15 / 05 / 2024

Arnavutlukta osmanlı camisi projeleri

Arnavutlukta osmanlı camisi projeleri

Arnavutluk'ta Osmanlı camisi inşa ediliyor. Arnavutluk'un İşkodra kenti yakınlarındaki Trush beldesinde "Osmanlı" camisi inşa ediliyor. Osmanlı mimarisine uygun olarak yapılan caminin şubat ayı içerisinde açılması planlanıyor.

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Sultanahmet Camisi'nde kapsamlı restorasyon!

Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli camisi olan ve içindeki çinileriyle yabancıların "Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiriliyor 

Çamlıca Camisi'ne 6 tonluk kündekari kapı!

Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile günümüz çizgilerinin bütünleştiği Çamlıca Camisi'nin, dünyadaki en büyük ibadethane kapılarından biri olan 5 metre genişliğinde, 6,5 metre yüksekliğinde ve 6 ton ağırlığındaki ana kapısı yerine takıldı

Cezayir Keçiova Camisi restore edildi!

Restorasyonu TİKA tarafından yapılan Osmanlı mirası Keçiova Camisi'nde ilk cuma namazı kılındı.

Bosna Hersek’teki Osmanlı camisi yeniden inşa edilecek!

1495'te Bosna Hersek'te inşa edilen Osmanlı camisi ''Arnaudija Camisi'' yeniden yapılacak. Banja Luka'da bulunan caminin temeli 22 Nisan'da atılacak.

Osmanlı Arnaudija Camisi yeniden inşa ediliyor!

16'ncı yüzyıldan kalma Bosna Hersek'teki Osmanlı Arnaudija Camisi yeniden inşa ediliyor. Yapı, 1993'te yıkılan caminin kalıntıları üzerine yapılacak.

Şaban Ağa Camisi restore edilecek!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nde bulunan, Osmanlı dönemine ait Şaban Ağa Camisi'nin restorasyonu yapılacak.

Sivas Alacahan Camisi'nde restorasyon başlatıldı!

Restorasyon çalışması başlatılan tarihi Sivas Alacahan Camisi’nin duvarlarındaki alçılar sökülünce, altında Osmanlı dönemine ait motifler ortaya çıktı.

Bursa İznik'te ilk Osmanlı camisi bulundu!

Bursa'nın İznik ilçesinde Orhan Gazi'nin yaptırdığı caminin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen kazılarda son cemaat yeri bulundu. Cami Osmanlı Devleti'nin en eski çinilerini bünyesinde bulunduruyor.

Bulgaristan'daki Osmanlı eserleri yıkılma tehlikesi altında!

Bulgaristan’da Mimar Sinan tarafından yapılan asırlık iki Osmanlı camisi, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor!

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor. Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Banya Luka şehrindeki cami, TİKA destekleriyle yeniden inşa edildi.

Mostar'daki Osmanlı eserleri onarılacak!

Numan Kurtulmuş, Mostar’ın her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, "Burada Türkiye olarak Koski Mehmet Paşa Camisi, Mostar Köprüsü başta olmak üzere birçok Osmanlı eserini yeniden onarmak istiyoruz dedi

Zigetvar'daki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nin minaresi restore edilecek mi?

Budapeşte'de düzenlenen "Zigetvar'da Minare Yapılsın mı Paneli"nde uzmanlar, Osmanlı döneminde Zigetvar Kalesi'nde inşa edilen Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nin minaresinin aslına uygun restore edilmesi konusundaki görüşlerini dile getirdi.

Arnavutlukta osmanlı camisi projeleri Haberi

Arnavutlukta osmanlı camisi projeleri

Arnavutluk'un İşkodra kenti yakınlarındaki Trush beldesinde "Osmanlı" camisi inşa ediliyor. Osmanlı mimarisine uygun olarak yapılan caminin şubat ayı içerisinde açılması planlanıyor.


Trush beldesindeki caminin inşaat çalışmalarını başlatan Alsar Derneği'nin Başkanı Mehdi Gurra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 bin 300 kişinin yaşadığı beldede bir camiye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.


Beldede cami inşa edilmesi ile ilgili talebin İşkodra Müftülüğü ve Berdica Belediyesi tarafından 2012 yılında derneğe iletildiğini anlatan Gurra, bu talep üzerine farklı ülkelerdeki ortaklarıyla irtibata geçtiklerini ve Türkiye'deki bazı iş adamlarının da desteğini aldıktan sonra projenin çizimine başladıklarını söyledi.


Gurra, ilk etapta caminin Selçuklu mimarisinde, çatılı bir yapı olarak inşa edilmesinin planladığını ancak Berdica Belediye Başkanı Besnik Brahimay'ın ısrarı üzerine projenin değiştirilerek, caminin Osmanlı mimarisine uygun olarak inşa edilmesine karar verildiğini vurguladı.


Caminin açılışının gelecek...