07 / 05 / 2024

arazilerde dokunulmazlık

arazilerde dokunulmazlık

Gelişmekte olan Türkiye'de tarım arazilerinin tarım dışı kullanımını önlemek için gelecek yıl hayata geçecek " Büyükova " projesiyle tarım arazileri sit alanları gibi dokunulmazlığa kavuşacak.

Kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi hakim karşısına çıktı!

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kırdığı gerekçesiyle hakkında "silahla konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 4 seneye kadar hapis istemiyle dava açılan 93 yaşındaki Naim Akgün hakim karşısına çıktı.

Halkbank kararı çıktı piyasa hareketlendi

ABD Yüksek Mahkemesi, Halk Bankasına ait "Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası" kapsamında davanın düşmesi adına yaptığı başvuruyu değerlendirmeye alacağı oturumla avukatları dinlemeye karar verdi.

Arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi! İşte en çok artış yaşanan yerler...

Türkiye'de son senelerde hayata geçirilen mega projelerin arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Köprü, Çanakkale bölgesindeki gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Artış en çok arazilerde göze çarpıyor...

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı!

Koronavirüs salgını sürecinde arsa alımları yükselirken, Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği Lapseki ve çevresi arsa yatırımında gözde oldu. Bölgede deniz manzaralı arazilerde hızla el değiştirilirken, fiyatlar metrekarede 100 TL'ye kadar yükseldi.

Akşehir Gölü’nün kıyısındaki taşınmazlara yönelik düzenleme!

AKP’nin Meclis’e sunduğu 12 maddelik “torba teklif” köylülerin 70 yıl sonra mağdur olmasına neden oldu. Rayiç bedel üzerinden satışı yapılan arazilerde yaşayan köylü, evlerini boşalttı. 

Hobi bahçeleri yıkılacak mı?

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırıldı. Kanun teklifi TBMM'de yasalaştı. Peki hobi bahçeleri yıkılacak mı? İşte hobi bahçeleri kanunu...

Büyükçekmece'de kaçak yapılar tek tek yıkıldı!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bölgede bulunan arazilerde imarsız ve izinsiz yapılan kaçak yapılar sabah erken saatlerde tek tek yıkıldı. Yıkım çalışmaları havadan görüntülendi.

Aksu Belediyesi çarpık yapılaşmayı önlemek için halk oylaması yaptı!

Aksu Belediyesi, Pınarlı ve Cihadiye Mahallerinde yer alan Maliye Hazinesine kayıtlı tapulama harici arazilerde bulunan işgallerden doğan çarpık yapılaşmayı önleme ve düzenleme maksadıyla halk oylaması gerçekleştirdi.

3. Köprü ve 3. Havalimanı çevresindeki arazilerde fiyatlar uçtu!

İstanbul’da; Karaburun, Yeniköy ve Poyrazköy fiyatların en çok yükseldiği bölgeleri oluşturuyor. 1/5000’lik planları bulunmayan bu bölgelerde imarsız tarlaların metrekare fiyatları 500 liradan başlayıp bin liraya kadar çıkıyor.

Büyük Menderes Nehri taştı!

Etkili yağış nedeniyle Büyük Menderes Nehri'nin taşması sonucu Çal ilçesinde tarlaları su bastı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bölgede taşkın nedeniyle zarar gören arazilerde incelemelerin tamamlanmaya başladığını söyledi.

Gebze’de 90 fabrika, atölye ve depo için yıkım kararı!

KOCAELİ’nin Gebze İlçesi’nde, Büyükşehir Yasası’ndan önce köy statüsünde olan Balçık Mahallesi’nde yeni düzenleme ile ’Ticari lojistik alan’ ilan edilen arazilerde faaliyet gösteren irili- ufaklı 90 fabrika atölye ve depo için yıkım kararı alındı.

Tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük nedir?

Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığının tespiti Tarımsal arazilerinin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelikteki kriterlere göre belirleniyor. Peki, tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük nedir?

Büyükova projesiyle tarım arazileri dokunulmazlığa kavuşacak!

Verimli arazilerin tarım dışı kullanımını önlemek için gelecek yıl hayata geçirilecek "Büyükova" projesiyle tarım arazileri SİT alanları gibi dokunulmazlığa kavuşacak Bakanlık bu alanları web sayfasında ilan ederek kamuoyuna duyuracak.

arazilerde dokunulmazlık Haberi

arazilerde dokunulmazlık

Tarım arazilerinin tarım dışı kullanımını önlemek için gelecek yıl hayata geçecek "Büyükova" projesiyle tarım arazileri sit alanları gibi dokunulmazlığa kavuşacak.


Gelişmekte olan Türkiye'de sanayi, turizm, yerleşim ve benzeri amaçlar için arazi kullanım talepleri artıyor. Genellikle planlamaların tarım arazileri üzerinde yapıldığı gerçeğinden hareketle,Türkiye'nin tarım arazileri üzerinde ülke ve bölge planlarına uygun olarak, tarım, orman, mera, turizm, yerleşim ve diğer alanların planlanması gerekiyor.


AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, 5403 sayılı "Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu" kapsamında tarımsal potansiyeli yüksek araziler belirlenerek, bu alanlar sayısal olarak haritalara işlenecek.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2015 yılında hayata geçecek projesiyle bakanlık tarafından belirlenen tarım arazileri sit alanları gibi dokunulmazlığa sahip olacak.


Tarım arazilerinin çoğunlukla taban arazilerinin yoğunlukta olduğu ovalarda yer almasından dolayı belirlenen alanları “Büyükova” olarak nitelendirecek...