04 / 07 / 2024

arapların konut alımları konut sektörüne etkisi

arapların konut alımları konut sektörüne etkisi

Acaba Arap ülkelerinden gelenlerin turizm sektörüne, Arap ülkelerinden gelenlerin satın aldıkları konutların konut piyasasına olumlu katkıları ne ölçüde?

Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor? Yüzde 25 zam sınırı, yeni vergiler sektörü karıştırdı!

Finans uzmanı Tunç Satıroğlu, 'Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor?' sorusunun yanıtını verdi ve sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

BES’te kısmen ödeme şartları resmen belli oldu! Biriken tutarın yüzde 50’si alınabilecek! Konut alımı, evlilik...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında sistemde biriken tutarın yüzde 50'lik kısmını alma imkanı sağlayan kısmen ödeme uygulamasında başvuru şartları netlik kazandı.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Kamuda çalışmak isteyenler dikkat! Bu illerde zabıta memuru alımları başladı!  Kaçırmayın!

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen pek çok kişi son yayımlanan iş ilanlarını araştırıyor. Paylaşılan son dakika bilgilerine göre, bu ilde zabıta memuru alımları başladı. Hemen bakın....

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Ev almak isteyeler dikkat! Konut fiyatlarının düşeceği tarihi verdi: Yaşanacak hafif düşüş yeni alımlar için fırsat...

Son iki senedir yükselen konut fiyatlarında büyük bir düşüş belemediğini söyleyen Ekonomist Tuna Kaya konut fiyatlarında küçük düşüşü alım fırsatı oluşabileceğini belirtti. İşte Kaya'nın konut fiyatlarına ilişkin değerlendirmeleri...

KPSS 50 puanla memur alımları başlıyor! Tam 12 bin 432 personel alınacak! Başvuruları sakın kaçırmayın

Eylül ayına kamu ve özel sektör en az ilk okul mezunu tam 12 bin 432  memur ve işçi alımı yapılacak. KPSS'den en az 50 puan istenen alımların detayları belli oldu. Başvuruları sakın kaçırmayın...

İŞKUR 2023 TYP alımlarına başvuracaklar hemen bakın! İŞKUR TYP okul temizlik görevlisi alımı başvurusu nasıl yapılır?

İŞKUR TYP 2023 başvuru tarihleri merak konusu oldu. Peki İŞKUR TYP başvuruları ne zaman başlayacak 2023? İŞKUR 2023 TYP alımlarına başvuracaklar hemen bakın!

arapların konut alımları konut sektörüne etkisi Haberi

arapların konut alımları konut sektörüne etkisi

Arap ülkelerine, Müslüman Arap kardeşlerimize sempati duyuyoruz.


Ekonominin sıkıntılı döneminde Arap ülkelerinden gelecek turistlerin, Arap ülkelerinden geleceklerin satın alacakları konutların ekonomiye katkıda bulunmalarını bekliyoruz.


Acaba Arap ülkelerinden gelenlerin turizm sektörüne, Arap ülkelerinden gelenlerin satın aldıkları konutların konut piyasasına olumlu katkıları ne ölçüdedir?


Yılın ilk 9 ayında yabancı ziyaretçi sayıları Türkiye genelinde %32 dolayında azaldı. Geçen yıl 30 milyona yakın ziyaretçi gelmişti.


Bu yıl 22.7 milyon ziyaretçi geldi. Bu yılın ilk 9 ayında ülkeye gelen yabancı ziyaretçilerin yüzde 53’ü Avrupa ülkelerinden, yüzde 22’si Birleşik Devletler Topluluğu şemsiyesindeki ülkelerden, yüzde 10’u, Arap ülkelerinin de içinde bulunduğu Batı Asya Bölgesi’ndeki ülkelerden geldi. 


Arap ülkelerinden, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Lübnan, Ürdün ve Suudi Arabistan gibi dost Arap ülkelerinden gelen ziyaretçilerin toplam ziyaretçi sayıları içindeki payı yüzde...