10 / 05 / 2024

arsa gelir vergisi

arsa gelir vergisi

Yeni kanunla birlikte arsa sahiplerinden de vergi alınması gündeme geldi..

Miras kalan arsa kat karşılığı verilirse gelir vergisi ödenir mi?

Miras yoluyla edinilen arsanın müteahhide hasılat paylaşımı karşılığı verilmesi sonucu, elde edilen gelirler, gelir vergisine tabi tutuluyor mu? Miras kalan arsa kat karşılığı verilirse gelir vergisi ödenir mi?

Gayrimenkul gelir vergisi beyanı ne zaman yapılır?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince; mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların elden çıkarılması halinde elde edilen gelir vergiye tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi beyanı ne zaman yapılır?

Arsa satışında gelir vergisi 2015!

Arazi, arsa, bina, maden suları, memba suları, madenler ve gayrimenkul olarak tescil edilen hakların elden çıkarılması durumunda elde edilen değer artış kazancı için vergi ödeniyor. İşte arsa satışında gelir vergisi 2015...

Tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Bir bedel karşılığı edinilen gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergiye tabi tutuluyor. Peki, tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte hesaplama örneği..

Gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Gelir Vergisi Kanun tasarısında gayrimenkullerin sermaye şirketlerine ayni sermaye konulması bir satış işlemi olarak tanımlanmıştır (Tasarının 45'incinıd. 2. Fıkrası). İşte, gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi mevzuatı gereğince, mesken ve iş yeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

31 Aralık 1960 tarihinde kabul edilen 193 sayılı Gelir vergisi kanunu gereğince; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbi tutuluyor. Peki, Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

Gelir vergisi yasası yine ertelendi!

MECLİSE 2013 Haziran ayında sunulan gelir vergisi tasarısı yine ertelendi. TBMM'nin açıldığı dönemde yıl başına kadar çıkarılması planlanan Gelir Vergisi Yasa Tasarısı yine ertelendi...

Arsa emlak vergisi hesaplama örneği!

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu 1319 sayılı kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, arsa emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte arsa emlak vergisi hesaplama örneği..

Değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi!

Değer artış kazancı gelir vergisi, gayrimenkul alım satımı sürecinde ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Ödeme için öncelikle değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor..

Gayrimenkul değer artış kazancı gelir vergisi!

Gayrimenkul alım-satımı sırasında, belli koşullarda elde edilen gelir "değer artış kazancı gelir vergisi"ne tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul değer artış kazancı gelir vergisi ne zaman ve nasıl ödenir?

Kira gelir vergisi beyanname formu!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin, gelirlerinin vergisi için öncelikle beyan vermeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyanname formu nasıl doldurulur?

Kira gelir vergisi kaç taksitte ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarından gelir elde eden kimselerin, elde ettikleri gelir için kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi ödemeleri nasıl yapılır? Kira gelir vergisi kaç taksitte ödenir?

arsa gelir vergisi Haberi

arsa gelir vergisi
Yürürlüğe girecek yeni gelir vergisi kanununda vergi harcamalar üzerinden hesaplanacak. Kişinin kredi kartı harcamaları, banka hesapları, kira gelirleri gibi noktalardan yola çıkarak harcama tutarı belirlenecek.  Yeni yasayla birlikte arsa sahiplerinin de vergi vermesi gündeme geldi. Hasılat paylaşımlı kat karşılığı inşaat işleri arsa sahibi yönünden ticari faaliyet olarak kabul edilecek. Kentsel dönüşüm kapsamındaki konut satışlarında fiyatın yüzde 90'nına kadar gelir vergisi de...