08 / 05 / 2024

Arap yatırımları ile 3. ülkelere yatırım

Arap yatırımları ile 3. ülkelere yatırım

Kuveyt'te gerçekleştirilen Türkiye-Arap Birliği Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanları İkinci Toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Arap yatırımcıları Türkiye'ye davet etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım alanında yapılan yatırımlara ilişin  ''Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor'' açıklamasını yaptı.

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Akfen GYO, Isparta Yurt Yatırımları ve Masanda Turizm Yatırımları ile birleşti!

Akfen GYO, Isparta Yurt Yatırımları Anonim Şirketi'ni ve Masanda Turizm Yatırımları Anonim Şirketi'ni tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde "devir alınması" suretiyle, şirket bünyesinde birleşecek.

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

TVF Finansal Yatırımlar ve Vakıfbank hisse devir sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO'nun hissedarı Güneş Sigorta AŞ sermayesinin yüzde 51,1'ini temsil eden hisselerin TVF Finansal Yatırımlar'a devri amacıyla, alıcı sıfatıyla TVF Finansal Yatırımlar ile satıcı sıfatıyla Vakıfbank arasında hisse devir sözleşmesi imzalandı.

Düzce OSB yatırımlarıyla dikkat çekiyor!

İç Anadolu’yu Marmara Bölgesi’ne bağlayan ana aks üzerinde yer alan Düzce büyük bir atılım içinde. Doğası, spor turizmi ve OSB yatırımları ile dikkat çekiyor. Düzce yatırımcıların ve turistlerin yeni gözdesi...

Kırıkkale'ye yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Kırıkkale'ye yapılan yatırımlar ile yatırımların artırılması için yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kazakistan, altyapı yatırımları için Türk müteahhitler ile görüşüyor!

Kazakistan Türk müteahhitler ile alt yapı yatırımları için görüşmelere başladı. Kazakistan'ın demiryolu, otoyol, gümrük kapılan, konut gibi yatırımlar için 15 milyon dolar kaynak ayırdı...

Yeni otel yatırımları ile 2 bin 397 ek istihdam sağlanacak!

Konaklama yatırımlarında yılın ilk 4 ayında proje sayısında düşüş yaşanırken, toplam yatırım tutarı TL bazında artış gösterdi. Antalya, İstanbul ve Muğla, en fazla yatırım talebi gören ilk üç il oldu.

Bolvadin'de yeni yatırımların inşaatına başlandı!

AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Av.Ömer Dayı Bolvadin’de inşaatına devam edilen yatırımlar ile ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Arapların Türkiye yatırımları devam edecek!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Bürosu temsilcisinin katılımıyla, DEIDIN şirketi Türkiye'deki Arap yatırımlarının başarısını kutladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yatırımları masaya yatırıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçede yapılan yatırımlar ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.

Arap yatırımları ile 3. ülkelere yatırım Haberi

Arap yatırımları ile 3. ülkelere yatırım

Nihat Zeybekci, diğer 3. ülkelerde de yatırım ihtiyacı olması sebebiyle, buralarda ortak yatırım kararları alınabileceğini söyledi. Zeybekci, Türk firmalarının 1972 yılından bugüne kadar 104 farklı ülkede şu an itibariyle 303 milyar dolarlık inşaatı ve kontratı yaptığının altını çizerek, Arap Ligi ülkelerinde ise 120 milyar dolarlık projenin gerçekleştirildiğini söyledi. Türk inşaat şirketlerinin Çin'den sonra dünyada 2. sıraya yerleştiğini vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti: "Arap Ligi ülkelerindeki kardeşlerimizle gerek ülkelerimizde gerekse 3. ülkelerde işbirliği yapabiliriz diye düşünüyorum. İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleri arasındaki ticarette teknik engelleri önlemek, ticareti artırmak üzere kurulan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) 31 üye ülkeye ulaşmıştır. Özellikle küresel düzeyde hizmet verecek helal standardını hayata geçirmek için bu mekanizmanın önemini vurgulamak istiyorum. SMIIC'e üye olmayan az ülke kaldı,...