28 / 04 / 2024

apartmanlarda işyeri açılması

apartmanlarda işyeri açılması

Kat Mülkiyeti Kanununda apartmanda açılması kesinlikle yasak olan işler detaylı olarak açıklanmıştır. Bu durumda apartmanlarda hangi tür işyerleri kesinlikle açılamaz?

Kütahya ve Artvin'deki 13 gayrimenkul satışa çıktı! Konut, iş yeri, kargir bina, fındık bahçesi... 

Kütahya ve Artvin'de yer alan 13 gayrimenkul için satış ihalesi düzenleniyor. Konut, iş yeri, fındık bahçesinin satışa çıkarıldığı ihaleler 29 Şubat ve 5 Mart'ta yapılacak.

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

TOKİ'den bu illerde konut ve iş yeri müjdesi! Tarih resmen açıklandı! 

TOKİ 26 ilde konut, 29 ilde ise iş yeri satışı yapıyor. Tüm detaylar açıklandı. İşte başvuru tarihleri...

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Yatırımcılar dikkat! O ilde 3 otel, 12 işyeri ve 55 konut açık artırma ile satışa çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Diyarbakır'da 3 otel, 12 işyeri ve 55 konutu açık artırma ile satışa çıkaracağını duyurdu.

TOKİ'den yeni kampanya: 43 ilde 116 daire, 17 ilde 393 iş yeri satışa çıkıyor! İhale tarihi ve ödeme planına hemen bakın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) açık artırma tarihi açıklandı. Açık artırma yöntemiyle 43 ilde 216 daire, 17 ilde 393 iş yeri satışa çıkacak. 

İş yeri sahipleri ve kiracılar dikkat! İş yeri ağustos kira tarifesi belli oldu!

Kira artışları, iş yerlerinde 12 aylık ortalama TÜFE (enflasyon) rakamlarına göre yapılmaya devam ediyor. Peki İş yeri ağustos ayı kira bedeli ne kadar oldu? İşte İşyeri ağustos kira tarifesi.

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç yağıştan etkilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada "Ordu'da yağmurlar sonucunda, toplam 351 iş yeri sudan etkilendi. 32 konut ve 35 araç etkilendi." diye konuştu.

Deprem bölgesinde 13 bin 319 iş yeri inşa edilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, depremden etkilenen illerde inşa edilecek iş yerlerine ilişkin bilgi verdi. Işıkhan, 13 bin 319 iş yerinin yapılmasını hedeflediklerini belirtti.

Belediye 17 ticari işletmeyi kiraya veriyor! Aylık 270 TL kira ödeyerek işyeri açabilirsiniz!

Çok sayıda kişi uygun kira ve çeşitli fırsatlarla iş yeri açarak para kazanmanın yollarını araştırıyor. İzmit’te belediye 17 ticari işletmeyi kiraya veriyor. Aylık 270 TL kira ödeyerek kolaylıkla işyerinizi açabilirsiniz. İşte detaylar…  

İş yeri kiraları illallah dedirtti, hükümete çok önemli çağrı yapıldı!

Türkiye’de her geçen artan ev kiralarının haricinde iş yeri kiraları da esnafa illallah dedirtiyor. Ülkenin hemen her şehrinde Pek çok esnaf, ay sonu yüksek rakamlar nedeniyle ödemekte zorlanırken, bazı semtlerdeki kira ücretleri ise kepenk indirtirken, hükümete ilginç bir çağrı yapıldı.

TOKİ'den Konya Meram'a tam 280 yeni iş yeri geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Meram'da tam 280 yeni iş yeri inşa edecek.

apartmanlarda işyeri açılması Haberi

apartmanlarda işyeri açılması

Apartmanlarda hangi tür işyerleri kesinlikle açılamaz?

Apartmanda yer alan bağımsız bölümlerde Kat Mülkiyeti Kanununa göre bazı işyerlerinin açılmasına izin verilirken, bazı işyerlerinin açılmasına izin verilmiyor. Peki apartmanlarda hangi tür işyerleri kesinlikle açılamaz diye merak ediyorsanız, hemen yanıtlayalım.


Apartmanlarda hangi tür işyerleri kesinlikle açılamaz?

Apartmanlarda hangi tür işyerleri kesinlikle açılamaz sorusunun yanıtı ev detayları Kat Mülkiyeti Kanununun 24. maddesinde açıklanmıştır. Bu maddeye göre, apartmanlarda hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi işyerleri açılamıyor.


Madde 24 – Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmıyan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.


Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon,...