29 / 04 / 2024

apartmanların ortak kullanın alanlarının kiralanması

apartmanların ortak kullanın alanlarının kiralanması

Apartmanların ortak kullanım alanları baz istasyonlarına kiraya verilmeye başlandı...

1942 yılında kaloriferli evde oturanlar için yeni karar: Apartmanların sıcaklık dereceleri düşürülecek!

1942 yılında İstanbul Valisi Lütfi Kırdar kaloriferli binalarda oturanlar için yeni bir karar aldığını ve bu kararın uygulamaya konulacağını açıklamış. Alınan karara göre apartmanların sıcaklık derecesinin düşürülmesine karar verilmiş. Peki neden?

İstanbul'da apartmanların amorti süresi 20-25 seneye ulaştı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. Yazıcı, İstanbul'da apartmanların amorti süresinin 20-25 seneye ulaştığını söyledi. İşte ayrıntılar...

Kapıcı dairesi zorunlu mu? Hangi durumlarda kapıcı dairesi yapılmalı?

Apartmanlar gibi ortak yaşama alanlarının temizliği ve bakımını üstlenen kişiler kapıcı olarak adlandırılıyor. Ancak günümüzde apartmanlarda kapıcı istihdamının giderek azaldığı gözlemleniyor. Bu durumda apartman yöneticileri tarafından kapıcı dairesinin zorunlu olup olmadığı merak ediliyor. 

Apartmanların üst katlarında oturanlara son dakika uyarısı: Kavurucu sıcaklara dikkat! 

Sıcak hava dalgaları sebebiyle apartmanların üst katlarında oturanlara uyarıda bulunan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, üst katlarda yaşayan yaşlı, çocuk, obez ve yatalak kişilerin korunması gerektiğine dikkat çekti. 

Perakende ticaretinde yeni gelişmeler!

Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunu'nda değişiklik yoluna gidiliyor. Ortak kullanım alanlarındaki yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynaklarının giderleri ortak olacak. İşte haberin detayları.

Kiracı aidat ödemezse ne olur?

Apartman ya da site yönetimi tarafından ortak kullanım giderlerinin karşılanabilmesi için aidat adı altında ücretler toplanıyor. Bu aidat kiracı veya ev sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, Kiracı aidat ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidattan ev sahibi mi sorumludur? İşte tüm merak edilenler.

Kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Riskli olan apartmanların kentsel dönüşüm sürecinde anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Kimi malikler dönüşüme itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Apartman girişindeki dükkanlar aidattan sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanların girişlerindeki dükkanların aidat sorumluluğunu kaleme aldı.

Siteye iş yeri açan bahçeyi kullanabilir mi? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında sitede açılan işyerlerinin ortak kullanım alanlarını kullanıp kullanmayacağı sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Akan çatı nasıl tamir edilir? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında sitelerdeki apartmanların akan çatı sorunlarını kaleme aldı. 

İBB mülklerinin ilçe belediyelerine tahsis krizi çözüldü!

İBB ile Beyoğlu Belediyesi arasında birçok taşınmaz için ortak kullanım protokolünün yapılmasına karar verildi. Böylece, İBB mülklerinin ilçe belediyelerine tahsis edilmesine ilişkin kriz çözüme kavuştu.

Ortak kullanım alanı işgali ihtarname 2021!

Herhangi bir site ya da apartmanda yaşayanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte ortak kullanım alanı işgali ihtarname hazırlama...

Apartman ortak kullanım alanı işgali!

Bir site ya da apartmanda oturanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte apartman ortak kullanım alanı işgali...

apartmanların ortak kullanın alanlarının kiralanması Haberi

apartmanların ortak kullanın alanlarının kiralanması


Günümüzde, apartmanların ortak kullanıma mahsus yerlerinin apartman yönetimleri tarafından baz istasyonu kurulması için GSM telefonlarını işleten şirketlere kiraya verilmesi, sık rastlanan bir durumdur. Elde edilen gelirin ve kat maliklerinin vergi kanunları karşısındaki durumu ise tam olarak bilinememektedir. 


Kat maliklerinin kendi üzerine düşen yükümlülükleri tam olarak bilememesi ve mükellefiyete ait sorumlulukların apartman yönetimleri tarafından yerine getirilmesi gerektiği kanaatinin yaygın olması, uygulamada tereddütler oluşturmaktadır. 


Tüzel kişiliğe sahip olmayan apartman yönetimlerinin gelir veya kurumlar vergisi yönünden mükellefiyeti bulunmadığı gibi, baz istasyonlarını işleten kurumlara kiraya verilen ortak kullanıma mahsus yerlerin mülkiyeti de bu yönetimlere ait değildir. Dolayısıyla anılan yerlerin kiralanmasında elde edilen kira gelirleri ile ilgili vergisel yükümlülüklerin, bu gelirleri elde edenlerce yerine getirilmesi gerekmektedir. Nitekim, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca kat...