23 / 07 / 2024

arap yatırıcımlar türkiyeden ev mi alıyor

arap yatırıcımlar türkiyeden ev mi alıyor

Ticari Hayat Gazetesi'nin köşe yazarı Mehmet Göktürk köşesinde " Arap yatırımcılar! " başlıklı yazısına yer verdi. İşte " Arap yatırımcılar! " başlıklı yazısının devamı...

İnşaat sektörü Arap yatırımcılar ile buluşacak...

TÜRAP ve TurabExpo, 21. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi ve 7 Türk Cumhuriyeti'nden yer alan yatırımcılar Türkiye’deki gayrimenkul firmaları ile buluşturacaklar. İşte haberin detayları...

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Ötaş Yapı Uluslararası İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ötaş Yapı Uluslararası İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sinan Taş tarafından kuruldu.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türk Traktör temettü ödemeleri yatırıldı mı? Türk Traktör 2023 temettü ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak? Hemen bakın

Türk Traktör temettü ödemeleri yatırıldı mı? Türk Traktör 2023 temettü ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak? Hemen bakın...

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Bitcoin yatırımcıları dikkat! Uzmanlar karamsar! Krito paralar eriyor mu?

Bitcoin yatırıcımları kar beklentisiyle borçlanarak, kripto paralara yatırım yapmaya devam ediyor ancak uzmanlardan yatırımcıları endişelendiren tahminler geldi.

Academic Yapı İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Academic Yapı İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de Murad Özgür Eraydın tarafından kuruldu.

İstra İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İstra İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da Mustafa Onur Eraydın ve Doğan Güneş ortaklığında kuruldu.

Türk emlak yatırımcıların gözü ABD'de!

Türk emlak yatırıcımları ABD emlak piyasasını radarına aldı.  Yatırımcıların özellikle Miami ve Baltimore'ye yoğun ilgisi bulunuyor. 

arap yatırıcımlar türkiyeden ev mi alıyor Haberi

arap yatırıcımlar türkiyeden ev mi alıyor

TÜRKİYE çeşitli sebeplerle kendi ülkesinde yatırım yapamayan Arap yatırımcılar için çok iyi bir pazar olma pozisyonunu sürdürüyor. Yatırımların çoğunlukla konuta yapıldığı fabrika ve diğer alanlara yatırımlarda ise bir hız kazanılamadığı bildiriliyor. 


Bir yandan yerli yatırımcılar çeşitli teşviklerle yatırıma yöneltilirken, diğer yandan yabancı yatırımcıların iştahlarını kabartacak programlar yapılıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının bu konularla ilgili çalışmaları belli bir hızda devam ediyor. 


Buna ilave olarak özellikle emlak konusunda uzman olanların yaptıkları çalışmalar da göz dolduruyor. 

Bütün bu çağrılara uyarak Türkiye'de emlak yatırımı yapan Araplar, resmi rakamlara göre 2015 yılı toplamında 10 bin 863 gayrimenkul, almışlar. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; 2015 yılında ülkemizi tercih eden yabancı yatırımcıların başında 4 bin 228 konut satışıyla Irak, 2 bin 704 Suudi Arabistan, 2 bin 130 Kuveyt,...