01 / 05 / 2024

arsa birleştirme

arsa birleştirme

Aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mallar ile farklı kimselere ait taşınmaz mallar tevhit işlemi ile birleştirilebiliyor. Peki, iki arsayı birleştirmek için ne yapılır? İşte yanıtı..

Arazi tevhidi nasıl olur?

Tevhid işlemi ile tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesini ifade ediyor. Peki, arazi tevhidi nasıl olur?

Birleşerek arsa alan yerli alıcılarla konut kooperatifi yeniden canlanabilir!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasında giderek daralan pazar emlakçıların da yabancı müşteri portföylerini dış pazarlara yönlendirmesine neden oldu. Birleşerek arsa alan yerli alıcılar da neredeyse unutulan “konut kooperatifi” seçeneğini yeniden canlandırabilir. 

İnternational Arsa Proje Geliştirme Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnternational Arsa Proje Geliştirme Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İshak Uzun tarafından kuruldu.

Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa ekliyor!

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat şirketi Muğla'da Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı için ÇED'e başvurdu. Bu kapsamda Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa eklemeyi planlıyor.

Kiler GYO, Özelleştirme İdaresi'nden arsa aldı! Halkalı'daki arsanın tapu devri tamam! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Küçükçekmece Halkalı'daki arsanın tapu devri Kiler GYO'ya gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Farklı bankalardan uygun faiz ve vade seçenekleriyle borç kapatma kredileri

Türk bankalarının sunduğu borç birleştirme kredileriyle mali özgürlüğünüzü kazanın. Uygun faiz oranları ve geniş vade seçenekleriyle tüm borçlarınızı tek bir çatı altında toplayarak finansal sıkıntılarınızdan kurtulmak için borç kapatma kredilerinden yararlanabilirsiniz.

Kainat Arsa Proje Geliştirme Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Kainat Arsa Proje Geliştirme Yatırımları Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece'de 365 bin 600 TL sermaye bedeli ile Kainat Group Enerji Santralleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kuruldu.

Kamudan 24 ay vadeyle arsa alan DAP Gayrimenkul peşinatı ödedi

İzmir Alaçatı'daki 3 bin 600 metrekare arsa için yapılan ihalede en yüksek teklifi veren DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. peşinatı ödedi. Satış bedelinin kalanı 24 ay taksitle ödenecek.

Beylerbeyi Arsa Ve Proje Geliştirme Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Beylerbeyi Arsa Ve Proje Geliştirme Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de İhsan Bekar tarafından kuruldu!

Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni çipli kimlik alacaklar dikkat!

Yapılan son düzenlemeler ışığında artık eski kimlik kartları yerine çipli kimlik kartlarına geçilmiş oldu. Ehliyetini hâlâ yenilememiş olanlar, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Nüfus cüzdanını çipli olana geçmek için ise ilk 2023 yılına kadar süre tanındı fakat bu süre daha sonra kaldırılmış

O ildeki 439 bin 803 metrekarelik 14 arsa 48 taksitle satılıyor! Özelleştirme İdaresi resmen duyurdu!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Bodrum'da yer alan 14 arsa 48 taksitle satılıyor. İşte Bodrum'daki satışa ilişkin tüm detaylar...

Niv Arsa Geliştirme Ve Yapı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Niv Arsa Geliştirme Ve Yapı Ticaret Anonim Şirketi Pendik'te Samet Arabacı tarafından kuruldu.

Dap Gayrimenkul, Kocaeli'de 4 arsa satın aldı!

Dap Gayrimenkul Geliştirme, Kocaeli ili, Kartepe ilçesi, 200 ada 37, 38, 39, 40 numaralı parsellerdeki arsaları satın almak üzere arsa sahibiyle bugün sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre, Dap Gayrimenkul, arsa üzerinde geliştirilecek projenin hasılatının yüzde 28'ini arsa sahibine ödeyecek. 

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

arsa birleştirme Haberi

arsa birleştirme

İki arsayı birleştirmek için ne yapılır?

İki arsanın birleştirilmesi için tevhit işleminin yapılması gerekiyor. Tevhit işlemi ise Tapu Kadastro Müdürlüğüne gerekli belgeler ile başvurularak yapılıyor.


Tevhit işlemi ile aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için birleştirilebileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar da birleştirilebiliyor.


Tapu tevhit işlemi kapsamında birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekli oluyor. Peki, iki arsayı birleştirmek için ne yapılır?


İşlem şartları:

- Tevhid işlemi yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gerekiyor.


- Üzerinde rehin (ipotek, haciz) gibi tasarrufu kısıtlayan engellerin olmaması gerekiyor. 


- Tasarrufu kısıtlayan engeller var ise hak sahiplerinin  muvafakatı gerekiyor.


- Tevhid işlemleri belediye encümeni kararı veya il idare  kurulun olumlu...