08 / 07 / 2024

Armutlu eylem

Armutlu eylem

Afet Riskli Alan olarak ilan edilen Küçük ve Büyük Armutlu mahallerinde yaşayan mahalleli dönüşüm istemedikleri için eylem yaptı.

Armutlu'da dönüşüm eylemi!

Afet Riskli Alan olarak ilan edilen Küçük ve Büyük Armutlu mahallerinde yaşayan mahalleli dönüşüm istemedikleri için eylem yaptı.

Makrom Yapı mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

MakromYapı mağdurları, Esenyurt'ta henüz tamamlanmamış evlerinin önünde eylem yaptı. 2012 yılında Esenyurt'ta Makromtek projesinden aldıkları evlerini henüz teslim alamadıklarını belirten mağdurlar, projenin önünde eylem yaptı.

Makrom mağdurlarından yeni eylem kararı!

Makrom mağdurları 13 Eylül 2015 tarihinde yeni bir eylem yapma kararı aldı. Makromtek Esenyurt projesi önünde saat 10:00'da gerçekleşecek olan protesto gösterisine makrom mağduru olan ünlü şarkıcı Petek Dinçöz de davet edildi...

Havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Su kaynakları potansiyelinin her türlü kullanım maksadıyla korunması, kullanımının sağlanması, kirlenmesinin önlenmesi için hazırlanan plana havza koruma eylem planı deniyor. Peki, havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Vera Vizyon projesi mağdurları bugün eylem yapacak!

15 gün önce Esenyurt Belediyesi'nde eylem gerçekleştiren Vera Vizyon Projesi mağdurları bugün yine belediyeyi protesto edecek.

Bursa İklim Değişikliği Eylem Planı çalışmaları başladı!

Bursa İklim Değişikliği Eylem Planı'nın katılımcı bir platformda hazırlanmasını sağlamak amacıyla proje açılış ve eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

HDK 3. köprü inşaatı için Sarıyer'de eylem yaptı!

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ekoloji Meclisi ve HDK Sağlık Meclisi, 3. köprü inşaatının devam ettiği Sarıyer Garipçede eylem yaptı.

Yalova Armutlu imar planı etüt raporu onaylandı!

Yalova Armutlu ilçesine bağlı Keçikayası Mevkii 1/1.000 ölçekli G21C17D3A-G21C17D3B-G21C17C4A- G21C17D2C paftalarında sınırları verilen alanın İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu onaylandı...

Burdur Gölhisar Armutlu imar planı değişikliği askıda!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı, Burdur Gölhisar İlçesi, Armutlu Mahallesi'nde yer alan 18 bin 575 metrekarelik arsa Gelişme Konut Alanı, Park, Karayolu ve Yol fonksiyonlu imar planı değişikliği askıya çıktı...

Makromtek mağdurları Tuzla'da eylem yaptı!

Dün Makromtek Tuzla arsası üzerinde eylem yapan mağdurlar eylemden sonra da bir basın toplantısı gerçekleştirdi. "Hakkımızı alana kadar açlık grevine girmek dâhil her şeyi düşünüyoruz" diyen mağdurlar yetkilileri göreve çağırdı.

Makromtek Tuzla mağdurları bugün eylem yapacak!

Makrom Yapı'nın Tuzla projesi olan Makromtek Tuzla projesi mağdurları saat 17:00'de Tuzla'da yeni bir eylem gerçekleştirecek. Tuzla Makromtek projesinin arsasında gerçekleşecek eyleme katılımın yoğun olması bekleniyor...

KOP Eylem Planı'nın finansman toplamı 9,927 milyon lira!

Kalkınma Bakanlığı'nca 2014-2018 yıllarına ilişkin KOP Eylem Planı açıklandı.Konya Ovası Projesi'nin (KOP) Eylem Planı'nın 2014-2018 yılları için finansman toplamı 9 milyar 927 milyon lira olarak belirlendi.

KOP Eylem Planı'yla 9,9 milyar TL'lik yatırım yapılacak!

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Konya Ovası Eylem Planı (KOP) kapsamında 31 kuruluşun sorumluluğundaki 92 eylemi gerçekleştireceğiz, 9,9 milyar lira kamu yatırımı yapacağız" dedi.

Armutlu eylem Haberi

Armutlu eylem

Bir süre önce ''Afet Riskli Alan'' olarak ilan edilen Sarıyer'in Küçük ve Büyük Armutlu mahallerinde yaşayan yurttaşlar oturma eylemi başlattı. Küçükarmutlu Meydanı'nda ''Armutlu bizimdir, bizim kalacak'', ''Rantsal dönüşüm istemiyoruz'' dözvizleri açan mahalle sakinleri ''AKP hükümet, ekonomik krizi bu yolla aşabileceğini hesaplıyor. Bu amaçla da deprem riski altında olmayan İstanbul'un Kuzey bölgelerinde yer alan Beykoz ve Sarıyer ilçelerini kendine hedef olarak seçti''...