22 / 05 / 2024

Arapların Bursa emlakçılığı

Arapların Bursa emlakçılığı

Sanayi kenti Bursa’ya 2014 yılında gelen Arap turist sayısında yüzde 25, Arapların satın aldığı gayrimenkul sayısında ise 3 kata yakın artış oldu. Araplar, Bursa’da emlakçılığa da başladılar.

Evi ve arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 3 gün sonra başlıyor! 

Evi ve arsası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 3 gün sonra başlıyor. İşte emlak vergisi 2024 ödemeleri ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Milli Emlak Bursa İnegöl'de imarlı arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Ekim ayı ihale ilanları arasında Bursa İnegöl'deki arsa da yer alıyor. 

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Cem Sütçü, "Emlakçılık gibi interaktif ortamda görülen işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek."

Vinuales İnşaat Emlakçılık Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Vinuales İnşaat Emlakçılık Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Vinuales İnşaat Emlakçılık Limited Şirketi’nin merkez nakli Şişli’de yapıldı.

Emlak vergisinin ikinci taksit dönemi 3 gün sonra başlıyor!

Türkiye sınırları içinde ikamet eden ve gayrimenkul sahibi olan milyonlarca kişi için emlak vergisin ikinci taksit ödemeleri 3 gün sonra başlıyor. 

Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 10 gün sonra başlıyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri dönemi yaklaşıyor. Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri 10 gün sonra başlıyor. 

Emlakçılık yetki belgesinde muafiyet fırsatı bugün sona eriyor!

Türkiye'de kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla sayıdaki emlakçılık faaliyeti gösteren işletmeyi ilgilendiren düzenleme 1 Nisan 2021'de yürürlüğe alındı.  Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler bugün sona eriyor.

Japonyalı emlak kralının sır ölümü!

Japonyalı emlak kralı 77 yaşındaki Kosuke Nozaki isimli işadamının sır ölümü arkasında bir çok soru işaretini bıraktı...

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

Emlakçılık yetki belgesinde yarın son gün!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik için verilen son tarih 31 Ağustos 2020 olarak duyurulmuştu. Emlakçılık yetki belgesi alınmasında yarın son gün...

TOKİ Bursa İnegöl 800 konut kura çekimi bugün!

TOKİ'nin Bursa İnegöl 100 bin konut projesinde yer alan 800 adet konutun kura çekimi bugün gerçekleştirilecek.

MEMDER Başkanı Mehmet Kırkık’ın emlakçılık yetki belgesi iptal edildi!

Kısa adı Memder olan Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Kırkık’ın taşınmaz ticareti yönetmeliğindeki şartları taşımadığından dolayı taşınmaz ticareti yetki belgesi ( emlakçılık yapma yetkisi) Ticaret Bakanlığı tarafından iptal edildi...

Arapların Bursa emlakçılığı Haberi

Arapların Bursa emlakçılığı

Arap turistler, Ortadoğu’daki karışıklık nedeniyle tatil için tercih ettikleri Bursa’dan, tatil dönüşü gayrimenkul alıp gidiyor. Kentte konut ve arazi gibi gayrimenkuller yabancılar arasında en çok Araplar, özellikle de Kuveytliler tarafından satın alınıyor. Son dönemde emlakçılığa da soyunan Arapların adı alışveriş merkezi ve konut projeleri ile anılıyor. Turizmciler 2014’de Bursa’ya gelen Arap turist sayısında önceki yıla göre yüzde 25; gayrimenkul satışlarında ise 3 kat artış gözlemliyor. Yıl sonunda ise 750 bin civarı Arap olmak üzere 2 milyon yabancı turist ve yine yabancıya bin 500-2 bin civarında da gayrimenkul satışı hedefleniyor. 


TÜRSAB Güney Marmara Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; 2013 yılında Bursa’yı 400 bini Arap olmak üzere 500 bin yabancı, toplamda 1 milyon 200 bin turist ziyaret ederken, Araplara 375 konut satışı...