14 / 05 / 2024

araplar turizmde Karadenizi mi tercih ediyor

araplar turizmde Karadenizi mi tercih ediyor

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Toktaş, 'Arap pazarını üzmememiz bizim orta vadede ekonomik kalkınmamız için çok önemli" açıklamasını yaptı.

Arapların Ordu'dan gayrimenkul alımı arttı!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her geçen gün artış kaydediyor. Arapların Ordu'dan gayrimenkul alımı arttı.

Araplar tatil için gelip Karadeniz'den ev alıyor!

Körfez ülkesinden turistlerin ilgi odağı son yıllarda Karadeniz oldu. SY Group CEO’su Yaser Haddad, Arapların Trabzon'u çok sevdiğini söyledi. 

Beylikdüzü Arapların ilgi odağı oldu!

İstanbul Beylikdüzü'nde inşa edilen Evim Yüksekdağ projesi Arapların yeni gözdesi haline geldi. Projede daire fiyatları 297 bin liradan başlıyor.

Turizmde yatırım komisyonu kurulacak!

Turizmde 2023 hedeflerini gerçekleştirilmesi için çalışmalar başladı. 1-3 Kasım arasında gerçekleşecek 3. Turizm Şurası'nda 13 komisyon kurulacak. Komisyonların arasında yatırım-teşvik-finansman komisyonu da bulunuyor.

Araplar Türkiye'den binlerce ev satın aldı!

ARTİAD Başkanı Kerim, "KDV muafiyeti ve yatırım yapanlara vatandaşlık hakkının verilmesi gibi teşviklerin ardından Araplar Türkiye'de binlerce ev satın aldı, ilişkiler çok derinlere indi ve artık akraba oldular" dedi.

Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu!

Arap yatırımcıların Karadeniz'e ve Trabzon'a olan ilgisi bölgede fiyatları yükselmesine neden oldu. Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu.

Araplar Enez'e Yat Limanı kuracak!

Araplar, Saros Körfezi kıyısındaki tarihi ve turistik İlçesi Enez'e yat limanı kuracak. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, limanın ciddi yatırımları da peşinde getireceğini vurguladı.

Araplar Türkiye'den ev almak için sıraya girdi!

Rekor kırması beklenen konut satışlarının büyük bir payını Araplar alıyor. Merosa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, en az 1500 Suudi Arabistanlı milyonerin ev alma isteği olduğunu açıkladı.

Türkiye'den en çok Araplar konut alıyor!

Medya takip kuruluşları PRNet ve Ajans Press'in yaptığı araştırmaya göre Arapların en çok Türkiye'den konut aldığı ortaya çıktı.

Araplar 25 milyonluk ofis ve dükkân aldı!

Yabancı yatırımcıdan KDV muafiyeti sektörde canlılık yaratmaya başladı. Araplar 25 milyonluk ofis ve dükkân aldı.

Araplar, gayrimenkul yatırımında Çanakkale'ye yöneldi!

Türkiye'de büyük gayrimenkul yatırımlarına imza atan Araplar, yönünü Çanakkale'ye çevirdi. Kırkıncıoğlu Grup’un CEO’su Abdullah Kırkıncıoğlu, Çanakkale bölgesine ilgisinin son dönemde zirve yaptığını söyledi.

Araplar Türkiye'den ev alıyor!

Kuveytli Murabahat Yatırım Şirketi Mresco Türkiye'nin CEO'su Oya Zingal, gayrimenkul sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı. Zingal, "Batı'da yükselen ırkçılık dalgası ve yazlık alternatifi gayrimenkul alımında Arapları Türkiye'ye yöneltiyor'' diye konuştu.

Arapların konut piyasasına olumlu katkıları ne kadar?

Milliyet Gazetesi'nden Güngör Uras bugünkü yazısında Arapların konut ve turizm sektörüne katkılarını değerlendirdi. İşte o yazı...

araplar turizmde Karadenizi mi tercih ediyor Haberi

araplar turizmde Karadenizi mi tercih ediyor

Samsun'da toplanan Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği, sektörün sorunlarını masaya yatırdı. Dernek Başkanı Murat Toktaş, "Son yıllarda Körfez ülkelerinden yoğun bir ilgi gören bölge, illere gelen misafirlere gereken önemi göstermeli. Şu an lokomotif olan Arap pazarını üzmememiz bizim orta vadede ekonomik kalkınmamız için çok önemli" dedi.


Karadeniz bölgesinde Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Zonguldak illerinde 2013 yılında faaliyet göstermeye başlayan Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) bölgeden gelen 45 otelci ile Kültür ve Turizm İl müdürlerinin katılımı ile Samsun North Point Hotel de toplandı. KATİD Başkanı Murat Toktaş, "Şimdiye kadar geç kalınmış bir örgütlenmeyi zor da olsa başardık. Son 2 yıldır turizm konuşulan her yerde Karadeniz bölgesi de konuşulmakta, görüşleri...