11 / 08 / 2024

arap yatırımcılardan çok eşli oturma izni

arap yatırımcılardan çok eşli oturma izni

Türkiye’den gayrimenkul alımını artıran Körfez ülkeleri vatandaşları, satın aldıkları konutlarda kendilerinin yanı sıra bir eşine ve çocuklarına yönelik olarak verilen 1 yıllık oturma izninin, diğer eşlerine yönelik de uygulanması için istekte bulundular.

Konut sektöründe yabancı yatırımcıdan sonra yerli yatırımcıyı da kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünü doğrudan etkileyen konut satışlarının hızla azaldığını, yanlış uygulamalar sonucunda yabancı yatırımcılardan sonra yerli yatırımcıların da yurtdışına yöneldiğini açıkladı.

İnşaat sektörü Arap yatırımcılar ile buluşacak...

TÜRAP ve TurabExpo, 21. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi ve 7 Türk Cumhuriyeti'nden yer alan yatırımcılar Türkiye’deki gayrimenkul firmaları ile buluşturacaklar. İşte haberin detayları...

Yunanistan'daki kiralık gayrimenkullere İsrailli yatırımcılardan büyük talep!

Yunanistan'da kiralık gayrimenkul pazarı Gazzede'ki çatışmalar devam ederken İsrailli yatırımcılardan büyük ilgi gördü.  

Baydöner’in halka arzına yerli ve yabancı yatırımcılardan 3 katı aşkın talep geldi!

Restoran zinciri Baydöner’in 15 Ağustos ile 16 Ağustos tarihleri arasındaki talep toplama işlemine, yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, halka arza 3 katı aşkın talep geldiği kaydedildi.

Şu günler altın almak için çok riskli! 2 altın uzmanı isimden yatırımcılara net açıklama geldi!

Altın fiyatları rekora doymuyor. Her geçen gün rekor tazeleyen altın fiyatları yatırımcıların odağında. Özellikle altın almak isteyenlere seslenen 2 altın uzmanı isimden yatırımcılara çok net açıklama geldi. Şu günler altın almak için çok riskli! 

2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracı gümüş mü olacak? Altının pabucu dama atılıyor! Yatırımcılar hemen bakın!

Emtia uzmanı Haluk İzzet Mutlu 2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracının gümüş olabileceğini belirtti. Altının pabucu dama mı atılıyor! Altın ve gümüş yatırımcıları baksın, iste son dakika gümüş yorumu...

1 gram gümüşün geleceği rakam görenleri şok etti! Bu rakamı gören yatırımcılar gümüşe hücum etti

Altından sonra en çok yatırım gümüşe yapılıyor. Gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. 1 gram gümüşün geleceği rakam görenleri şok etti! Bu rakamı gören yatırımcılar gümüşe hücum etti.

Yabancı yatırımcılar seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdi? İşte yabancı yatırımcılardan çarpıcı yorumlar…

YSK Başkanı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını resmen açıklarken, uluslararası yatırımcılar ise seçim sonuçlarını ‘büyük bir hayal kırıklığı’ olarak değerlendirdi. Uluslararası yatırımcılar çarpıcı tespitlerde bulundu.

Altının piri İslam Memiş altın yatırımcılarını uyardı! 14 gün sonrasına dikkat! Çok büyük vurgun yapacaklar!

Altının piri İslam Memiş, altın fiyatları ile ilgili seçim sonrasını işaret ederek yatırımcıları uyardı. Çok büyük vurgun yapacaklar!

İslam Memiş'ten yatırımcılara sır gibi açıklama! Buna yatırım yapan köşeyi dönecek! Bakmayan çok pişman olacak

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiiş yatırımcılara sır gibi açıklamada bulundu.Yatırımcılara bu sene en çok hangi yatırım aracının kazanacağını açıkladı. Buna yatırım yapan köşeyi dönecek! Bakmayan çok pişman olacak!

Gümüş yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş sır gibi sakladığı yeni tüyosunu açıkladı! Çok yükselecek! 

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, gümüş yatırımcılarını üzecek açıklamalarda bulundu. Gümüş yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş sır gibi sakladığı yeni tüyosunu açıkladı! Çok yükselecek! 

Yabancı yatırımcılardan ‘borsa’ ile ilgili çarpıcı iddia: Müdahale oldukça kimse borsaya yatırım yapmak istemez!

Kahramanmaraş depreminin ardından pozitif havanın hakim olduğu Borsa İstanbul ile ilgili yabancı yatırımcılardan dikkat çekici raporlar gelmeye başladı. Borsayı desteklemek amaçlı müdahalelerin ters etki yaratabileceği iddia ediliyor.

Yatırımcılar dikkat! Borsa ve altın için şok karar!

Türkiye genelinde 10 ilde çok büyük can kaybı ve yıkıma yol açan deprem nedeniyle alınan kararlara bir yenisinin daha eklendiği bildiriliyor. Bu haber, borsa ve altın yatırımcısını çok yakından ilgilendiriyor.

arap yatırımcılardan çok eşli oturma izni Haberi

arap yatırımcılardan çok eşli oturma izni

Son dönemde Türkiye’den gayrimenkul alımını artıran Körfez ülkeleri vatandaşları, satın aldıkları konutlarda kendilerinin yanı sıra bir eşine ve çocuklarına yönelik olarak verilen 1 yıllık oturma izninin, diğer eşlerine yönelik de uygulanması için istekte bulundular. Konuyla ilgili kendilerine talep geldiğini anlatan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Körfez ülkesi vatandaşlarının, ‘Türkiye’de ev alacağım ama diğer eşlerimi de getirmeme yardımcı olun’ şeklinde talepleri var” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da mütekabiliyet yasası içerisinde bu tür düzeltme yapmak için inceleme başlattığı öğrenildi.


KONUT ALANA 1 YILLIK OTURMA İZNİ VERİLİYOR


Geçen Nisan ayında sınırı genişletilen mütekabiliyet yasasında yabancılara konut almaları halinde 3 ay olarak uygulanan oturma izni, 1 yıla çıkarıldı. 1’inci dereceden yakına (eş ve çocuk) da verilen bu izne imam nikâhlı eşler dahil...