19 / 05 / 2024

ar-ge yatırımları Mersin Teknopark

ar-ge yatırımları Mersin Teknopark

İhracatını 10 milyon dolara çıkarmak isteyen Mersin Teknopark'tan yatırım atağı. Bölge yönetimi Yaratıcılık ve İnovasyon Merkezi, Yeşil Medikal Ar-Ge Merkezi projelerinin yanı sıra 50 dönümlük bir alanı daha Ar-Ge yatırımlarına açacak.

KİT'ler geçen seneye oranla yatırımlarını yüzde 179 yükseltti

Kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) geçen yıl sonu itibarı ile yatırımlarını bir önceki seneye göre yüzde 179 yükselterek 109 milyar 300 milyon liraya çıkarttı. İşte ayrıntılar...

Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti!

Türkiye’nin en çok konut projesi üreten gayrimenkul firmaları arasında yer alan Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti...

Arıer Otel Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Arıer Otel Yatırımları Anonim Şirketi Beyoğlu'nda Hakan Arıer tarafından kuruldu.

Doğan Grup Ankara'da inşaat yatırımlarını hızlandırdı!

Ankara'da hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Doğan Grup, başarılı projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Doğan Grup CEOS'u Erdoğan Yıldırım, kent genelinde yapılan yatırımları anlattı. 

Gayrimenkul yatırımları yükselişe geçti!

Pandemi ile beraber hız kaybeden gayrimenkul yatırımları yeniden yükselişe geçti. Sektörde yatırımların artması ile hareketlilik başladı. 

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

İnşaatta stoklar eridi! Yeni yatırımlar hızlandı!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de gölgesinde bıraktı. İnşaat sektöründe salgının etkilerinin azalmasıyla beraber hareketlilik başladı. Sektörde stoklar tükendi, yeni yatırımlar için atağa geçildi.

Levent Maslak Ticari Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Levent Maslak Ticari Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Halil Uçar ve Meltem Telli ortaklığında kuruldu.

The Stay Otelleri'nin sahibi Muzaffer Yıldırım'dan yeni yatırımlar geliyor!

Mars Entertainment Group'un ortaklarından, The Stay Otelleri'nin sahibi, yapımcı Muzaffer Yıldırım, iş hayatında yeni yatırımlar için harekete geçti. Yıldırım, Mayıs ayı itibariyle yeni mekanlarının açılışını yapacak...

Ongan İnşaat, Avrupa yatırımlarına başlıyor!

Ortadoğu'daki yatırımlarıyla adından söz ettiren Ongan İnşaat, Avrupa yatırımları için düğmeye bastı. Firma ilk olarak Karadağ'da 2,5 milyon Euro'luk projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Almanya'da inşaat yatırımları yüzde 1,8 arttı!

Almanya'da geçen yılın son çeyreğinde inşaat yatırımlarında yüzde 1.8 artış yaşandı. 

Adil Karaismailoğlu: 2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edeceği bir yıl olacaktır inşallah." diye konuştu.

Ulaştırma başta olmak üzere, her alanda yatırımlarımıza devam edeceğiz!

Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulaşım alanında yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

ar-ge yatırımları Mersin Teknopark Haberi

ar-ge yatırımları Mersin Teknopark

Mersin Teknopark, bu yıl bünyesindeki 63 firma ile 200 milyon TL satış ve 10 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyor. Türkiye'nin 9'uncu büyük teknoparkı olan bölge, Yaratıcılık ve İnovasyon Merkezi ile Yeşü Medikal Ar- Ge Merkezi'ni inşa etmek ve Ar-Ge faaliyetleri için 50 dönümlük bir alanı daha yatırımcıların hizmetine sunmak istiyor. 


Faaliyetlerine 2006 yılında başladıklarını belirten Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, "Bünyemizde 63 firma faaliyet gösteriyor. İhtisaslaşan teknoparkların dışında geniş yelpazede hizmet veren bir yapıya sahibiz. Bünyemizdeki firmaların I yüzde 50'si yazı- ; lım, yüzde 6'sı tıp, yüzde 10'u makine, yüzde 5'i tasarım, yüzde 5'i otomotiv, yüzde 3'ü kimya, yüzde 3'ü gıda, yüzde 3'ü.biyoteknoloj i ve yüzde 4'ü ise medikal alanlarında hizmet veriyor. 


Performans endeksi sıralamasında 52 teknopark arasında 9'uncu...