27 / 04 / 2024

Aracı Hizmet Sağlayıcıları

Aracı Hizmet Sağlayıcıları

464 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 24 Aralık 2015 tarihinde 29572 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ gereğince aracı hizmet sağlayıcılarının sürekli bilgi verme zorunluluğu bulunuyor...

KVKK duyurdu! Kripto hesaplarına ilişkin kimlik ve fotoğraf kararı...

KVKK, kripto hizmet sağlayıcılarının kimlik ve fotoğraf bilgileri almasının kanunlara aykırı olmadığına karar verdiği kaydedildi. 

Arsa, konut ve borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı! Bu yatırım aracı kısa sürede zengin eder!

Yatırımcılar, yatırım tercihlerini arsa, konut ve borsadan yana yapmaya devam ediyor. Peki hangi yatırım aracı kısa sürede kazandırır? Borsa yorumcusu yatırımcıları kırmızı kodla uyardı. İşte en kısa sürede zengin edecek o yatırım aracı...

Stellantis Türkiye, ticari araç kapsamında ürettiği 12 adet ticari aracını görücüye çıkardı

Stellantis, ‘Pro One’ hamlesiyle ticari araç sektöründe liderliği amaçlıyor. Stellantis Ticari Araçlar İş Birimi’nin "Pro One" stratejik atağı kapsamında Citroen, FIAT Professional, Opel, Peugeot ve Vauxhall markalarından toplam 12 aracını görücüye çıkardı.

 Sodexo kart kullanıcılarına büyük indirim! Son bir yılda kartla alışveriş yapanlara 22 milyon liralık indirim!

Çok sayıda kategoriden ve markadan alışveriş imkanı sağlayan Sodexo, kullanıcılarına çeşitli indirimler sunuyor. Şirket, bugüne kadar yaptığı iş birlikleri ve kampanyalar ile son 1 yılda kullanıcılarına toplamda 22 milyon lira tutarında indirim sağlamış oldu.

10 ayda 2 milyondan fazla kişi parmak iziyle kimlik kartını doğruladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, EGA'nın sağladığı Bionay Kimlik Doğrulama Hizmet Sağlayıcı (KDHS) platform yazılımlarıyla Türkiye genelinde 973 tapu ve kadastro müdürlüğünde 2 bin biOnay cihazıyla hizmet veriyor. 

TurkNet internet fiyatlarına zam geldi! İşte zamlı yeni fiyat tarifesi...

Türkiye'de faaliyet gösteren internet sağlayıcıları arasında yer alan TurkNet, internet hizmeti fiyatlarına zam yaptı. İşte güncel fiyatlar...

iPhone kullanıcıları dikkat! Telefonunuzun yavaşlamaması için hemen bunları yapmaya başlayın!

iPhone kullanıcıları, uzun süreli kullanımlarda telefonlarının yavaşladığından ve pilinin çok yavaşladığından şikayetçi. Bunu önlemek için birçok kişi yeni telefonlar aldı. Yeni bir telefon satın almadan önce, telefonunuzu hızlandırmanın birkaç yolu vardır. İşte iPhone'unuzu hızlandırmak için bazı b

İnternetten araç alıp satmak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu!

Dolandırıcılar şimdi de internetteki araç ilanlarını hedef aldı. İnternetten araç alıp satmak isteyenlerin dikkatli olması gereken bu yeni dolandırıcılık yönteminde dolandırıcılar gözlerine kestirdikleri aracı satın alacakmış gibi yaparak satıcıyı akıllara durgunluk verecek şekilde dolandırıyor.

Heyecan verici sürüş deneyimi ile BMW 1 serisi kullanıcılarını bekliyor! BMW 1 serisine Nisan ayında zam geldi mi?

Küresel manada kendisini kanıtlamış olan ve lüks araçlar çıkararak kullanıcılarına VIP hizmet sunan BMW şimdi de '1' serisi ile merak ediliyor. Yoldan geçerken herkesin gözleri ve ilgisini üzerine çekeceğiniz BMW 1'in Nisan ayı fiyatı ne oldu? İşte detaylar.

Bağcılar 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bağcılar ilçesi, Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Artık tüm veriler görünecek! Google öyle bir hizmet başladı ki kullanıcıların çok işine yarayacak

Google'ın yeni  başlattığı uygulama kullanıcıların çok işine yarayacak. Başlayan bu özellik, geliştiricilerin uygulamalarını kullanıcı verilerini nasıl topladığını, paylaştığını ve güvenliğini nasıl sağladığını gösteriyor.

Whatsapp'a şok ceza! Kullanıcılarını zorladığı için şirkete 5.5 milyon euro ceza verildi!

Sosyal medya platformu Whatsapp'ın kullanıcılarına uyguladığı ‘onay’ dayatmasına ceza yağdı. Kullanıcıları kişisel verilerinin, "hizmet iyileştirmeleri ve güvenlik" sağlamak için kullanılmasına izin vermeye zorladığı gerekçesiyle şirkete 5.5 milyon euro para cezası verildi.

Bakanlık'tan 'Efsane Cuma' indirimleri için flaş uyarı! Dolandırılmayın!

Tüm dünyada heyecanla beklenen "Efsane Cuma" indirimleri dört gözle beklenirken, Ticaret Bakanlığı'ndan flaş bir açıklama geldi! Bakanlıktan, indirim kampanyalarına dönük tüketicilerin dikkatli olması gereken durumlar ile satıcı ve sağlayıcıların uyması gereken kurallara ilişkin bir uyarı yapıldı.

Aracı Hizmet Sağlayıcıları Haberi

Aracı Hizmet Sağlayıcıları

Aracı hizmet sağlayıcılarının sürekli bilgi verme zorunluluğu!

464 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 24 Aralık 2015 tarihinde 29572 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Tebliğde belirlenen mükellef gruplarına elektronik ticaret ve bazı ticari faaliyetlerine ilişkin olarak sürekli bilgi verme zorunluluğu ile internet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan mükelleflere usul ve esasları 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile belirlenen e-Arşiv Uygulamasına geçme zorunluluğu getirildi.


Gelir İdaresi Başkanlığı'na sürekli bilgi verme zorunluluğu getirilenler arasında aracı hizmet sağlayıcıları da yer alıyor. Tebliğ gereğince;


Aracı Hizmet Sağlayıcıları

Mal veya hizmetlerin alınması, satılması, kiralanması veya dağıtımı işlemlerinin gerçekleştirilmesine aracılık etmek üzere internet ortamında hizmet veren aracı hizmet sağlayıcıları, takvim yılının birer aylık süreleri içerisinde gerçekleştirmiş oldukları söz konusu işlemlere ilişkin olarak;


a) Aracılık hizmetinin sağlandığı internet...