06 / 05 / 2024

Arnavutluk Ulusal Tiyatro binasının yıkımı

Arnavutluk Ulusal Tiyatro binasının yıkımı

Arnavutluk'taki Ulusal Tiyatro binasının yıkımına karşı çıkan bazı sanatçı ve sivil toplum örgütlerinden aktivistler, yıkıma tepki gösterdi.

Arnavutluk'ta tiyatro binasının yıkımında şok gözaltı!

Arnavutluk'ta Ulusal Tiyatro binasının yıkımının yıkılmasına karşı çıkan protestocular gözaltına alındı. Gözaltına alınan yaklaşık 30 kişi arasında Cumhurbaşkanı Ilir Meta'nın eşi de yer alıyor.

Arnavutluk'taki Ulusal Tiyatro binasının yıkımına tepki!

Arnavutluk'taki Ulusal Tiyatro binasının yıkımına karşı çıkan bazı sanatçı ve sivil toplum örgütlerinden aktivistler, yıkıma tepki gösterdi.

Arnavutluk'ta 500 konut inşası için ilk adım atılıyor!

Arnavutluk'ta Ulusal İmar Komitesi Toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, "Arnavutluk'ta 500 konut inşası projesinin finanse edilmesi kararı bir hafta içinde imzalanacak" dedi.

Arnavutluk Tiran'a Ulusal Arena Stadı inşa edilecek!

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da "Ulusal Arena" adıyla bir stadyum inşa edilecek. Tiran'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında, 50 milyon avroya mal edilmesi öngörülen Ulusal Arena'nın tanıtımı yapıldı.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmelik 20 Mart 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Yönetmeliği'nin tam metni...

8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması gerçekleşti!

Türkiye’nin tasarımcıları 8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda 27 tasarım ödülle buluştu. OAİB Başkanı Ahmet Kahraman, Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Prof. Önder Küçükerman’ın ödül verdiği gecede önemli açıklamalar yapıldı.

Antalya'da opera merkezi için proje yarışması düzenleniyor!

Antalya Muratpaşa Belediyesi; opera, tiyatro ve gösteri merkezi kazandırmak için Mimarlar Odası ile ulusal fikir proje yarışması düzenliyor..

Asuman Dabak İzmir'de tiyatro okulu açacak!

Tiyatro Sanatçısı Asuman Dabak, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde öğrencilerden tiyatro okulu için İzmir'de kendisine yer bakmasını istedi, "Bana yer bulun, İzmir'de bir oyunculuk okulu kurayım. Londra'da var, niye İzmir'de olmasın?" dedi.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi için mevzuat altyapısı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin kurulması için mevzuat altyapısı hazırlandı. Güllüce, "Coğrafi verilerin standart içerik ve formatta hazırlanmasını sağlamak için ise uygulama takvimi belirlendi" dedi.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi kuruluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin kurulması için mevzuat altyapısı hazırlandı.

Recep Altepe İznik’teki amfi tiyatro alanını ziyaret etti!

Roma döneminde yapılan ve İznik’te bulunan 2000 yıllık amfi tiyatroyu ayağa kaldırmak için çalışma başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe İznik’teki amfi tiyatro alanını ziyaret etti.

Irak Ulusal Müzesi 12 yıl sonra tekrar açıldı!

Irak Ulusal Müzesi, ABD işgalinin ardından uğradığı yağmanın yaralarını sardı. Müze, 12 yıl sonra yeniden ziyarete açıldı. Saddam Hüseyin döneminde müzede kayıtlı bulunan eserlerden en az 15 bininin işgalle birlikte yağmalanmıştı.

Ağaoğlu İnşaat 10. Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi'ne katıldı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen “10. Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler” kongresine konuşmacı olarak katıldı ve gençlere profesyonel deneyimlerini aktardı.

Arnavutluk Ulusal Tiyatro binasının yıkımı Haberi

Arnavutluk Ulusal Tiyatro binasının yıkımı

Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Ulusal Tiyatro binasının yıkımında gerginlik meydana geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tiran Belediye Meclisinin kararıyla başlanan Ulusal Tiyatro binasının yıkımı sırasında, binanın yıkılmasına karşı çıkan aralarında bazı sanatçı ve sivil toplum örgütlerinden aktivistlerin de olduğu bir grup ile polis arasında gerginlik çıktı.