04 / 05 / 2024

arsa konteyner izni

arsa konteyner izni

Konteyner, sağladığı bir çok avantajlar sebebiyle en çok tercih edilen hazır yapılar arasında yer alıyor. Bir arsanız olduğunu ve konteyner koymak istediğinizi düşünelim. "Arsama konteyner koyabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Bu ilde 24 ay taksitle 6 kat imar izinli arsa fırsatı! Satın alan hemen konutunu dikecek!

Türkiye'de konut arz talep dengesinde sorunlar devam ederken Konya Büyükşehir Belediyesi bir bölgeye 6 kat imar izni verdi. Bölgedeki arsa fiyatları 67 milyon ile 93 milyon arasında değişiyor. Ayrıca bu arsalarda  24 ay taksit imkanı bulunuyor...

“Arsa alıp prefabrik ev yapayım” diyenler dikkat! Bu tuzağa sakın kanmayın!

Depremin ardından Trakya’da, bir arsa alıp üzerine konteyner ya da prefabrik ev koymak isteyen kişilere dolandırıcıların tarlaları imarlı arsa diye satmaya çalıştığı belirtildi. Konuya ilişkin Evrensekiz Belediyesi de bir uyarı yaptı.

Kanal İstanbul’daki arsalara 15 kat imar izni çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul’a yine ihanet” ediliyor dedi ve ekledi: “Parsellerdeki hissedarların adları gizlendi. Bazı bölgelerden arsa alan bazı kişilere projede 15 kat imar izni verildi” dedi.

Antalya'da arazilerine imar izni verilmeyen arsa sahiplerinden protesto!

Antalya Konyaaltı'nda denize yakın 200 bin dönüm tapulu arsalarına imar izni alamayan bir grup arazi sahibi, sorumlu tuttukları Konyaaltı Belediyesini protesto etti

Yapı kullanma izni harcı 2017!

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatının tamamlanması halinde, kullanılabilmesi için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni harcı 2017 ne kadar?

Yol geçen arsa için imar izni alınır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Yol geçer arsanın imar izni alınır mı?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Yapı kullanma izni maliyeti 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen binadaki mesken ve işyerlerine tapu çıkarılabilmesi için yapı kullanma izin belgesinin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni maliyeti 2016 nedir?

Arsa tapusundan kat mülkiyetine geçiş maliyeti!

Arsa tapulu yapıların inşaat çalışmaları sona erdikten ve yapı kullanma izni alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilebiliyor. Peki, arsa tapusundan kat mülkiyetine geçiş maliyeti nedir?

İnşaat izni almak için gerekli belgeler!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılması için ilgili belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, inşaat izni nasıl alınır? İnşaat izni almak için gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat izni alma süreci..

Yapı kullanma izni ne kadar sürede alınır?

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlamadan önce nasıl izin alınıyorsa, inşaat çalışmaları da bittikten sonra inşa edilen yapının kullanılabilmesi için de izin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni ne kadar sürede alınır?

Yapı kullanma izni almak için ne gerekli?

Bir arsa üzerinde ruhsatlı olarak inşa edilen ve inşaat çalışmaları sona eren binada yapı kullanma izni alınmadan, yasal olarak oturuma izin verilmiyor. Peki, binaya yapı kullanma izni almak için ne gerekli?

2005 yılında Kandilli'de 83.000 metrekarelik arsa satışa sunulacakmış!

2005 yılında TMSF, Boğaziçi Görünüm ve Etkilenme Bölgesi'nde yer alan 83 bin metrekarelik, sit alanı, arsayı satışa çıkaracakmış. Konut izni olmayan Kandilli'deki arsa için 15 milyon lira muhammen bedel belirlenmiş.

Konteyner ev özellikleri!

Genellikle inşaatlar ve şantiyelerde kullanılan konteyner yapılar; son zamanlarda arsa sahipleri tarafından da tercih ediliyor. Peki, konteyner ev nedir? Konteyner evlerin özellikleri nelerdir? İşte konteyner ev özellikleri..

arsa konteyner izni Haberi

arsa konteyner izni

Arsama konteyner koyabilir miyim?

Fabrikalarda üretilen modüler yapılardır, konteynerler fabrikada tüm kullanım yerleri hazırlanıp gideceği yerde sadece düzgün bir zemin üzerine yerleştirilip elektrik ve gerekirse dıştan su bağlantısı ve giderler bağlanmak suretiyle kullanılmaya başlanabilen hızlı çözümler üreten yapılar konteyner ev olarak karşımıza çıkıyor.


Konteyner, sağladığı bir çok avantajlar sebebiyle en çok tercih edilen hazır yapılar arasında yer alıyor. Peki, konteyner için izin alınır mı?


Bir arsanız olduğunu ve üzerine konteyner koymak istediğinizi düşünelim. "Arsama konteyner koyabilir miyim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


3194 sayılı İmar Kanununun 5. maddesine göre; Yapı; karada ve suda, daimi veya muvakkat, resmi ve hususi yeraltı ve yerüstü inşaatı ile bunların ilave, değişiklik ve tamirlerini içine alan sabit ve müteharrik tesisler olarak ifade ediliyor.


Bina ise; kendi başına kullanılabilen, üstü örtülü ve...