10 / 05 / 2024

arsa fiyatlarının etkisi

arsa fiyatlarının etkisi

Adıyamanlı Emlakçı Kemal Uluğ, son bir yıl içerisinde arsa fiyatlarında önlenemez bir yükselişin olduğunu kaydederken, bunun da dolayısıyla konut fiyatlarına yansıdığının altını çizdi.

Uzmanı açıkladı: Ev, araba ve arsa fiyatları altın bazında çakıldı! 

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Gram altın 2 bin 500 lira seviyelerini geçti. Altın fiyatlarındai yükseliş devam ederken gözler konut, arsa ve araba fiyatlarına çevrildi. Konut ve arsa fiyatlarının ne olacağı erak edilirken uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı. 

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

İstanbul-Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan Süper Hızlı Tren Projesi ile arsa fiyatlarının katlanması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

O ilde 3 milyon 500 TL'ye yükselen arsa bedelleri, konut fiyatlarını da uçuruyor!

Türkiye'nin en küçük büyükşehri olan Ordu'da arsa bedelleri 3 milyon 500 TL'ye kadar yükseliyor. Bu durum yeni yapılan konutların fiyatlarını da uçuruyor. Peki arsa maliyeti düşer mi? Nasıl düşürülebilir? 

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Bu ilde ev ve arsa fiyatları resmen 10 katına çıktı! Emlakçılar talep artışına yanıtsız kalıyor!

Türkiye'de plaj ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Ege ve Akdeniz bölgelerinde ev ve arsa fiyatları hayrete düşürüyor. Yılda binlerce yabancı turist ağırlayan bu bölgelerde nüfus artışının ev ve arsa fiyatlarını artırdığı biliniyor.

Enerjideki artış Euro bölgesinde üretici fiyatlarını vurdu!

Euro Bölgesi’ne yönelik Üretici Fiyat Endeksi’nin (ÜFE), enerji fiyatlarındaki artışın etkisi nedeniyle kasım ayında yıllık bazda yüzde 27,1 artış gösterdiği ortaya çıktı.

Altını olanlara resmen soğuk duş etkisi! Tepetaklak olan altın fiyatlarını görenin dünyası başına yıkıldı! Hemen bakın!

Altını olanlara resmen soğuk duş etkisi... Bu hafta itibarıyla tepetaklak olan altın fiyatlarını görenin dünyası başına yıkıldı... Hemen siz de bakın...

Arsalar yükseldi mi? Arsa fiyatları artacak mı?

Arsa fiyatlarının düşüp düşmeyeceği pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı. İşte detaylar!

Gayrimenkul yatırımı arsaya kaydı! İşte arsa fiyatlarının en çok arttığı iller

Emlakjet sitesinin verilerine göre Ağustos ayında en çok arsa arandı. Eylül ayında da arsa aramaları zirveye çıkarken kullanıcıların yüzde 55'i karlı olduğunu düşündükleri için yüzde 29'u konut pahalı olduğu için arsayı tercih ediyor.

Doların gücü gümüş fiyatlarında deprem etkisi yarattı! 26 Eylül 2022 gümüş fiyatları

Yeni haftanın ilk işlem gününde dolar kuru gümüş fiyatlarını etkisi altına aldı. Kıymetli metal olan gümüş fiyatları doların ani yükselişinden olumsuz etkilendi. Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar? Gümüş alış satış fiyatları kaç TL? İşte 26 Eylül 2022 gümüş fiyatları...

Dolar hurda fiyatlarında deprem etkisi yarattı! Hurda fiyatları bugün ne kadar oldu?

Dolar kuru bugün 18,24 lira seviyesini geçerek 2022 yılının rekorunu kırmaya aday oldu. Doların yükselmesi ise hurda fiyatlarını derinden sarstı. Hurda fiyatlarına geçtiğimiz gün zam geldi. Peki, hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 

Doların düşüşü hurda fiyatlarını da etkiledi! Hurda fiyatları düştü! Hurda fiyatları bugün ne kadar? 

Hurda fiyatları dolar kurunun etkisi ile düşüşe geçti. Peki bugün hurda fiyatları ne kadar? Güncell hurda fiyatları kaç lira oldu? İşte hurda fiyat listesi 27 Haziran 2022...

Altın fiyatlarını oynatacak karar bu hafta açıklanıyor! Yatırımcılar şimdi sakin sakin bekleme zamanı!

Altın fiyatları gündemin etkisi ile ani iniş çıkışlar sergilemeye devam ediyor. Haziran ayının bekleme ayı olduğunu söyleyen Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş yatırımcıları sakin olmaları konusunda uyardı. Altın fiyatlarında bu hafta ne olacak? Ayrıntılar haberimizde...

arsa fiyatlarının etkisi Haberi

arsa fiyatlarının etkisi

Adıyamanlı Emlakçı Kemal Uluğ, son bir yıl içerisinde arsa fiyatlarında önlenemez bir yükselişin olduğunu kaydederken, bunun da dolayısıyla konut fiyatlarına yansıdığının altını çizdi. Maliyet dışı bir artışın yaşandığını belirten Uluğ, bundan en çok arsalar etkilendi. Bunun sebebinin yüzde 80'i arz olmadan talebin artması. Arsa fiyatı artınca konut yapılmadı. Ancak vatandaş konut,istedi. Ardından tekrar yapılmaya başlanınca fiyatlar arttı. Arsa sahibi de daha fazla kar elde etmek isteyince sonuç bu oldu" dedi. Demir ve çimento gibi girdi maliyetlerinin önceki yıllara göre önemli bir değişim göstermemesine rağmen, arsalarda kat karşılığı oranı yüzde 85'leri görüyor. Bu da konut fiyatlarını artırıyor.Uuğ, demir ve çimento gibi girdi maliyetlerinin önceki yıllara göre önemli bir değişim göstermemesine rağmen, arsalarda kat karşılığı oranının yüzde 85'leri gördüğünü, bunun da...