05 / 05 / 2024

Arsa sahibi tarafından müteahhide arsa payı tesliminde KDV

Arsa sahibi tarafından müteahhide arsa payı tesliminde KDV

Arsa karşılığı inşaatlarda teslimde KDV'nin hangi durumlarda hangi oranda ödenmesi gerektiğine açıklık getirildi. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Arsa sahibi olmak isteyenler dikkat! Aylık 1.170 liraya arsa alabilirsiniz!

Milli Emlak vatandaşlara fırsatlar sunulmaya devam ediyor. Bu süreçte aylık olarak 1.170 lira ödeyen arsa sahibi olabilir. Milli Emlak tarafından yapılan açıklamada iki ile arsa satışı yapılacağı duyurusu geldi. 

Fuzul Topraktan Pendik'te önce arsanı al, sonra ev sahibi ol! 1 milyon 490 bin TL'den başlayan fiyatlarla... 

Fuzul Topraktan Pendik ile yüzde 50 peşin 12 ay taksitle önce arsa sahibi, ardından 1+1, 2+1, 3+1 konut sahibi olma fırsatı sunuluyor. İşte Fuzul tarafından sunulan o yepyeni yatırım modeli ve tüm detayları...

O ilimizde belediye tarafından 383 bin TL teminatla arsa satışı yapılıyor! 2 Mart 2023’teki ihaleyi sakın kaçırmayın!

Belediye tarafından sadece 383 bin TL teminatla arsa satışı yapılıyor. 2 Mart 2023’teki ihaleyi sakın kaçırmayın!

Tüm gözler TOKİ konutlarında! İşte Erdoğan tarafından açıklanacak dev konut projesinin ayrıntıları

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün açıklanacak. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının amaçlandığı proje ile  artan konut fiyatlarının ve kiraların da önüne geçmesi bekleniyor. 

Bursa'da belediye tarafından 3 arsa ihaleyle satılacak!

Bursa İli İnegöl Belediye Başkanlığı tarafından 3 adet arsa satılacak.

O ilde belediye tarafından 22 adet taşınmaz (iş yeri, arsa, büfe) 3 seneliğine kiraya verilecek!

Kozan Belediye Başkanlığı tarafından Adana ili, Kozan ilçesinde yer alan iş yeri, arsa, büfe vasıflı 22 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Bursa'da belediye tarafından 3 arsa ihaleyle satılacak!

İznik Belediye Başkanlığı tarafından, Bursa ili, İznik ilçesi, Elbeyli mahallesinde yer alan 3 arsa satılacak. İşte ilan detayları...

O ilde 10 taksitle arsa sahibi olma imkanı!

Kocasinan İmar A.Ş. tarafından, Kayseri ili, Kocasinan ilçesi, Sümer Mahalesi ve Yeni Mahalle mahallelerinde yer alan 4872 metrekare arsa 10 taksit satışa sunuluyor.

TOKİ 27 ilde arsa satıyor! Yüzde 25 peşinat ve 36 ay taksitle İstanbul, Ankara, İzmir'de arsa sahibi olabilirsiniz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, 27 ildeki 349 arsa satışa sunuluyor. 3 büyükşehrin de yer aldığı arsa satışına ilişkin detaylar açıklandı...

Antalya'da arsa avcılarından akılalmaz tuzak! 

Antalya'da sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren iş insanı Tuncay Küçükyılmaz,  arsa avcıları tarafından tam dört kez dolandırıldı. Antalya’da bulunan piyasa değeri 50 ile 30 milyon TL'yi almak isteyen iş insanı dolandırıcılardan bir türlü kurtulamadı. 

İzmir'de kirasını geciktiren kadın ev sahibi tarafından darp edildi!

İzmir'in Buca ilçesinde 43 yaşında iki çocuk annesi kadın ev kirasını geciktirdiği için ev sahibi ve 6 kişi tarafından darp edildi. 

Adıyaman'da tartıştıkları inşaat sahibi tarafından silahla vurulan işçiler yaralandı!

Adıyaman Kahta'da çıkan kavgada inşaat sahibi tarafından tabancayla vurulan iki işçi yaralandı.

Burdur'da özel şirketler tarafından yapılan arsa değişikliği iptal edildi!

Burdur'da Özel şirket tarafından para istenen vatandaşların ödeme yapamaması durumunda arsalarının daha kötü yerlerle değiştirildiği, iyi bölgedeki arsaların ise satıldığı iddialarında son durum; uygulama iptal edildi...

Arsa sahibi tarafından müteahhide arsa payı tesliminde KDV Haberi

Arsa sahibi tarafından müteahhide arsa payı tesliminde KDV

Arsa karşılığı inşaat işlerinde KDV düzenlemesi yapıldı. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

Tebliğe göre, arsa karşılığı inşaat işlerine ilişkin matrahın tespitinde, 3065 sayılı Kanunun 27 nci maddesinin 6 ncı fıkrası dikkate alınacak.

Arsa karşılığı inşaat işleri

Arsa karşılığı inşaat işinde iki ayrı teslim söz konusu olup, bunlardan ilki arsa sahibi tarafından konut veya işyerine karşılık müteahhide arsa payı teslimi, ikincisi ise müteahhit tarafından arsa payına karşılık arsa sahibine yapılan konut veya işyeri teslimi oluyor.

Karşılıklı olarak gerçekleşen bu teslimlerin her birinin KDV karşısındaki durumu tebliğ kapsamında şu şekilde açıklandı:

Arsa sahibi tarafından müteahhide arsa payı tesliminde KDV

Arsanın bir iktisadi işletmeye dahil olması veya arsa sahibinin arsa alım satımını mutat ve sürekli bir faaliyet...