29 / 04 / 2024

arsa arazi yatırımları

arsa arazi yatırımları

Vatandaşlar, gayrimenkul geliştiriciler ve müteahhitler açısından ham haldeki bir araziyi alıp imar durumunu geliştirdikten sonra satmak veya o taşınmazı farklı şekilde değerlendirmek avantajlı olduğu kadar tehlikeleri de barındırıyor...

Arsa ve arazi yatırımının püf noktası ne? Kâr etmek için ne yapılmalı?

Talepbul Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, arsa ve arazi yatırımının püf noktalarını tek tek sıraladı. Güdül, toprak alımının doğru analizlerle desteklendiğinde, sürdürülebilir ve karlı bir yatırım aracı olabileceğini belirtti.

Say Arazi Geliştirme Yapı Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Say Arazi Geliştirme Yapı Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aytaç Ülkebaş ve Savaş Zafer Soydan ortaklığında kuruldu.

Kainat Arsa Proje Geliştirme Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Kainat Arsa Proje Geliştirme Yatırımları Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece'de 365 bin 600 TL sermaye bedeli ile Kainat Group Enerji Santralleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kuruldu.

Akyapı yatırımlarına tam gaz devam ediyor!

Son bir yıl içinde Limonlu Bahçe Konakları, Metkap ve Big Country projeleriyle 3 milyar TL'lik yatırıma başlayan Akyapı, inşaatlarına son sürat devam ederken yeni projeleri için de arsa yatırımları yapıyor. Başta sanayi ve ticari projeleri için hazırlıkta olan Akyapı, Dudullu, Hadımköy, Başakşehir v

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi Şişli’de Ayşe Tülin Şekerci, Beyhan Berna Nalcı ve Zahide Melike Tatari ortaklığına kuruldu.

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi bugün Şişli'de Ayşe Tülin Şekerci, Beyhan Berna Nalcı ve Zahide Melike Tatari ortaklığında kuruldu.

Arsa ve arazi yatırımcıları dikkat!

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, arsa ve arazi yatırımı ile değerlendirmeler yaptı. İşte o değerlendirme...

Arsa ve arazi yatırımı yapacaklar dikkat!

Pandemi döneminin etkisiyle gözler bir kez daha arsa ve arazi yatırımına çevrildi. İşte arsa ve arazi yatırımında dikkat edilmesi gerekenler...

2020’de hangi gayrimenkul yatırımcıları kazandı?

Arsa-arazi yatırımlarında 2020 yılında neler oldu? 2021 yılında gayrimenkul yatırımları ne tarafa kayacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Bursa'da büyük yatırımlar için arsa bulunmuyor!

Türkiye’nin en büyük sanayi şehirleri arasında yer alan Bursa, aynı zamanda bir ihracat üssü haline geldi. Yatırımcılar büyük yatırımlar için arsa bulunamadığını söylüyor.

Mehmet Şeker: Yatırımlar için arsa tahsisi bekliyoruz!

Aandolu'nun köklü aile şirketleri de Kovid-19'la mücadele içerisinde. Tüm şirketler bu krizden en az hasarla çıkmayı istiyor. Tosyalı, Erdemoğlu gibi şirketler 2020 için planladıkları yatırımlarını ertelemiyor...

Tuğçe Tanay: Arazi yatırımı her zaman kazandırır!

Emlak fiyatlarının piyasa değerinin altından satıldığından bahseden gayrimenkul danışmanı Tuğçe Tanay, arsa, arazi yatırımının kaybettirdiğini söyledi.

Arsa ve arazi yatırımı her zaman değerli!

Emlak fiyatlarının çoğunun piyasa değerinin altında satıldığını belirten gayrimenkul danışmanı Tuğçe Tanay, yükselen dövize rağmen arsa, arazi yatırımının her zaman değerli olduğunu vurguladı.

arsa arazi yatırımları Haberi

arsa arazi yatırımları

Ülkemizde arazi yatırımı herkes için önemli bir yatırım olarak değerlendirilmektedir. Vatandaşlar, gayrimenkul geliştiriciler ve müteahhitler açısından ham haldeki bir araziyi alıp imar durumunu geliştirdikten sonra satmak veya o taşınmaz üzerinde konut, ticari alan , otel, hastane vb. şekilde değerlendirmek hep karlı olmuştur. 


Ancak yeni İmar Kanunu taslağı ile getirilen yeni düzenlemelerle artık devlet hem eski kesinti oranlarını arttırmakta hem de çok büyük bir karar alarak bir arazide meydana gelen değer artışından yeniden kesinti yapma hakkını elde etmektedir. 


Bizim şu an uygulanan İmar Kanunumuzda bir araziden belediyelerin düzenleme ortaklık payı (DOP) kesintisi dediğimiz vatandaşın anlayacağı dille anlatırsak cami, yeşil alan, kültürel-sosyal alanlar, yollar, Pazar, sergi alanları için kesebileceği oran en fazla %40’tır. Bu %40 konusu da zaman zaman yanlı anlaşılmaktadır. İmar uygulaması...