27 / 04 / 2024

ars sahibinden mi alınmalı

ars sahibinden mi alınmalı

Arsa alırken, aslında emlak işlemlerinin çoğunda olduğu gibi sahibinden mal almanın daha karlı olduğu yönünde bir inanç vardır. Bu inancın yanlışlığı ise maalesef ki kötü tecrübeler ile kanıtlanmaktadır.

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kiracılar dikkat! Evi su basarsa kiracı mı yoksa ev sahibi mi masrafı öder?

Kirada bulunan evi su basması durumunda ortaya çıkacak olan masrafın kim tarafından ödenmesi gerektiği taraflar arasında merak edilmektedir. Ev sahibinden bu masraflar istenebilir mi? İşte haberin ayrıntıları...

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

Ev sahibinden kira indirimi talep edilebilir mi?

Kiracılar, ev sahiplerinden kira artışı yapmamasını ya da kirada indirime gitmesini talep edebilirler mi? Ev sahiplerinin her sene kiraya zam yapma hakkı var mıdır? İşte en çok merak edilen soruların yanıtı... 

Arsa sahibinden mi yoksa emlakçıdan mı alınmalı?

Arsa alırken, aslında emlak işlemlerinin çoğunda olduğu gibi sahibinden mal almanın daha karlı olduğu yönünde bir inanç vardır. Bu inancın yanlışlığı ise maalesef ki kötü tecrübeler ile kanıtlanmaktadır.

Kuru mülkiyet sahibi taşınmazı kullanabilir mi?

Kuru mülkiyet sahibi taşınmaz üzerinde hangi tasarruflara sahiptir? Kuru mülkiyet sahibi taşınmazı kullanabilir mi? Taşınmazı kiraya verebilir mi? sorularının cevapları detaylı olarak haberimizin içinde yer alıyor..

Kuru mülkiyet kiraya verilebilir mi?

Herhangi bir malın intifa hakkı ayrı kuru mülkiyet hakkı ayrı olabiliyor. Gayrimenkullerde olan bu durum tapu kütüğüne tescil edilir. Peki kuru mülkiyet kiraya verilebilir mi?

Kuru mülkiyet satılabilir mi?

Üzerinde intifa hakkı bulunan kuru mülkiyet satılabilir mi? Kuru mülkiyetin satışı nasıl gerçekleşir? Kuru mülkiyetin satışı konusunda merak ettiğiniz soruların detaylı cevapları için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Mi'Marin Alaçatı'da son 3 villa 800 bin liraya!

Geçtiğimiz günlerde satışına başlanan Mi’Marin Alaçatı Villaları’ nın inşaatına Ekim 2013’te başlanıyor. Mi'Marin Alaçatı' da kalan son 3 villa için fiyatlar 800 bin lira olarak belirlendi...

Pencerelere demir yaptırmak için apartmandakilerin izni gerekir mi?

Apartman dairelerinde yapılacak kimi tadilatlar için komşuluk hukuku çerçevesinde apartmandaki diğer kat maliklerinden izin alınması gerekiyor. Peki pencerelere demir yaptırmak için apartmandakilerin izni gerekir mi?

İntifa hakkı devredilebilir mi?

İntifa hakkı sahibine bir başkasına ait bir taşınır ya da taşınmaz mal üzerinde kullanma ve istifade hakkı tanıyan bir haktır. Peki intifa hakkı devredilebilir mi?

İntifa hakkı ile kiralama yapılabilinir mi?

İntifa hakkı, ona sahip olunan kişinin (en çok) hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkıdır. Peki intifa hakkı ile kiralama yapılabilinir mi?

İntifa hakkı mirasçılara geçer mi?

İntifa hakkı aksi bir durum gerçekleşmedikçe intifa hakkı sahibinin ölümüne kadar süren bir haktır. Peki intifa hakkı sahibi öldüğünde ne olur? İntifa hakkı mirasçılara geçer mi?

ars sahibinden mi alınmalı Haberi

ars sahibinden mi alınmalı

Arsa alırken, aslında emlak işlemlerinin çoğunda olduğu gibi sahibinden mal almanın daha karlı olduğu yönünde bir inanç vardır. Bu inancın yanlışlığı ise maalesef ki kötü tecrübeler ile kanıtlanmaktadır. Kötü bir tecrübe ile Emlakçı ile çalışılması gerektiğini öğrenmemek için avantajlarını fark ederek, arsa alımı gibi diğer tüm gayrimenkul işlerinde Emlak danışmanı tercih edilmeli. Örneğin; mal sahibi her zaman değerinden yüksek bir fiyata arsasını satmak ister ama Startkey emlak danışmanları gibi işinin ehli kişiler ile çalışırsanız, iki taraf için de en iyisini tesis etmeye çalıştığını görürsünüz. Çünkü başarılı bir emlak danışmanı, bindiği dalı kesmez yani sonraki emlak işlerinde de kendisine gelecek olan bir müşterisini kaçırmaz. Dolayısıyla iki tarafı de mutlu edecek şekilde hareket eder. Siz de haddinden yüksek fiyatlara işlem yapmaz, tehlikelere...