03 / 05 / 2024

Arap Odalar Birliği türk arap odası

Arap Odalar Birliği türk arap odası

2,7 trilyon dolarlık ticaret hacmine sahip Arap Odalar Birliği, TOBB ile birlikte Türk-Arap Odası’nı kurdu. Finansman sıkıntısının olmadığını söyleyen Arap işadamları ise kendi ülkelerinde Türklerin inşaat yapmasını istedi. Odanın merkezi ise İstanbul’da olacak.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği: Emekli olan çiftçilere de 5 bin lira ikramiye verilmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım alanında çalışanların büyük çoğunluğunun emekli olduğunu kaydederek, "Emekli çiftçilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir." şeklinde konuştu. İşte ayrıntılar...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, limon üreticileri için fiyat garantisi istiyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, limon üreticilerinin çeşitli sebeplerden dolayı mağdur olduğunu belirtti. Bayraktar çiftçilerin sıkıntıları aktardı. İşte ayrıntılar...

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

Mazot ve gübre desteği artırılacak mı? Çiftçiler dikkat! Ziraat Odaları Birliği'nden şok açıklama! 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2023-2024 ekim dönemi öncesinde üreticilerin desteklenmesi talebini dile getirdi. İşte Bayraktar'ın o açıklamaları...

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri, Türkiye ile ekonomik iş birliği konusunda açıklamalarda bulundu. Al Dhaheri, Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar açıkladı: Et ve süt fiyatlarına zam gelebilir!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan sonunda market fiyatlarında 39 ürünün 30'unda artış, 9'unda ise düşüşlerin olduğunu söyledi ve et ve süt fiyatlarında artışların görülebileceğini belirtti.

Milyonlarca çiftçiye Ziraat Odaları Birliği'nden son dakika uyarısı! Başvurular 30 Haziran'da bitiyor! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'tan milyonlarca çiftçiye uyarı geldi. Çiftçiler, o başvuruyu son güne bırakmayın! Peki Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu nasıl yapılır? Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu ne zaman sona eriyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'den gübre ve akaryakıt fiyatlarında indirim açıklaması: Çiftçinin yüzü gülsün

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, son yıllarda fiyatı iyice artan gübre, akaryakıt ve yem fiyatlarında indirim talep etti. Birlik Başkanı Şemsi Bayraktar, hükümetin belirtilen kalemlerde acilen indirim uygulaması gerektiğini ifade etti. Peki indirimler kaç lira olacak işte detaylar...

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31399 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nden sivil inisiyatif çağrısı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), İzmir depreminden sonra binaların güçlendirilmesinde, yenilenmesinde, kontrol ve denetiminde rol sahibi olan tüm sivil toplum kuruluşları, sektör oyuncuları ve meslek odalarını bu alandaki çalışmaları desteklemek üzere bir araya gelmeye çağırdı. 

Arap Odalar Birliği türk arap odası Haberi

Arap Odalar Birliği türk arap odası

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Arap Odalar Birliği protokolü ile merkezi İstanbul'da olmak üzere Türk-Arap Odası kuruldu. Protokolün imza töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Arap iş dünyasından birçok iş adamının 15 Temmuz'daki darbe girişimini duyar duymaz kendisini aradığını ve Türkiye'ye destek mesajlarını ilettiğini söyledi.

ARAPLARLA TİCARET 10 YILDA 7,5 KAT ARTTI

Rifat Hisarcıklıoğlu, Arap Ligi ülkelerinin özel sektörünün çatı kuruluşu Arap Odalar Birliği ve TOBB olarak tarihi bir adım attıklarını belirterek, “Arap coğrafyası ile ekonomik ilişkilerimiz son dönemde önemli gelişme kaydetti. 2000'lerin başından bu yana, yani son 15 yılda Arap ülkeleri ile Türkiye'nin ticaret hacmi tam 7,5 kat arttı. Arap coğrafyası ile ticaretimiz 47 milyar dolara kadar ulaşmıştı. 15 yılda 7,5 kat ticaret artışı müthiş bir rakamdır” diye...