbanlık canlı hayvan kilo fiyatları 2024!

Apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı: Ödeme olmadan yapılsın, evim büyüsün, tahliye olmasın...

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra deprem dayanıklı binaların önemi yeniden anlaşıldı. Ancak şimdi de apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı yaşanıyor. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, X sosyal medya hesabından yaşananları paylaştı. İşte detaylar...

Apartmanlarda yapılan aidat zammı iptal edilir mi?

Apartmanlarda ve sitelerde aidat zamları yeniden gündeme gelmeye ve araştırılmaya başlandı. Buna göre, yıllık planlamalar doğrultusunda apartmanlarda aidatlar yeniden zamlanacağı belirtiliyor. Peki yapılan aidat zammını iptal edilir mi? İşte haberin detayları...

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Depremde zarar gören çiftçilere hayvan desteği!

6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlara destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda 386 yetiştiriciye 1095 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Apartmanlarda ve sitelerde aidat krizi! Her daire eşit aidat mı öder?

Son zamanlarda apartmanlarda ve sitelerde aidat sorunu yeniden gündeme geldi. Apartmanlarda veya sitelerde aidatlar tutarları belirlenirken hangi kriterler göz önüne alınıyor. Peki, her dairenin eşit aidat ödemesi mümkün mü? İşte detaylar...

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi geldi. Paylaşılan bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesindeki 40 yetiştiriciye 130 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Kurban fiyatlarını gören şoke oluyor! İşte 2023 kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları!

Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatların araştıran vatandaş şaşkına dönmüş durumda. Büyükbaş hayvan sayısındaki azalma ve maliyetlerdeki artış nedeniyle kurban fiyatları geçen yıla oranla yüzde 150 zamlandı.

Bakan Kirişci müjdeyi verdi! Deprem bölgesinde hayvan dağıtımı başlıyor!

Ülke genelindeki hayvancılığın yüzde 17'sinin depremlerden etkilenen illerin oluşturduğuna dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hayvansal üretimde üreticilerin uğradığı zararı telafi etmek için hayvan dağıtımına başlayacaklarını açıkladı.

Hayvan üreticisinin can yakan koyun hesabı! 1 daire kaç koyun ediyor?

Köşe yazarı ve aynı zamanda bir besici olan bir küçükbaş hayvan üreticisinin koyun hesabı can yaktı. Gençleri besiciliğe özendirmek isteyen üretici, özür diledi.

Evcil hayvanına çip taktıramayanlar dikkat! Bakanlıktan yeni açıklama geldi

Evcil hayvanına çok taktıramayanlar bu haber sizi ilgilendiriyor. Kedi, köpek gibi evcil hayvanlar için getirilen mikroçip uygulamasıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı önemli bir açıklama yaptı.

Migros’ta hayvan severleri sevindirecek yüzde 40 indirim! Migros 9 Ekim 2022 fiyat listesi

Migros marketler zinciri 68. yıla özel indirimler kapsamında evcil hayvan mama ve aksesuarlarında net yüzde 40 indirim yaptı. İşte indirimli evcil hayvan mama ve aksesuarları..

Apartmanlarda hayvan beslenebilir mi Haberi

Apartmanlarda hayvan beslenebilir mi

Yönetim planını siz yapacaksınız Binamız üç yıl önce müteahhide verilmişti. Müteahhidi takip için de kat malikleri arasından bir komisyon kuruldu. Bunların içinde ablam da vardı. İnşaat yapıldı yönetim planı hazırlandı ve yönetim planı içine binada hayvan beslenemez şartı koyuldu. Ancak böyle bir şarttan ne bizim haberimiz oldu ne de izleme komisyonundaki ablamın. Şimdi müteahhide bunun nereden çıktığını soruyoruz, bize "Kat maliklerini toplarsınız üçte iki ile bu maddeyi değiştirirsiniz" diyor. Biz buna karşı ne yapabiliriz? • S.O. 


Bizde icraat yapanlar nedense "Ne, nasıl yapılır, niye yapılır?" diye sorgulamazlar da sadece yalan yanlış akıl verirler. Bu başlığı niye koydum? Sizin müteahhit "Dörtte üç oyu bulun yönetim planını değiştijjn." derken acaba yönetim planı nasıl yapılır biliyor mu? 

Yönetim planının nasıl yapıldığını bilmiyor ama nasıl...