16 / 05 / 2024

Arazi vergisi beyan formu

Arazi vergisi beyan formu

Arazi sahibiyseniz Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Arazi vergisi ödemeniz gerekiyor. Arazi vergileri iki eşit taksit şeklinde ödenebiliyor. Vergi ödemeleri için Belediyeye bildirimde bulunulması gerekiyor. Peki, arazi vergisi için gerekli belgeler neler?

Kira geliri bu rakamı aşanlar 9.562 TL vergi ödeyecek! Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024

2023 yılı içerisinde konut kira geliri toplam 21 bin Türk Lirası'nı aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024!

Gelir vergisi beyanında bulunmayanlara idari yaptırım geliyor!

Yurt dışından elde edilen menkul sermaye gelirleri Gelir İdaresi'nin radarına girdi. 5 Nisan Cuma gününe kadar beyanda bulunmayanlara idari yaptırım uygulanacağı kaydedildi. 

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Kira gelir vergisi için son 13 gün uyarısı! Nasıl hesaplarım, nasıl beyan ederim 2024?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla resmen doluyor. Peki kira geliri nasıl hesaplanır, kira geliri nasıl beyan edilir 2024?

Değerli Konut Vergisi beyanında süre doluyor: Cezalar kapıda!

Bir ve birden çok konutu olan herkesi yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi için beyanname verme süresinin sonuna geliniyor. İşte Değerli Konut Vergisi ile ilgili detaylar...

Veraset beyanı nedir? Veraset ve intikal vergisi ne anlama gelir?

Vergi hukukuyla ilgili önemli bir konu veraset beyanıdır. Veraset beyanı mirasçıları ilgilendiren bir hukuki terimdir. Veraset ve intikal vergisi de bu beyanın vergi haline getirilmesidir. Bu tür vergi, bir kişinin vefatının ardından mirasçılarının devlete ödeme yapma zorunluluğunu ifade eder.

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Ödemeyene resmen ceza kesiliyor! Bu detaylara şimdi göz atın!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Talha Apak, bugünkü köşesinde emlak vergisi beyan ve ödeme dönemini kaleme aldı. Peki emlak vergisi ödemeleri ne zaman? İndirimli vergiden kimler faydalanabilir?

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirlerinde istisna tutarı artırıldı. İşte 2023 yılında vergiden muaf tutulacak tutar

2022 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü kira geliri elde edenlerin gelir vergisi beyanı için özel bir çalışma başlatmış binlerce kişiyi mercek altına almıştı. Kira gelirinde 2022 yılında 9500 lira olan istisna tutarı yükseltildi. İşte o rakam...

Gelir vergisi beyanında son gün bugün!

Gerçek kişiler tarafından 2021'de elde edilen serbest meslek kazancı, ticari, ücret geliri, zirai gibi kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi bugün itibariyle sona eriyor.

O süre 31 Mart'ta doluyor! Gelir vergisi beyanı için son 3 gün!

Maliye’ye gelir beyanında bulunacak olanlar için süre 31 Mart 2022 tarihinde dolacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gelir vergisinde beyan dönemi! Kazançlar nasıl beyan edilecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Yusuf Cihad Demet, bugünkü köşesinde gelir vergisi beyan dönemini kaleme aldı. İşte Yusuf Cihad Demet'in 'Gelir vergisi beyan dönemi başladı: Kazanç ve iratlar ne şekilde beyan edilecek?' başlıklı yazısı...

Kira vergisi 24 soruda tüm detaylarıyla!

1 Mart itibariyle başlayan kira vergisi dönemi 31 Mart'ta son bulacak. Peki kimler nasıl kira vergisi ödeyecek? İşte 24 soruda kira vergisi beyan dönemine ilişkin tüm detaylar...

O verginin beyannamesinde son günler! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde değerli konut vergisini kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in 'Değerli konut vergisi beyanında son günler' başlıklı yazısı...

Arazi vergisi beyan formu Haberi

Arazi vergisi beyan formu

Arazi vergisi için gerekli belgeler!

Arazi ve arsa sahibiyseniz Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Arazi vergisi ödemeniz gerekiyor. Arazi vergileri iki eşit taksit şeklinde ödenebiliyor. 


Arazi vergisinin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Arazi vergisinin 2. taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödenmesi gerekiyor. Arazi Vergisi ödemelerinin 1 Aralık 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor.


Arazi vergisi gayrimenkulün alındığı ilk sene ödenmiyor. Vergi mükellefiyeti, gayrimenkulün satın alındığı yılın bir sonraki senesinde başlıyor. Ancak beyanname için aynı durum söz konusu olmuyor. 


Arazi vergisi için beyannamelerin gayrimenkulün alındığı senenin sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Peki, arazi vergisi için gerekli belgeler neler?


Arazi vergisi için gereken belgeler!

Arazi vergisi beyannamesi için; tapu fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi,  arazinin bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası), beyan sahibinin ikamet ve...