18 / 05 / 2024

Arsa hibe harç oranları 2016

Arsa hibe harç oranları 2016

Arsa devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bedelsiz olarak yapılan bu devir işlemine hibe deniyor. Peki, arsa hibe harcı 2016 ne kadar?

Yatırımcılara büyük müjde! Yüzde 20 indirimle her türlü belge, vergi, resim ve harçtan muaf 4 arsa ve 3 arazi satılacak!

Bursa ve Sakarya'da yer alan arsa ile araziler yüzde 20 indirimle satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 30 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ duyurdu! 44 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı...

Deprem nedeni ile vatandaşlar zemini sağlam bölgelerden arsa alıp prefabrik ev yapmaya yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu kapsamda da devletin de prefabrik ev yapanlara verdiği hibe, arsalara olan talebi giderek artırdı. KDV'den muaf arsa satışı için TOKİ görevlendirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Milli Emlak'tan Bursa'da KDV ve harçtan muaf arsa fırsatı!

İnegöl Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Bursa İnegöl'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa KDV ve harçtan da muaf.

Arsa tapu harcı 2021!

Arsa ve arazi yatırımı yapacak kimseler tapu dairesine belli oranlarda harç ödüyor. 2021 yılında uygulanacak o oranlar belli oldu. İşte Arsa tapu harcı 2021...

Arsa tapu harcı 2020!

Arsa veya arazi almak isteyenler tapu dairesine belli oranlarda harç ödüyor. Peki, arsa alanlar ne kadar tapu harcı öder? İşte arsa tapu harcı 2020...

Arsa tapu harcı 2019!

Arsa ve arazi yatırımı yapacak kimseler tapu dairesine belli oranlarda harç ödüyor. Peki, arsa alanlar ne kadar tapu harcı öder? İşte arsa tapu harcı 2019..

Uzunköprü OSB'de arsa tahsisi yüzde 20 indirimli!

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde hayata geçirilen Uzunköprü OSB projesinde arsa tahsisi bedeli indirimi yüzde 20 artırıldı. Bu kapsamda, yatırımcılara yüzde 60 hibe desteği sağlanıyor.

Arsa tapu harcı hesaplama 2018!

Arsa satın almak isteyen kimseler, tapuda belli oranlarda harç ödüyor. Peki, 2018'de ne kadar arsa tapu harcı ödemesi yapılıyor?

Bu yıl arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi alanların tapu dairesinde ne kadar tapu harcı ödeyeceği merak ediliyor. 2018 yılında ödenecek harçlar da belli oldu. Peki bu yıl arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Müteahhitlerden, Maliye'ye arsa yükünü hafifletecek teklif!

İnşaat sektörünün yakındığı arsa yükünün hafifletilmesi için çarpıcı bir öneri geldi. Sektör yetkilileri, Maliye Bakanlığı’ndan inşaat işlerinde arsa sahibi adına emlak vergisi, harçlar, su ve elektrik gibi harcamalarının inşaatı yapan şirket tarafından gideri olarak gösterilmesi teklifinde bulundu

Arsa tapu masrafı hesaplama 2017!

Arsa satın almak isteyen kimselerin devir işlemlerini tapu dairesinde gerçekleştirmeleri gerekiyor. Tapuda devir işlemi için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte arsa tapu masrafı hesaplama 2017 örneği..

Arsa tapu harcı hesaplama 2017!

Tapuda yapılacak devir işlemi için iki taraf da belli oranlarda harç ödemesi yapıyor. Peki, arsa tapu harcı hesaplama 2017 nasıl yapılır?

Arsa hibe harç oranları 2016 Haberi

Arsa hibe harç oranları 2016

Arsa hibe harcı 2016!

Arsa devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bedelsiz olarak yapılan bu devir işlemine hibe deniyor.


Arsa hibe işlemi için öncelikle tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapudan randevu alındıktan sonra gerekli belgelerin temin edilmesi ve arsa hibe harcının da ödenmesi isteniyor.


Hibe işlemi için gerekli belgeler..

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5.Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden  Emlak  beyan değerini gösteren belge.


Arsa hibe harcı oranı 2016

Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni...