17 / 07 / 2024

Arsa Edindirme Kooperatifi

Arsa Edindirme Kooperatifi

Taşınmaları için kendilerine yer ayrıldığını 16 yıl sonra öğrenen Yediarıklar sakinleri, alan gecekondu önleme bölgesinden çıkarılınca yıkıldı.

Birleşerek arsa alan yerli alıcılarla konut kooperatifi yeniden canlanabilir!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasında giderek daralan pazar emlakçıların da yabancı müşteri portföylerini dış pazarlara yönlendirmesine neden oldu. Birleşerek arsa alan yerli alıcılar da neredeyse unutulan “konut kooperatifi” seçeneğini yeniden canlandırabilir. 

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Denizli Esnaf Sitesi'nden Merkezefendi'de satılık arsa ve arazi!

T.H.S.S. Denizli Esnaf Sitesi Konut Yapı Kooperatifi, Denizli Merkezefendi'de yer alan 3 adet arsa ve araziyi satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 23 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

O ildeki 6 adet arsa satılıyor! Arsa alacaklara müjde: Metrekare fiyatları 2 bin TL!

S.S. Karaman Esnaf Ve Sanatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Karaman ili, Merkez ilçesi, Kırbağı Mahallesi'nde yer alan 6 adet arsa satılıyor. Peki Karaman Kırbağı'nda yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Tarım Kredi Kooperatifi elindeki arsa ve daireleri satışa çıkardı! İşte o iller ve fiyatları

Geçtiğimiz Ocak ayında birden fazla maaş aldığı iddiaları ve uyguladığı politikalar nedeniyle çiftçilerin tepkisini çeken Fahrettin Poyraz'ın görevden alınmasıyla gündeme gelen Tarım Kredi Kooperatifleri elindeki arsa ve daireleri satışa çıkardı.

İzmir Dikili'de 20.2 milyon TL'ye satılık 6 arsa!

S.S. Çandarlı Özlem Sahil Arsa ve Konut Yapı Kooperatifi, İzmir ili, Dikili ilçesi, Çandarlı Mahallesi'nde yer alan 6 arsayı 20 milyon 260 bin TL'ye satıyor...

Kayseri METALSAN İşyeri Yapı Kooperatifi'nden arsa satışıyla üyelerine destek!

Kayseri'de tasfiye süreci başlatan METALSAN Küçük Sanayi Sitesi İşyeri Yapı Kooperatifi, sattığı arsadan elde ettiği 465 bin TL'yi, salgın sebebiyle zor günler geçiren 372 üye esnafa dağıttı.

İzmir’de arsa sahibi ve ev sahipleri arasında yıkım savaşı!

İzmir’de 1987 yılında yapılan Özmavikent Konut Yapı Kooperatifi ile arazi sahibi arasında yer alan anlaşmazlık 33 yıl boyunca hukuk savaşına döndü. Arsa sahibi, binalar için yıkım kararı verdirdi.

Ardahan'da cami yapımı için arsa bağışlandı!

Ardahan Sınırlı Sorumlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, merkez Atatürk Mahallesi'nde cami inşa edilmesi için bir dönüm arsa bağışında bulundu.

Mahmut Dede: İznik'te arsa fiyatları arttı!

İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Sürücü, İznik TSO Başkanı Mahmut Dede’ye yapacakları Soğuk Hava Deposu ve Sebze Meyve Paketleme tesisi projesi hakkında detaylı bilgi verdi. Dede ilçede arsa fiyatlarındaki artışa değindi.

1985 yılında Türkiye'nin en büyük yapı kooperatifi çalışmalarına başlamış!

1985 yılında Türkiye'nin en büyük konut yapı kooperatifi ''Büyükşehir Konut Yapı Kooperatifi'' çalışmalarına başlamış. Kadıköy'de 4.5 milyon metrekare arsa satın alan kooperatif, burada 40 bin konutluk yeni bir şehir kuracakmış.

TOKİ arsa satışı karşılığı gelir paylaşımlı projeleri!

TOKİ arsa satışı karşılığı gelir paylaşımlı projeleri ile ilgili esaslar, TOKİ Konut Edindirme Rehberi kapsamında açıklanıyor. Peki, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı nedir? Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı nasıl yapılır?

S.S. Balpınar Konut Yapı Kooperatifi Gölbaşı'ndan arsa aldı!

Ankara Gölbaşı'nda bulunan 2 adet gayrimenkulün S.S. Balpınar Konut Yapı Kooperatifi’ne satışı gerçekleştirildi...

Arsa Edindirme Kooperatifi Haberi

Arsa Edindirme Kooperatifi

Antalya'da birileri en eski gecekondu semtlerinden biri olan Yediarıklar bölgesi ve gecekonduların buradan taşınması için tahsis edilen alana göz dikti. Önce Vakıflar tarafından gecekonduların taşınması şartı ile bir arsa tahsisi yapıldığının 16 yıl vatandaştan saklandığı ortaya çıktı. Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından ise Muratpaşa Belediyesi gecekonducuların taşınması için ayrılan alanı 'gecekondu önleme bölgesi' olmaktan çıkardı. 


DEĞERİ ÇOK ARTTI 

Kendileri için ayrılan arazinin lüks sitelerin arasında kalması nedeniyle değerlendiğini anlatan bölge halkı, "Devletin bize verdiği araziyi tam 16 yıl bizden sakladılar. Şimdi bu arazi değerlenince, başka şekilde değerlendirmek istiyorlar. Gecekondu sahiplerine verilmeyecek kadar değerli diye düşünüyorlar. Hakkımızı yedirtmeyiz" diye isyan ediyor. Yediarıklar bölgesinde işgaller 1965 yılında başladı. Turgut Özal döneminde çıkan imar affı ile 47 konut sahibi tapu tahsis belgelerini aldı. Bu haktan...