30 / 04 / 2024

arazi önalım

arazi önalım

Sınırdaş arazilerde önalım, birçok yeni sorunu oluşturdu. Kendine miras kalanlar, sınırdaş arazi sahipleri ile davalık oldu.

Kuru mülkiyet nedir? Kuru mülkiyet sahibi ev satabilir mi?

Kuru mülkiyet çıplak mülkiyet olarak da adlandırılan gayrimenkulde belirli bir hakkı ifade eder. Arazi alım satımlarında kullanılan bu terimin ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki kuru mülkiyet nedir, kuru mülkiyet sahibinin hakları nelerdir? İşte kuru mülkiyetle ilgili kapsamlı bilgiler...

Milli Emlak o ildeki 23 arazi ile 1 adet arsayı 8 taksitle satıyor! arsa ve arazi alacaklara müjde! 

Düzce Milli Emlak, Düzce ili, Merkez, Gölyaka ve Gümüşova ilçelerinde yer alan 23 arazi ile 1 adet arsayı 8 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Düzce'de yer alan arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkı kaç aydır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in merak edilen konuyla ilgili o yazısı...

Önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

Önalım hakkı, bir gayrimenkulün satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkı oluyor. Peki, önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Arazi alım satım işlemi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. 2022'de yapılacak bu işlem için ne kadar ödeme yapılacak? Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

İzmir'de tarım arazisindeki konutlara Bakanlıktan yıkım kararı!

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa göre izin dışı yapılan yapılar yıkılıyor. Bununla beraber yıkım emri verilen binalara ceza da kesileceği belirtildi.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Kardeşler arasında arazi paylaşımı nasıl yapılmalı?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy bugünkü köşesinde kardeşler arasında arazi paylaşımının nasıl yapılması gerektiğini kaleme aldı.

Gayrimenkul alırken önalım hakkı hangi durumlarda iptal olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, çok ortaklı bir arsa hissesi almak istediğini belirten okuyucu, diğer hissedarların önalım hakkı olduğunu, bu önalım hakkını engellemek için ne yapabileceğini sordu. 

Bill Gates Trakya'da arazi almadı mı?

Geçtiğimiz günlerde "Microsoft’un sahibi, dünyanın sayılı zenginlerinden Bill Gates ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya atıldı. Bill Gates'in Kırklareli’de geniş araziler satın aldığı ileri sürüldü. Peki Bill Gates Trakya'da arazi almadı mı? İşte yeni gelişmeler...

İzmir'de 3 milyon 540 bin TL'lik arazi vurgunu!

İzmir'de sahte banka evrakıyla iş ortağı ve arazi alımı için görüştüğü bir kişiyi dolandırdığı öne sürülen iki kişi yakalandı.

Komşu parsel sahipleri mağdur!

Sınırdaş arazilerde önalım, birçok yeni sorunu oluşturdu. Kendine miras kalanlar, sınırdaş arazi sahipleri ile davalık oldu.

Sınırdaş arazi sahibinin ön alım hakkı kaldırıldı!

Tarımsal arazilerin satılması durumunda yan parsel yani sınırdaş arazi maliklerine verilen önalım hakkı kaldırıldı. 

arazi önalım Haberi

arazi önalım

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde ''Sınırdaş arazilerde önalım sorunu nasıl çözülecek?'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Tarımda birçok yasal düzenleme peş peşe geliyor. Hazırlanan yeni düzenlemeler, yasa teklifleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmadan önce gerekli saha araştırması ve incelemelerin yeteri kadar yapılmadığı için, çıkarılan yasalar sorunları çözemiyor. Ayrıca, yasalar da yeteri kadar gerçek hayatta uygulanamıyor. 

“Önce yasayı çıkaralım, sonra eksiklikler varsa gerekli düzenlemeleri yaparız” anlayışı sorunları çözmek bir yana daha da derinleştiriyor.

Önalım hakkı kalktı mahkemeler sürüyor

Türkiye’de tarım arazileri genel olarak parçalı ve küçük. Resmi sonuçlara bakıldığında ülkemizde bulunan yaklaşık 3 milyon çiftçinin 30 milyondan fazla parseli bulunuyor. Bu araziler sahibinin vefat etmesi durumunda miras yoluyla paylaştırılıyor. 2005 yılında çıkarılan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı...