04 / 10 / 2024

arazi kavgalarına çözüm

arazi kavgalarına çözüm

Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Hikmet Delebe, "Arazi anlaşmazlıkları yapılacak yeni düzenlemelerle giderilmeli" dedi ve " Bana göre 'Tarım Reform Yasası'nın yeniden dizayn edilmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Ev sahipleri ve kiracı çatışmaları barınma krizine dönüşecek! Kira artışlarına acil çözüm bulunmalı!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, kira artışlarına acil çözüm bulunması gerektiğini aksi halde barınma krizinin ortaya çıkacağını vurguladı. 

Yüksek kiralara ATEM'den çözüm önerisi: Semte göre tavan ve taban uygulamasına geçilmeli!

Kira zam tavanını belirleyen 12 aylık TÜFE oranı ise yüzde 64,91 oldu. Kira artış oranının düşmemesine yönelik konuşan Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, açıklanan oranların kiracıları zor durumda bırakacağını işaret ederek çözüm önerisinde bulundu.

2 yıldır devletin harç ve vergileri yüzde 529, kiralar yüzde 56,25 arttı! Avukattan kira sorunlarına çözüm önerisi!

Avukat Arabulucu Dursun Küçük, ev sahibi-kiracı sorunu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve ucuz kredi ile alınan evlere ilişkin konuştu. Küçük, çözüm önerisini de paylaştı. İşte ayrıntılar...

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında yıllar sürecek bir süreç var: TBMM adil çözüm bulmalı! 

Gazeteci Emin Pazarcı, kiracı ile ev sahibi sorunlarına Meclis'in adil bir çözüm bulması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar... 

Deva Partili Cem Avşar: Kiralara yüzde 25 bitiyor ama ellerinde çözüm adına hiçbir şey yok!

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, kiralara yüzde 25 sınırı ile ilgili konuştu ve "Ellerinde çözüm adına hiçbir şey yok" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan düşük emekli maaşlarına 7 maddelik çözüm! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşı ile ilgili sorunların çözümünü 7 maddede açıkladı.

CHP'den barınma krizine çözüm: Sosyal konut üretilmeli, çalışanlar için kira payı verilmeli!

Konutta yükselen fiyatlar, barınma krizinin ülke geneline yayılmasına neden oldu. CHP'li milletvekilleri, bugün Meclis'te barınma sorununu gündeme getirdi ve çözüm önerilerini sundu. 

Konutta finansmana fon çözümü! Uzmanlar uyardı: Mağduriyet yaratabilir!

Vatandaş konuta erişimde zorluk yaşarken, konut kredi faiz oranları uçtu. Konut satışları düştü. Konut satışlarındaki bu düşüş gayrimenkul şirketlerini çözüm arayışına itti.

Kiracılar fahiş zamlara karşı çözüm için Ankara’ya yürüyüş başlattı! 

Antalya Kiracılar Platformu’nun toplam 14 üyesinin, Antalya başta olacak şekilde birçok kentte gerçekleşen fahiş kira artışları, tahliye taahhütnameleri ile asgari ücret seviyesindeki kira fiyatlarına çözüm bulunması için Ankara’ya yürüyüş başlattığı bildirildi.

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Kiraya yüzde 25 zam sınırı uzatılıyor: Fahiş kira sorunu çözülür mü?

Kira anlaşmazlıklarına çözüm için getirilen yüzde 25'lik tavan zam sınırının uzatılması için yasa bekleniyor. Peki kiraya yüzde 25 zam sınırının uzatılması sorunları çözecek mi? 

Otomotivcilerden lojistik sorununa ilginç çözüm! Tarihi Haydarpaşa limanına çadır kurdular!

Otomotivde teslimatları geciktiren lojistik sorunlarına Türkiye’de farklı bir çözüm getirildi. Firmalar lojistik sorununu limana çadır kurarak çözüyor.

arazi kavgalarına çözüm Haberi

arazi kavgalarına çözüm

Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Hikmet Delebe, "Tarım Reform Yasası" ve "Toplulaştırma" başta olmak üzere arazilerle ilgili yanlış uygulamalarının bölgede büyük tepkilere sebep olduğunu dile getirdi. 

Türkiye verimli tarım arazileri ile dünyada tarım, gıda ve hayvancılık ile ön plana çıkmış ülkeler arasında bulunuyor. Türkiye'nin karasal büyüklüğünün yaklaşık yüzde 30,8'i tarım alanlarından oluşuyor. 

Doğru Haber'de yer alan habere göre; devletin arazi anlaşmazlıklarını engellemede çaresiz kalması, uygulamış olduğu yanlış uygulama ve politikalar, arazi sorununu bir kangren haline getiriyor. 

Arazi anlaşmazlıkları ve sebeplerine ilişkin açıklamalarda bulunan Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hikmet Delebe, "Arazi anlaşmazlıkları yapılacak yeni düzenlemelerle giderilmeli" dedi. 

"Arazi iadeleri ciddi anlamda sıkıntı oluşturuyor"

Arazi iadelerinde yaşanan sorunlara ilişkin konuşan Delebe, "Arazi iadelerinde; kişi devletten kiraladığı, izinle,...